Matchinfo

GAIS

Ljungskile SK

0

GAIS

0
Superettan söndag 17 augusti @ 14:45

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS spelade 0-0 under söndagen mot Ljungskile på Skarsjövallen. Matchen var underhållande trots att den blev mållös och båda lagen hade flera bra chanser.

     Så här dagen efter mötet med LSK så får man ändå säga att vårt grönsvarta lag gjorde en bra insats. Visst släpper vi till en del bakåt men vi möter ett lag med bra offensiva kvalitéer som ligger i toppen av serien och hade 13 matcher utan en enda förlust inför matchen – och dessutom hade laget gjort mål i tio raka matcher. En mardröm att ställas mot LSK då – eller tvärtom om man tänker att man har allt att vinna.
Lagen började bra och matchen höll ett högt tempo redan i början. P-O Ljung valde att inte ha backlinjen lika högt som han har haft vid tidigare tillfällen vilket gynnade det defensiva spelet bra. Samtidigt kunde vi ställa om och göra det mycket bra stundtals.

     Chanser saknades det inte och hemmalaget fick ett bra läge efter dryga tio minuter spelade när den förre GAIS-spelaren Jonas Lindberg drog på ett skott som träffade stolpen. GAIS fick till en chans när Reuben Ayarna, som lite oväntat fick starta matchen, hittade Ariel Lassiter som drog på ett vänsterskott som gick en bit utanför.
Den bästa chansen för GAIS var dock efter en hörna. Richard Ekunde, som varit otroligt farlig framför mål vid hörnorna de senaste, fick bollen efter lite flipper i straffområdet. Han drog på en underbar fin cykelspark som träffade ribban. Det kunde ha varit årets mål men dessvärre var ribban i vägen igen för försvarsgeneralen. Så otroligt synd.

     Lagen fortsatte att skapa en del halvchanser och målvakterna och försvararna fick jobba en hel del för att hålla nollan. Reuben Ayarna dominerade den första halvleken och det såg inte alls ut som om ghananen var matchotränad. Man fick lite 2011-vibbar från mittfältaren, som har hållit igång i Assyriska BK och Lärje-Angered förutom sina provspel i USA och i Grekland. Richard Ekunde stod också ut under den första halvleken och Ariel Lassiter fortsatte att försöka skapa chanser och ta eget initiativ. Adam Eriksson såg pigg ut och bidrog med kreativa lösningar på mittfältet. Kenneth Gustafsson kom in och ersatte skadade Mirza Mujcic klart godkänt.

     Ljungskile hade en oroväckande bra period under den andra halvleken när man skapade chans efter chans. David Johannesson fick ett fint läge från nära håll där Tommi Vaiho dock stod i vägen. Sedan så fick LSK:s högerback Sinclar på en riktig fin pärla som Vaiho gjorde en ruggig räddning på det skottet.
GAIS gjorde sitt andra byte när Emil Eliasson byttes av till förmån för Sandeep Mankoo, som strax efter sitt inhopp drog på sig ett gult kort vilket innebär att han är avstängd på lördag mot Varbergs BoIS. Inhopparen drog dock en mycket fin löpning på högerkanten och drog på ett skott som blockerades. Bollen hamnade hos en totalt fri Gabriel Altemark-Vanneryr som missade läget då Horwath styrde ut bollen via huvudet till en senare resultatlös hörna. Tufft för GAIS men också för ”Gabbe” själv som fortfarande är mållös i hans nya klubb. Matchen slutade 0-0.

Ljungskile SK 0 - 0 GAIS

  • söndag 17 augusti 2014 @ 14:45
  • Superettan 
  • Åskådare: 2276
  • Domare: Jim Petersson
5
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

22 jun 15 19:20 Superettan Ljungskile SK - GAIS 3 - 2
26 jul 15 18:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 0
02 jul 16 16:00 Superettan Ljungskile SK - GAIS 1 - 0
25 sep 16 15:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 3
18 mar 17 14:00 Träningsmatch GAIS - Ljungskile SK 3 - 1