Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Husqvarna FF

1
Superettan lördag 9 augusti @ 17:20

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS tog en mycket viktig seger under lördagen när man besegrade Husqvarna med 2-1 i bottenmötet på Gamla Ullevi.

GAIS tog en tung trepoängare under lördagen i det viktiga bottenmötet med Husqvarna. Det betyder mycket inför fortsättningen och kan ge en extra boost till truppen.
Den första halvleken var väldigt bra genomförd av grönsvart. Husqvarna började matchen svagt och det utnyttjade hemmalaget och skapade flera bra målchanser. Nyförvärvet Ariel Lassiter gjorde en riktigt fint debut och visade vad detta laget har saknat – en kreativ spelare med ett högt tempo i anfallsspelet. Han hade en chans inledningsvis som målvakten var tvungen att styra bort.
GAIS första mål kom efter drygt tio minuters spel. Hampus Andersson kom inåt i banan och blev fälld. Andreas Drugge stegade fram och tog hand om frisparken – och vilken träff han fick när han placerade bollen rakt i krysset.

     Hemmalaget fortsatte med sitt fina anfallsspel efter 1-0-målet och Ariel Lassiter låg bakom mycket. Petrit Zhubi fick bra bollar att jobba på och sköt mycket under matchens gång. Och det var just de två nämnda spelarna som var inblandade i 2-0-målet. Gabriel Altemark-Vanneryr levererade bollen till amerikanen som drog på ett skott mot mål. Bollen tog på en motståndarspelare och studsade fram till Petrit Zhubi som sköt in 2-0. Lite turligt men tur förtjänar man…
Husqvarna fick några chanser i slutet på halvleken som kunde ha resulterat i en reducering men Tommi Vaiho stod i vägen för de chanserna. GAIS gick ut till halvtidsvilan med en 2-0-ledning.

     Dock började halvleken uselt med GAIS-ögon sett. Bara några minuter in i den andra halvleken fällde Sandeep Mankoo en motståndarspelare i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Dock så kunde Tommi Vaiho rädda straffen mycket fint och visade vägen. Kort därefter får GAIS straff när Gabriel Altemark-Vanneryr drogs ner. Andreas Drugge hade chansen att avgöra tillställningen men målvakten tog hans straff. Målvakternas dag när det kom till straffarna.
Husqvarna kunde dock göra ett reduceringsmål efter lite drygt en kvart spelad av den andra halvleken. Philip Bernholtz fick en fin boll bakom GAIS backlinje och han lade in bollen i mål. Jobbiga minuter för hemmalaget.

     Anfallsspelet höll i sig i några minuter efter målet för hemmalagets del och man försökte att hålla bortalagets backlinje sysselsatta. Dock så tappade vi anfallsspelet kvar med 30 minuter kvar och det såg krampaktigt ut på många håll på den regntunga gräsmattan på Gamla Ullevi. Bortalaget skapade en del chanser och Tommi Vaiho fick göra några fina räddningar på deras målchanser.
Inhopparen Richard Ekunde hade en nick på en hörna som var nära att gå in i mål – och sedan missade Gabriel Altemark-Vanneryr öppet mål, dock från en snäv vinkel. Efter några tuffa slutminuter kunde hemmalaget till slut hålla undan och vinna den viktiga matchen.

GAIS 2 - 1 Husqvarna FF

  • lördag 9 augusti 2014 @ 17:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 2106
  • Domare: Dragan Banjac
2
Matcher
1
Vunna
0
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

26 apr 14 16:00 Superettan Husqvarna FF - GAIS 2 - 0
09 aug 14 17:20 Superettan GAIS - Husqvarna FF 2 - 1