Matchinfo

GAIS

GIF Sundsvall

4

GAIS

0
Superettan söndag 3 augusti @ 18:20

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS åkte på en rejäl smäll när GIF Sundsvall vann med 4-0 på Norrporten Arena.

    Detta var en insats som man inte kommer att lägga på minnet som något positivt. Det var rent ut sagt uselt och även om det blev något bättre stundtals i den andra halvleken så ljuger inte resultatet. Vi släpper in fyra mål och gör inga framåt och agerar samtidigt som ett lag som tillhör botten av tabellen. Ett jobbigt konstaterande men det är en sanning.
GAIS kom fel in i matchen från första början och GIF Sundsvall visade varför man är ett topplag. Man dominerade från minut ett och gjorde det väldigt bra. Man gjorde också mål efter bara sju minuters spel. Bollen passades ut till Robert Lundström som gjorde ett inlägg till Johan Eklund som stötte in 1-0. Mirza Mujcic och Petrit Zhubi hade inte koll på sin kant och inne i straffområdet vid inlägget fick Eklund vara helt omarkerad.
2-0 kom sju minuter senare. En långboll slogs fram till Pa Dibba efter att Andreas Drugge tappat bollen på mitten. Pa Dibba fintade bort Mirza Mujcic och passade fram bollen till Kevin Walker som fick till en perfekt träff och satte bollen i krysset via ribban.     Försvarsspelet var allt annat än bra under den första halvleken och försvarsspelet blev väldigt centrerat så det uppstod väldigt mycket ytor på kanterna. Richard Ekunde och Mirza Mujcic hade ingen jättebra halvlek och de hade inte heller yttermittfältarna i Malkolm Moënza och Petrit Zhubi. Offensivt hade vi inte heller mycket att hurra över. Spelet blev lite för statiskt och vi fick inte till den sista passningen. Shkelqim Krasniqi försökte ofta och fick ta saken i egna händer.
Nej, detta var en halvlek som man bara kunde glömma när domaren blåste i pipan för halvtid. Johan Eklund missade en jättechans när han nickade precis utanför också.

     Den andra halvleken var något bättre men målen uteblev för grönsvart. Istället gjorde Sundsvall två mål. Pa Dibba fick in en boll efter ett fint anfall och gjorde 3-0. Sedan så fick Johan Eklund göra 4-0 och sitt andra mål i matchen efter tafatt försvarsspel åter igen. Notera också¨att Simon Helg missade ett friläge som Vaiho räddade och att Pa Dibba prickade ribban.
Nej, det här var rent ut sagt uselt från GAIS sida och man får helt och hållet glömma den här matchen så fort som möjligt. Räkna med att det kommer ske förändringar till bottenmötet mot Husqvarna på lördag.
Och så får vi inte glömma; det är endast 12 omgångar kvar och 36 poäng att spela om. Det börjar bli ont om tid…

GIF Sundsvall 4 - 0 GAIS

  • söndag 3 augusti 2014 @ 18:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 3014
  • Domare: Per Melin
MÅL AST
12 24 Hampus Andersson Malkolm Moenza
13 5 Emil Eliasson Richard Ntomba Ekunde
14 6 Marcus Översjö
15 3 Asgeir Börkur Asgeirsson Petrit Zhubi
16 19 Fredrik Jonsson
17 29 Tahir Kocak
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

20 jul 13 16:00 Superettan GIF Sundsvall - GAIS 4 - 4
27 jul 13 17:00 Superettan GAIS - GIF Sundsvall 3 - 3
13 apr 14 18:15 Superettan GAIS - GIF Sundsvall 1 - 0
03 aug 14 18:20 Superettan GIF Sundsvall - GAIS 4 - 0
06 feb 18 15:00 Träningsmatch GAIS - GIF Sundsvall 5 - 3