Matchinfo

GAIS

GAIS

2

IFK Värnamo

2
Superettan lördag 26 juli @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS kryssade under lördagen när Värnamo gästade Gamla Ullevi (2-2). Hemmalaget hade ledningen men gästerna utnyttjade misstag i det defensiva och vände matchen till en 1-2-ledning. Inhopparen Fredrik Jonsson räddade dock en poäng i slutet.

     Det var inte helt optimalt att tappa två poäng på hemmaplan mot Värnamo. Nu gjorde man det dock och tyvärr var det individuella misstag i det defensiva som orskade två kontringar som bortalaget utnyttjade på allra bästa sätt.
GAIS fick en drömstart när man målade redan efter sju minuters spel. GAIS fick en frispark strax utanför straffområdet som Gabriel Altemark-Vanneryr tog hand om direkt. Han passade fram till Petrit Zhubi som drog in bollen i mål inför många förvirrade åskådare och spelare. Domaren valde att sätta igång spelet snabbt vilket förvirrade många motståndarspelare och protesterna var många efter målet. 1-0 till hemmalaget.
Men bara tio minuter efter så kom en långboll fram mot Pär Cederqvist, som var fri med Björn Andersson. Han fintade bort både Tommi Vaiho och Björn Andersson och satte dit kvitteringen 1-1.

     När man har en backlinje som ligger högre i en utgångspostion så kan man vara sårbar för kontringar och omställningar, vilket också visade sig i det andra målet som gästerna gjorde. Oscar Johansson fick bollen efter att försvaret gått bort sig och han kom helt fri med Tommi Vaiho och gjorde inga misstag när han satte dit ledningsmålet. Tungt att tappa en 1-0-ledning på misstag i det defensiva. Dock all heder åt Värnamo för sitt spel.
GAIS hade ändå de flesta chanserna i den första halvleken men man fick aldrig in bollen i mål. Dock så fick man en jättefördel av domaren när han visade ut Kalmar-lånet Archford Gutu – efter att ha fått två gula kort i samma situation. Gyllene chans för grönsvart att komma in i matchen, desto tyngre för gästerna.

     GAIS pressade på rejält under den andra halvleken med en man mer och man hade ett riktigt fint läge på en hörna när Richard Ekunde fick till en träff på bollen, som dessvärre träffade ribban.
Richard Ekunde fick för övrigt oerhört mycket boll på sin högerkant och levererade flera fina inlägg som kunde ha resulterat i något mål om medspelarna hade varit på rätt plats.
Men kvitteringen kom till slut och det var tack vare två inhoppare. Hampus Andersson drog på ett skott från höger som det blev en målvaktsretur på. Väl där så dök Fredrik Jonsson upp och petade in 2-2.

<iframe width=”100%” height=”415″ src=”https://www.youtube.com/embed/iOhJU1HQEII” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

GAIS 2 - 2 IFK Värnamo

  • lördag 26 juli 2014 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2134
  • Domare: Magnus Ahlsén
5
Matcher
3
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

21 aug 16 15:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 3 - 1
05 maj 17 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 2 - 1
25 sep 17 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 2 - 0
10 apr 18 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 1 - 2
12 sep 18 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914