Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Ängelholms FF

0
Superettan måndag 21 juli @ 19:20

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS vann med 1-0 på Gamla Ullevi under måndagen mot Ängelholms FF efter ett straffmål signerat Andreas Drugge. Det var dock otäcka scener som utspelade sig när Joel Johansson sprang ihop med Ängelholm-målvakten och matchen sköts upp i över 20 minuter.

     Det var otroligt skönt att vi segrade på Gamla Ullevi igen. Vi har inte varit bortskämda med det den här säsongen men efter den här matchen så kunde man känna en lättnad bland många supportrar.
GAIS började matchen bra och försökte att tag i taktpinnen direkt. Man hade dock backlinjen väldigt högt uppe på planen, nästan i knät på mittfältet, vilket gjorde att gästerna slog flera fina djupledsbollar som kunde ha resulterat i ett mål för de gula. Offside-fällorna var inte 100% hela tiden.
Framåt så kändes GAIS betydligt farligare än i tidigare matcher när man har försökt att styra spelet. Man hade flera fina kombinationer som var riktigt fina men man fick inte riktigt till inläggen när man väl kom förbi på kanterna.

     Andreas Drugge sökte sig ofta till en defensivare roll när han skulle fördela boll på mitten. När han blev punktmarkerad fick Ásgeir Börkur Ásgeirsson sköta en del av uppspelen och där hade vi lite problem. Men stundtals kunde även islänningen hitta rätt med sina passningar och när hela laget väl fick upp tempot så var vi vassa. Bland annat brände Gabriel Altemark-Vanneryr ett jätteläge som kunde ha gett GAIS en ledning. Även Joel Johansson och Petrit Zhubi fick bra lägen men det ville sig inte riktigt.
Den första halvleken slutade mållös men vi fick se ett piggare GAIS med en P-O Ljung vid sidlinjen som ständigt var närvarande för att få igång sina spelare och förmedla var respektive spelare skulle befinna sig på planen.

     I inledningen av den andra halvleken skedde en förfärlig olycka på planen när Joel Johansson och målvakten Matt Pyzdrowski kolliderade när en djupledsboll serverades från en spelare i hemmalaget. Joel Johansson knockades och låg livlös på planen under ett par minuter. Till slut fick Joel medvetandet tillbaka men läkaren och alla inblandade i GAIS vågade inte riskera något och man tillkallade ambulans till arenan som fick åka in på planen för att ta anfallaren till Sahlgrenska för en undersökning. Mycket otäcka scener och det var otroligt tur att han kom undan så lindrigt som han faktiskt gjorde. Man kunde fastställa att han fick en rejäl hjärnskakning och att käken fick ta en väldigt hård smäll. Trots omständigheterna så kan han vara tillbaka i träning inom två veckor. Vi hoppas att Joel kryar på sig och att han kommer tillbaka starkare än någonsin!

     Kenneth Gustafsson fick ersätta den skadade Joel Johansson och det innebar att Malkolm Moënza fick flyttas upp till vänstermittfältet och att Petrit Zhubi hamnade i anfallet istället.
Spelet blev lite lidande efter olyckshändelsen och det var svårt att få igång något spel. Ásgeir Börkur Ásgeirsson fick utgå efter 80 minuter och amerikanen Bobby Warshaw ersatte. Han började på värsta tänkbara sätt med 4-5 grova felpass samt bolltappningar – men revanscherade sig när han serverade en perfekt djupledsboll till Petrit Zhubi som kom fri med målvakten. Men en motståndarback river ner honom och drar på sig sitt andra gula kort och en straff blev tilldömd för GAIS. Andreas Drugge steg fram och placerade fint upp straffen i målvaktens högra kryss och stort jubel utbröt bland spelare, ledare och supportrar. 1-0 till GAIS och det återstod ungefär en halvtimme av matchen – men GAIS höll undan´och vann!

GAIS 1 - 0 Ängelholms FF

  • måndag 21 juli 2014 @ 19:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 2071
  • Domare: Jim Petersson
MÅL AST
12 20 Kenneth Gustafsson Joel Anell
13 2 Richard Ntomba Ekunde Mirza Mujcic
14 5 Emil Eliasson
15 8 Bobby Warshaw Asgeir Börkur Asgeirsson
16 7 Shkelqim Krasniqi
17 29 Tahir Kocak
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
4
Vunna
1
Oavgjorda
0
Förlorade

Tidigare möten

21 jul 14 19:20 Superettan GAIS - Ängelholms FF 1 - 0
19 maj 15 19:20 Superettan Ängelholms FF - GAIS 1 - 3
24 sep 15 19:00 Superettan GAIS - Ängelholms FF 2 - 2
22 maj 16 15:00 Superettan GAIS - Ängelholms FF 7 - 0
20 sep 16 19:00 Superettan Ängelholms FF - GAIS 1 - 5
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914