Matchinfo

GAIS

Ängelholms FF

1

GAIS

0
Superettan lördag 28 juni @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS föll borta mot Ängelholm med 0-1 under lördagen och har endast inkasserat tolv poäng på 15 spelade matcher. Ett uselt facit och man parkerar i botten av tabellen när hälften av serien har spelats.

      Det är väl egentligen ingen större skräll att det blev förlust under lördagen. På förhand var det här en jobbig bortamatch där GAIS kom med ett ganska stukat självförtroende efter nederlaget mot Assyriska senast (1-2) på Gamla Ullevi. P-O Ljung valde att ändra i startelvan jämfört med senast och peta islänningen Ásgeir Börkur Ásgeirsson och Shkelqim Krasniqi till förmån för Joel Johansson och Marcus Översjö. Sedan så fick Malkolm Moënza flytta ner som vänsterback och Petrit Zhubi fick chansen från start.
Den första halvleken var bedrövlig sett till underhållningsvärdet. Båda lagen försökte att ta tag i spelet men man lyckades aldrig och tempot var riktigt dåligt stundtals. Sett i målchansväg så var det hemmalaget som dominerade. Tommi Vaiho fick stå i vägen både en och två gånger när hemmalaget tog sig förbi GAIS-försvaret.

     Anfallsidén från GAIS var tydlig men inte alls bra. Andreas Drugge och Marcus Översjö låg väldigt långt ner på mittfältet och försökte med djupledsbollar och höjdbollar som inte alls höll måttet. Varför man inte flyttade upp laget längre upp var väldigt konstigt då Ängelholm låg långt ner med sitt försvar och gjorde det bra.
Nej, detta var ingen bra halvlek från GAIS. Chansmässigt skapade vi en målchans och det var när Sandeep Mankoo fick till en nick som målvakten enkelt kunde ta. 0-0 i halvtid i en otroligt sömnig tillställning på Ängelholms IP.

     Det blev något bättre till den andra halvleken när man spelade mer på marken. Men man höll på att släppa in ett mål i inledningen av den andra halvleken. Duktige El Kabir, som var en av matchens bästa spelare, drog på ett skott via Mankoo som gick förbi Vaiho men studsade konstigt nog på en grästuva och studsade uppåt. Bollen höll på att gå in i mål ändå men Björn Andersson räddade i sista sekunden. El Kabir lär ha blivit förbannad på planskötarna efter den chansen…
Domaren Magnus Ahlsén blev ett huvudämne i den andra halvleken då han borde ha blåst för minst en straff för de grönsvarta när bland annat Petrit Zhubi blev nerdragen i straffområdet men domaren valde konstigt nog att fria för det. Sedan fanns det två andra straffsituationer som han valde att fria på.

     Hade vi fått straff där hade matchbilden sett annorlunda ut möjligtvis men istället var det hemmalaget som, sett till spelet, tog en välförtjänt ledning. Monday Samuel nådde högst efter en hörna efter att ha varit helt omarkerad och nickade in 1-0 till hemmalaget. Hörnläggare? Mikael Dahlgren, ex-GAIS:aren. Så självklart på många sätt…
Fem minuter senare får hemmalaget en mycket tveksam dömd straff när Malkolm Moënza håller i en av deras spelare. Det var betydligt klarare straff i situationen tidigare i matchen när Zhubi blev tacklad – men domaren pekade på straffpunkten. Tommi Vaiho kunde dock göra en bra räddning på straffen och höll matchen vid liv för hans GAIS!
GAIS hade flera bra skottlägen senare när bland annat Adam Eriksson och de två inhopparna i Gabriel Altemark-Vanneryr samt Mirza Mujcic försökte men skotten gick tätt utanför. Domaren blåste sedan av matchen och GAIS inkasserade säsongens nionde förlust!

Ängelholms FF 1 - 0 GAIS

  • lördag 28 juni 2014 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 1014
  • Domare: Magnus Ahlsén
5
Matcher
4
Vunna
1
Oavgjorda
0
Förlorade

Tidigare möten

21 jul 14 19:20 Superettan GAIS - Ängelholms FF 1 - 0
19 maj 15 19:20 Superettan Ängelholms FF - GAIS 1 - 3
24 sep 15 19:00 Superettan GAIS - Ängelholms FF 2 - 2
22 maj 16 15:00 Superettan GAIS - Ängelholms FF 7 - 0
20 sep 16 19:00 Superettan Ängelholms FF - GAIS 1 - 5
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914