Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Assyriska FF

2
Superettan onsdag 25 juni @ 19:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS gjorde en svag insats när man föll på hemmaplan mot Assyriska FF under onsdagen på Gamla Ullevi. Man skapade inte mycket framåt och lät AFF spela sitt spel alldeles för länge, vilket gästerna tog vara på.

     Nej, detta var ingen munter tillställning från GAIS sida. Trögt och oinspirerat var orden när man summerade matchen efteråt. Man kom helt fel in i matchen från minut ett och gästerna Assyriska gjorde det mycket bra genom att ta tag i taktpinnen direkt från start.
P-O Ljung valde att formera om startelvan, trots segern senast mot Hammarby. Björn Andersson kom in i startelvan efter avstängning istället för Petrit Zhubi. Richard Ekunde fick flytta från en mittbacksplats till en plats till vänster i backlinjen och Malkolm Moënza flyttades upp till vänstermittfältet.
Redan efter två och en halv minut gjorde Assyriska 0-1. Fredrik Holster fick en boll från David Durmaz och tog vara på en yta som Ásgeir Börkur Ásgeirsson bara sprang ifrån och den förstnämnde drog in ett fint vänsterskott i mål.

     Assyriskas högerkant med de före detta GAIS-spelarna Levon Pachajyan och David Durmaz såg riktigt bra ut, speciellt den sistnämnde. Vår vänsterkant hade svårt att hänga med stundtals och inte blev det bättre när Richard Ekunde tvingades bryta efter en kvarts spel. Mirza Mujcic fick hoppa in och ersätta honom. Och direkt efter inhoppet så satte gästerna dit 0-2. Det kom ett inlägg från höger som nickades bort – men den hamnade rakt på fötterna på forwarden Fuad Hyseni, som satte hemmalaget i en rejäl uppförsbacke.
Men reduceringen kom nästan omgående. Shkelqim Krasniqi tog bollen efter ett misstag från gästernas spelare och passade till Bobby Warshaw, som utnyttjade målvaktens misstag när han försökte hålla i bollen men misslyckades och satte dit 1-2 i öppet mål. Reducering och en chans att vända detta!

     Men det var endast önskedrömmande från oss supportrar. Assyriska styrde spelet totalt och GAIS anpassade sig efter deras tempo och det var sällan som den riktiga pressen kom när exempelvis ena mittbacken hos gästerna hade bollen framför fötterna. Till den andra halvleken inledde GAIS något bättre men snart hamnade man i samma mönster som i den första halvleken.
P-O Ljung valde att göra ett dubbelbyte i den 58:e minuten när man tog in de båda anfallarna i Gabriel Altemark-Vanneryr och Joel Johansson. Det hjälpte dock föga. Långbollarna från backlinjen resulterade inte så ofta i någon bra skarv från någon av anfallarna och man skapade bara en het chans. Det var när ”Gabbe” fick bollen inne i straffområdet och drog på ett skott som gick utanför. Hans förstatouch var inte alls bra, tyvärr. Resultatet stod sig och Sören Åkebys Assyriska tog en viktig seger mot bottenkollegan på bortaplan.

GAIS 1 - 2 Assyriska FF

  • onsdag 25 juni 2014 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2890
  • Domare: Per Melin
MÅL AST
12 4 Mirza Mujcic Richard Ntomba Ekunde
13 9 Joel Anell Shkelqim Krasniqi
14 6 Marcus Översjö
15 10 Petrit Zhubi
16 14 Gabriel Altemark-Vanneryr Bobby Warshaw
17 29 Tahir Kocak
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

02 Nov 14 15:00 Superettan Assyriska FF - GAIS 1 - 1
27 jun 15 16:00 Superettan GAIS - Assyriska FF 0 - 2
30 aug 15 17:00 Superettan Assyriska FF - GAIS 1 - 0
06 jun 16 17:00 Superettan Assyriska FF - GAIS 2 - 2
06 aug 16 18:00 Superettan GAIS - Assyriska FF 4 - 0