Matchinfo

GAIS

Hammarby IF

1

GAIS

3
Superettan onsdag 18 juni @ 19:20

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS sänkte Hammarby på Tele2 Arena under onsdagen när man vann med 3-1. Grönsvart gjorde en otroligt fin insats och P-O Ljungs första match som tränare för GAIS blev en succé.

Vilken insats av GAIS under onsdagen! Laget uppträdde verkligen som ett lag och visade att det finns kvalitéer, bara man spelar på rätt sätt för att få ut det. Det är där Per-Ola Ljung kommer in i bilden. Tydligheten i spelet var avsevärt mycket bättre än vad vi har bevittnat tidigare under säsongen. Detta är en tränare som har fingertoppskänsla.
Startelvan formerades lite annorlunda jämfört med senast. Med Richard Ekunde tillbaka i spel fick han agera mittback tillsammans med Sandeep Mankoo och Bobby Warshaw fick ta en plats på topp, strax bakom Shkelqim Krasniqi. Malkolm Moënza fick ta steget ner till en vänsterbacksplats är värt att notera också.

Andreas Drugge var tillbaka efter avstängning och visade bra inställning direkt tillsammans med sin mittfältskompanjon Ásgeir Börkur Ásgeirsson. Försvarsspelet såg betydligt bättre ut, även om det darrade lite inledningsvis när Hammarby ville visa vilka som bestämde på deras hemmaarena.
Men det tog bara en kvart innan första målet kom. Andreas Drugge hade bollen centralt och gör en lysande djupledspassning till Shkelqim Krasniqi, som springer mot mål och drar in 1-0 från en snäv vinkel. Kaxigt går målskytten fram till Hammarby-klacken och spände blicken mot dem. Något som resulterade i ett gult kort. Iskallt avslut och en härlig inledning för GAIS.

    Hammarby försökte att pressa framåt och hade en hel del fina kombinationer. GAIS var tvungna att vara väldigt koncentrade och ligga rätt i positionerna hela tiden för att hemmalaget inte skulle få in en boll i mål.
Men istället uttökade GAIS ledningen till 2-0 på bortaplan. Den här gången skickade Sandeep Mankoo upp en boll från högerkanten som studsade framåt och hamnade åter igen hos Shkelqim Krasniqi som avancerade och drog in hans andra Superettan-mål i karriären och i samma match. En tung ledning för grönsvart!

     Hammarby fortsatte med att försöka med sin press framåt och fick till det lite bättre än i den första hälften av den första halvleken efter 2-0-målet. Och man fick också utdelning ganska tätt inpå deras senaste insläppta mål. Ett inlägg från höger efter en hörna når en Hammarby-spelare som skarvnickar fram bollen till Marko Mihajlovic, som nickar in reduceringen 1-2. Tungt för GAIS och hemmalaget fortsatte med den tunga pressen. Men försvaret och Tommi Vaiho höll tätt och gick ut till halvtidsvila med en 2-1-ledning.

     Hemmalaget hade dock svårt med att få igång en riktig press inledningsvis av den andra halvleken och GAIS fick flera lägen till omställningar. Bobby Warshaw och Shkelqim Krasniqi gjorde det bra på topp och Petrit Zhubi kändes väldigt pigg matchen igenom. Försvarsspelet briljerade flera gånger om och Richard Ekunde växte ut till en gigant. Han räddade bland annat en boll på mållinjen som var oerhört viktig, efter slarv av Tommi Vaiho i luftrummet. Sedan hade Hammarby en nick i ribban som var riktigt nära. Och man hade flera bra skott på det som gjorde undertecknad mer och mer nervös för varje anfall de hade.

     GAIS fick dock en hel del omställningar som oroade Hammarby-försvaret. Speciellt när Gabriel Altemark-Vanneryr och Joel Johansson entrade planen. Två giftiga forwards som var beredda i omställningarna. Och inte helt oväntat var det en av de två nämnda som också satte spiken i kistan i den 84:e minuten. Mirza Mujcic passade till Joel Johansson som sprang mot mål. Han drog på ett skott från en dålig vinkel som gick via en Bajen-försvarares fot och in i mål. 3-1 och stort jubel bland de tillresta supportrarna. Och det blev också slutresultatet!

Hammarby IF 1 - 3 GAIS

  • onsdag 18 juni 2014 @ 19:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 14311
  • Domare: Patrik Eriksson
MÅL AST
12 4 Mirza Mujcic Petrit Zhubi 1
13 9 Joel Anell Shkelqim Krasniqi 1
14 6 Marcus Översjö
15 14 Gabriel Altemark-Vanneryr Bobby Warshaw
16 33 Hampus Furublad
17 29 Tahir Kocak
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

23 maj 13 19:00 Superettan GAIS - Hammarby IF 1 - 0
19 sep 13 19:00 Superettan Hammarby IF - GAIS 3 - 1
18 jun 14 19:20 Superettan Hammarby IF - GAIS 1 - 3
26 okt 14 13:00 Superettan GAIS - Hammarby IF 0 - 0
25 feb 18 17:00 Svenska Cupen Hammarby IF - GAIS 3 - 3