Matchinfo

GAIS

GAIS

0

Östers IF

0
Superettan lördag 14 juni @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS tog en poäng när man spelade 0-0 hemma mot Öster under lördagen. Matchen var ganska jämn med två lag som fick ett par fina lägen men lagen lyckades aldrig att spräcka nollan.

     Ett steg i rätt riktning tycker jag att man kan sammanfatta matchen under lördagen mot Öster. I Kjell Petterssons sista match som huivudtränare fick vi se ett GAIS som fortsatte att spela enklare och tydligare som man har gjort nu under ett tag under Petterssons ledning.
Uppställningen var inte helt oväntad med tanke på skade- och avstängningsläget. Sandeep Mankoo fick flytta in centralt för första gången i år i Richard Ekundes frånvaro och Emil Eliasson fick debutera i GAIS i Superettan för första gången på en högerbacksplats.
Första 25 minuterna av matchen var riktigt bra från GAIS. Förvånandsvärt bra faktiskt. Man var bra med på flera instick, rörligheten i anfallsspelet förbättrades avsevärt mycket med Joel Johansson som tillförde en ny dimension i anfallsspelet som vi saknat så mycket och inställningen var bra från spelarna.

     Öster hade svårt att skapa chanser inledningsvis när GAIS gjorde det så bra som man gjorde. Mirza Mujcic hade bland annat ett läge efter en frispark som målvakten kunde rädda. Sedan hade man några hörnor där det blev farligt men tyvärr ingen utdelning där.
Men gästerna kunde spela sitt spel sedan och man hade fantastiska fina lägen i den 27:e minuten när man fick en trippelchans. Men Tommi Vaiho räddade samtliga (!) av de chanserna och stod troligen för årets svettigaste räddningar hittills. Makalöst!
Öster skapade oftast chanser på GAIS vänsterkant och där var det riktigt oroligt emellanåt. Mirza Mujcic och Malkolm Moënza var inte riktigt synkade med varandra några gånger och många ytor öppnades på den kanten vilket gjorde att man slog flera inlägg därifrån som var farliga. Men man tog igen det med en hel del fina brytningar under resterande delar av matchen. Halvleken slutade mållös.

     Till den andra halvleken började gästerna ganska bra och fick en chans inledningsvis som dock inte resulterade i någonting. GAIS tappade lite jämfört med inledningen av matchen och det fortsatte att avta något när Joel Johansson utgick efter 55 minuters spel och ersattes av Shkelqim Krasniqi. Men man körde på och framförallt på högerkanten var det några fina räder från Petrit Zhubi och Emil Eliasson. Björn Andersson stångades där uppe och vann många dueller och hade samtidigt en hel del duster med försvararna.
GAIS fick sedan en jättechans när Petrit Zhubi drog på ett skott precis vid straffområdets linje som var stenhårt – men målvakten i Öster gjorde en kanonräddning och tippade bollen över ribban. Mycket nära men en fin räddning. Sedan fick Öster en guldchans när deras forward får ett läge när han nästan bara behöver peta in den men han får en för svag träff på bollen och Tommi Vaiho kan ta den chansen. Matchen förblir mållös.

GAIS 0 - 0 Östers IF

  • lördag 14 juni 2014 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2509
  • Domare: Nermin Cisic
5
Matcher
1
Vunna
3
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

24 jul 17 19:00 Superettan GAIS - Östers IF 2 - 2
08 aug 17 19:00 Superettan Östers IF - GAIS 2 - 0
16 mar 18 18:30 Träningsmatch Östers IF - GAIS 2 - 2
22 maj 18 19:00 Superettan Östers IF - GAIS 1 - 3
05 apr 19 19:00 Superettan GAIS - Östers IF 1 - 1
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914