Matchinfo

GAIS

Jönköping Södra

3

GAIS

1
Superettan onsdag 11 juni @ 19:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS åkte på ännu en förlust när man föll mot Jönköpings Södra under onsdagen med 3-1. Det innebar lagets sjunde förlust på blott elva omgångar och man fortsätter sin tunga svit.

     Förlusterna radas upp, skadelistan blir värre och självförtroendet är inte alls där. Tungt är bara förnamnet för hela föreningen just nu. Även om det glimtar till i vissa stunder så ser man på spelarna att det inte funkar. Det sitter i huvudet på spelarna och det är oerhört jobbigt att bevittna som supporter. Allt går emot oss just nu.
Kenneth Gustafsson, Hampus Andersson, Shkelqim Krasniqi, Gabriel Altemark-Vanneryr, Fredrik Jonsson och Marcus Översjö fattades alla pga skador – dock i Shkelqim Krasniqis fall var det för landslagsuppdrag. En tung frånvarolista där i stort sett samtliga har en chans på en startplats. Det innebar att Kjell Pettersson fick göra en hel del förändringar i truppen och försöka att ställa upp med det bästa tänkbara laget som han hade tillgängligt.

     Det började tungt direkt för laget. Efter bara tre minuter prickade en J-Södra-spelare ribban och fem minuter senare satte nordirländaren Daryl Smylie 1-0 till hemmalaget efter att ha fått en fin passning från mittplan av Robert Gojani.
GAIS uppträdde mycket osäkert och satte sig själva i trubbel väldigt ofta. Försvaret daltade med bollen istället för att försöka spela upp bollen på mittfältet och tappade boll väldigt mycket vilket gjorde att spelarna fick hjälpa varandra onödigt mycket. Sedan var uppspelen från försvararna helt genomusla stundtals. Långa bollar på Björn Andersson var idén och prickar man honom endast tre av tio gånger blir resultaten därefter också.
Nej, den första halvleken var riktigt dålig och det var inte mycket GAIS. Vi hade en nick från Richard Ekunde som gick över, annars var det ställningskrig på mitten mest.

      GAIS skärpte upp sig något till den andra halvleken och skapade lite lägen. Bland annat så fick Björn Andersson ett bra läge när ett inspel kom in i straffområdet. Björn springer ifrån sin markering och försöker att slänga sig fram och peta in bollen men bollen går förbi honom. Nära kvittering där.. Några minuter senare så drog Ásgeir Börkur Ásgeirsson på ett skott utanför straffområdet som touchade Bobby Warshaws huvud. Bollen styrdes strax utanför av amerikanen.
Men till slut kom målet. Björn Andersson nickade in bollen i mål efter en inlägg från vänster av Petrit Zhubi och kanske kunde vi få med oss en poäng. Men glädjen varade inte länge. Inhopparen Ronny Sabo skickade 2-1 till hemmalaget och några minuter efter, när GAIS flyttade upp laget, satte unge Jesper Manns in 3-1 för J-Södra och chansen till en poäng var körd.

Jönköping Södra 3 - 1 GAIS

  • onsdag 11 juni 2014 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2051
  • Domare: Dragan Banjac
5
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

04 okt 14 16:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 2 - 3
27 apr 15 19:20 Superettan Jönköping Södra - GAIS 1 - 0
30 sep 15 18:15 Superettan GAIS - Jönköping Södra 1 - 2
01 apr 18 15:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 2 - 1
05 maj 19 15:00 Superettan GAIS - Jönköping Södra 1 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914