Matchinfo

GAIS

Degerfors IF

2

GAIS

1
Superettan lördag 31 maj @ 16:00

Från SvenskaFans. Simon Kostofski:

GAIS åkte på ännu en förlust under lördagen när man föll borta mot Degerfors (1-2) på Stora Valla. Förlusten innebar att de grönsvarta åkte ner till en 15:e plats i serien.

     Under några stunder i matchen var detta ett litet fall framåt jämfört med tidigare matcher. Målchanser skapades och vi hade faktiskt övertaget både statistiskt sett men också sett till det klara målchanserna vi hade. Men i ett lag med dåligt självförtroende har man svårt att göra mål. Det är osäkert när man hanterar bollen. Självförtroendet är inte där och då är det svårt att få med sig marginalerna och turen på sin sida. För att tur förtjänar man.
Startelvan var lite oväntad. Björn Andersson fick chansen på topp och istället fick Marcus Översjö och Richard Ekunde bilda mittlås. Sedan tvingades Kjell Pettersson, som just nu är tillfällig huvudtränare i väntan på ett nytt namn, göra en förändring på vänsterbacksplatsen när Kenneth Gustafsson inte kom till spel. Istället fick Mirza Mujcic, som agerat mittback de senaste matcherna, ta platsen till vänster. Adam Eriksson tvingades att avstå matchen pga sjukdom.

     Den första halvleken var godkänd sett till spelet som GAIS bjöd på. Petrit Zhubi var på spelhumör, Björn Andersson och Shkelqim Krasniqi hittade varandra bra trots att man knappt gjort en träning tillsammans som ett anfallspar och Richard Ekunde såg bra ut på sin mittbacksposition. Man försökte att skapa en del chanser och spela enklare jämfört med tidigare matcher. Det funkade bitvis bra och man såg piggare ut i benen än på ett tag.
I den 31:a minuten kom ledningsmålet från GAIS. Tommi Vaiho skickade upp en lång boll som Shkelqim Krasniqi skarvade vidare. Björn Andersson fick bollen och spelade den snett-inåt-bakåt mot en rusande Petrit Zhubi som bredsidade in 0-1 till de grönsvarta. Stort jubel och ett välbehövligt mål för de grönsvarta. Dock var Degerfors inte utan chanser. Det är ofta motståndarlagen får omställningslägen mot oss och även i den här matchen. Tommi Vaiho stod för några fina räddningar när framförallt mittfältet inte hängde med i löpningarna.

     Direkt i inledningen av den andra halvleken åkte GAIS på ett baklängesmål. Ferhad Ayaz fick bollen och mittfält och försvar hängde inte med när han drog in kvitteringen 1-1. Psykologiskt övertag för de rödvita och tungt för GAIS.
De grönsvarta fortsatte ändå att skapa lite chanser och bland annat så brände Björn Andersson en jättechans när han fick öppet mål – men hans skott gick utanför. Degerfors försökte också och hade en del fina lägen att vända på steken. Och det gjorde man till slut efter en hörna. Niklas Klingberg fick stå helt omarkerad med 4-5 grönsvarta spelare runt om sig och nicka in ledningsmålet 2-1. Usel markering men välinprickat av Klingberg.
Uppförsförsbacke så som många gånger tidigare under säsongen och trots en bra anstormning mot de rödvitas straffområdet fick man åka hem till Göteborg med noll poäng och inkasserade säsongens sjätte förlust på tio spelade matcher i Superettan.

Degerfors IF 2 - 1 GAIS

  • lördag 31 maj 2014 @ 16:00
  • Superettan 
MÅL AST
12 24 Hampus Andersson Mirza Mujcic
13 9 Joel Anell Shkelqim Krasniqi
14 5 Emil Eliasson
15 3 Asgeir Börkur Asgeirsson
16 19 Fredrik Jonsson Gult kort Petrit Zhubi
17 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

28 jun 16 19:30 Superettan GAIS - Degerfors IF 2 - 2
03 okt 16 19:00 Superettan Degerfors IF - GAIS 1 - 0
27 maj 17 18:00 Superettan Degerfors IF - GAIS 2 - 1
28 aug 17 19:00 Superettan GAIS - Degerfors IF 1 - 0
18 jun 18 19:00 Superettan GAIS - Degerfors IF 1 - 1