Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Östersunds FK

3
Superettan måndag 26 maj @ 19:20

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS åkte på en 1-3-förlust på hemmaplan under måndagskvällen mot Östersund. Det blev också chefstränaren Thomas Askebrands sista match för GAIS, då han nu lämnar med omedelbar verkan.

     Nu är det oerhört struligt i klubben i skrivande stund. Just nu står vi utan chefstränare då Thomas Askebrand, under tisdagsförmiddagen, fick lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan. Och GAIS inkasserade sin femte förlust av nio spelade matcher i Superettan under måndagen när man föll med 1-3.
GAIS gjorde en okej första halvlek. Man utnyttjade misstag från Östersund-spelarna och försökte att skapa något framåt. Men det var få skott på mål från GAIS. Trots det tog man ledningen efter dryga kvarten när Malkolm Moënza fint passade ut till Kenneth Gustafsson, som drog till med ett inlägg som styrdes in i mål av en Östersund-spelare. 1-0 till hemmalaget – och kanske fanns det hopp om att den negativa trenden faktiskt kunde vändas. Men icke…

     Till den andra halvleken tog Östersund kommandot och man bytte bland annat kant på Modou Barrow från Kenneth Gustafssons kant till Sandeep Mankoos. Det skulle visa sig vara ett genidrag från tränaren Graham Potter.
Efter knappt tio spelade minuter i den andra halvleken blir Björn Andersson av med bollen på egen planhalva efter en brytning av Jamie Hopcutt och Modou Barrow får en passning av engelsmannen. Han springer mot mål och drar in kvitteringen 1-1. Tungt för GAIS och Thomas Askebrand väljer att göra ett dubbelbyte. Ut gick Marcus Översjö, som fick en liten ovanlig roll som anfallare i matchen, och kreatören Adam Eriksson och ersattes av islänningen Ásgeir Börkur Ásgeirsson samt Hampus Andersson. Men byterna gav ingen större effekt. I den 68:e minuten gjorde engelsmannen Jamie Hopcutt ett drömmål när han drog på ett fantastiskt fint högerskott som letade sig in i Vaihos vänstra kryss. 1-2 och då började många supportrar tröttna.

     Några supportrar gick ner mot GAIS avbytarbänk och visade vad man tyckte om spelet. Thomas Askebrand har varit ifrågasatt under en ganska lång tid och inte blev det bättre när också 1-3 kom. Relativt enkelt väggspelade Modou Barrow och Dennis Widgren inne i straffområdet och den förstnämnde kunde lägga in 1-3 till gästerna. Starkt av norrlänningarna att komma tillbaka – men oerhört svagt av GAIS att agera så som man gör i den andra halvleken.
GAIS tryckte på för ett reduceringsmål och Shkelqim Krasniqi fick chansen precis innan 1-3-målet att försöka att frälsa laget. Men detta var bara en sådan dag där en förlust var given och skulle sammanfatta allt vad GAIS går igenom just nu.

GAIS 1 - 3 Östersunds FK

  • måndag 26 maj 2014 @ 19:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 2522
  • Domare: Magnus Ahlsén
8
Matcher
0
Vunna
1
Oavgjorda
7
Förlorade

Tidigare möten

26 apr 13 19:20 Superettan GAIS - Östersunds FK 1 - 3
24 aug 13 15:00 Superettan Östersunds FK - GAIS 2 - 0
26 maj 14 19:20 Superettan GAIS - Östersunds FK 1 - 3
24 sep 14 19:00 Superettan Östersunds FK - GAIS 2 - 1
20 apr 15 18:45 Superettan GAIS - Östersunds FK 1 - 1
04 okt 15 16:00 Superettan Östersunds FK - GAIS 4 - 0
11 mar 18 17:00 Svenska Cupen Östersunds FK - GAIS 1 - 0
29 feb 20 14:30 Svenska Cupen Östersunds FK - GAIS 4 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914