Matchinfo

GAIS

Landskrona BOIS

2

GAIS

1
Superettan fredag 16 maj @ 19:20

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS släppte in ett 2-1-mål i den 92:a minuten under fredagskvällen mot Landskrona och det blev noll poäng med hem till Göteborg.
     Tungt är ordet, så här dagen efter matchen. Att vi faktiskt gör en av våra spelmässigt bättre matcher än på länge hjälpte föga när slutsignalen löd på Landskrona IP. Fjärde förlusten på åtta matcher i serien och just nu snittar GAIS en poäng på de inledande åtta matcherna. Att ens fundera på en plats bland de tre främsta är endast önsketänkande. Att däremot tänka överlevnad och försöka rädda säsongen låter rimligare. Flytet är inte alls med oss och när det blåser motvind så brukar det göra det ganska rejält i den här klubben. ”Ska det vara så ska det vara” är väl detta rätta uttrycket.
Men GAIS inledde matchen positivare än på länge. Man hittade varandra bra och hittade framförallt ytor bakom backlinjen och fick en del offensiva fasta situationer att försöka att utnyttja. Det såg bra ut – och det såg framförallt bättre ut när GAIS tog ledningen. Bobby Warshaw drog på ett distansskott som blockades av en motståndarspelare. Bollen hamnade då hos Adam Eriksson som drog på ett skott som touchade en Landskrona-spelare och gick in i mål. 0-1 och Adams tredje mål i seriesammanhang för de grönsvarta.

     Glädjen blev dock kortvarig för GAIS del. Bara tre minuter kvitterade skåningarna. Man hade bollen ute till höger och drog till med ett inlägg. En Landskrona-spelare nickade ner till dansken Niclas Rönne som stötte in bollen i mål. Björn Andersson borde möjligtvis kunnat få till en liten nicktouch på bollen så att inte Landskrona-spelaren hade kunnat nicka ner bollen till Rönne vid inlägget – men inte den här gången.
GAIS fortsatte att spela sitt spel och gjorde det bra. Man kom runt bra på båda kanterna ett tag och när man väl gjorde inspel så blev det farligt. Fredrik Jonsson gjorde det bra på topp och vann många dueller vilket gjorde att vi kunde hålla boll på offensiv planhalva ofta – och då blev det farligt stundtals.

     Men det blev inga muntra miner för de grönsvarta den här fredagskvällen. När GAIS tryckte på i slutet passade Landskrona på att ställa om. Det var fem GAIS-försvarare mot två-tre stycken anfallande skåningar. Ralani i Landskrona anföll på GAIS högerkant och gjorde en snett-inåt-bakåt-passning till en totalt fristående Erik Andersson, den blott 17-årige mittfältaren, som drog på ett skott som gick in i burgaven. Blytunga poäng för Landskrona – blytung förlust för GAIS.

Landskrona BOIS 2 - 1 GAIS

  • fredag 16 maj 2014 @ 19:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 1841
  • Domare: Jim Petersson
5
Matcher
3
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

16 jun 13 15:45 Superettan GAIS - Landskrona BOIS 3 - 0
21 okt 13 19:00 Superettan Landskrona BOIS - GAIS 2 - 3
16 maj 14 19:20 Superettan Landskrona BOIS - GAIS 2 - 1
20 sep 14 16:00 Superettan GAIS - Landskrona BOIS 3 - 1
03 jun 18 15:00 Superettan Landskrona BOIS - GAIS 1 - 1