Matchinfo

GAIS

GAIS

1

IK Sirius FK

0
Superettan måndag 12 maj @ 19:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

Bobby Warshaw nickade in 1-0 i den 92:a minuten för GAIS och frälste grönsvart till en mycket viktig seger mot Sirius under måndagskvällen. Annars var det en tempofattig match där båda lagen agerade krampaktigt och hade svårt att få till bra avslut på mål.

    Det här var en oerhört viktig seger för GAIS som förening just nu – och kanske allra viktigast för spelarna och ledarna. Efter en tid med misär kunde vi äntligen lämna Gamla Ullevi med en seger och det var faktiskt Sirius första förlust sedan 4 april förra året! Dock så var spelet stundtals allt annat än bra…
Den första halvleken sprudlade inte av målchanser. Bortalaget gjorde det bra och utnyttjade ett passivt GAIS, som agerade likt de tidigare insatserna man har gjort. Mittfältet hängde inte med, anfallsspelet lös med sin frånvaro och spelarna stod och skrek på varandra och gav varandra skulden efter att Sirius, alldeles för enkelt, avslutat utanför straffområdet. Kommunikationen mellan spelarna är under all kritik stundtals och man undrar om de faktiskt är första gången de har spelat med varandra. Spelet sitter inte alls och anfallsförsöken är usla då man skickar höjd- och långbollar mot yttermittfältaren Malkolm Moënza, som startade som forward.

     Nej, första halvleken var bedrövlig under långa stunder. En av få ljusglimtar var möjligtvis Adam Eriksson, som agerade i en nummer tio-roll bakom Malkolm Moënza. Hans kreativitet tillförde mycket och hans sätt att hitta de små ytorna med sina passningar är briljanta. Annars så gjorde Mirza Mujcic en bra insats tillsammans med Björn Andersson när innermittfältarna i Andreas Drugge och Bobby Warshaw inte riktigt hängde med i det defensiva. Mirza Mujcic hamnade ofta i löpdueller med Moses Ogbu och hade flera duster med honom.
Till den andra halvleken förbättrades spelet någorlunda men anfallsspelet var fortfarande riktigt trögt. Kantspelet funkade inte alls och Petrit Zhubi hade svårt att släppa bollen vid fötterna och valde att utmana väldigt mycket och det gick inte vägen många gånger. Hampus Andersson försökte även han men det stämde inte alls för honom under dagen.

    GAIS tvingades till ett byte efter cirka en timmes spel när Kenneth Gustafsson gick ut och istället fick Fredrik Jonsson hoppa in, en spelare som kanske borde ha startat. Moënza fick ta lagkaptenens vänsterbacksplats och Jonsson, som gjorde ett fint inhopp, tog platsen längst fram. Tyngd i anfallsspelet tillfördes och när Joel Johansson byttes in tio minuter senare så kom anfallsspelet verkligen igång. Det hände otroligt mycket mer de sista 20 minuterna för GAIS del offensivt än tidigare under matchen. Joel Johansson tillförde speed och då hade de trötta Sirius-försvararna svårt att hänga med i svängarna. Chanser skapades men skärpan i avsluten var inte riktigt där. Bobby Warshaw missade ett bra läge i den 89:e minuten när han fick bollen i straffområdet men en studs strax innan han drog på skottet gjorde att bollen gick högt över. Men mittfältaren från Pennsylvania skulle få sin revansch. Det kom en misslyckad rensning in i straffområdet från en Sirius-spelare. Bobby Warshaw var inne i straffområdet med två andra motståndarspelare och nådde högst i nickduellen – och bollen gick i mål. Galet jubel bland spelare, ledare och framförallt supportrarna efter Bobbys mål, som frälste GAIS för dagen.

GAIS 1 - 0 IK Sirius FK

  • måndag 12 maj 2014 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2137
  • Domare: Robert Daradic
MÅL AST
12 9 Joel Anell Hampus Andersson
13 5 Emil Eliasson
14 6 Marcus Översjö Adam Eriksson
15 19 Fredrik Jonsson Kenneth Gustafsson
16 28 Benjamin Eriksson
17 7 Shkelqim Krasniqi
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

15 sep 14 19:20 Superettan IK Sirius FK - GAIS 0 - 1
11 maj 15 19:00 Superettan IK Sirius FK - GAIS 5 - 0
01 Nov 15 14:30 Superettan GAIS - IK Sirius FK 2 - 3
11 jun 16 16:00 Superettan GAIS - IK Sirius FK 0 - 0
29 aug 16 19:00 Superettan IK Sirius FK - GAIS 0 - 0