Matchinfo

GAIS

Husqvarna FF

2

GAIS

0
Superettan lördag 26 april @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:
GAIS stod för en riktig plattmatch under lördagen på Vapenvallen. Det var en match där hemmalaget tog kommandot från första början och gjorde det riktigt bra mot ett GAIS, som kändes närmast chockerade över hemmalagets framfart.
De grönsvarta fick en fin chans efter tolv minuter när Malkolm Moënza fick ett jättefint skottläge men målvakten räddade Moënzas vänsterskott. Fem minuter efter kunde Dragan Kapcevic, ifjol i Brage, nicka in 1-0 till hemmapublikens glädje. Det var ett mål som kunde ha förhindrats om markeringen på Kapcevic hade varit bättre än den var. Tommi Vaiho var väldigt förbannad efter det insläppta målet på mittbackarna, minst sagt.

Anfallsspelet var undermåligt under långa stunder och det enda man egentligen gjorde var att skicka långbollar till Joel Johansson och Linus Tornblad, som var tvungen att försöka vinna nickdueller gång på gång. När man väl spelade på marken så funkade det hyfsat och då var Linus Tornblad den mer framträdande spelaren av de två anfallarna. Om det var Thomas Askebrand som sagt åt spelarna att stoltsera med långbollar eller spelarnas egna idé vet jag inte – men make till långbollar på två djuppledslöpande forwards, som de två faktiskt är i grunden, har jag aldrig tidigare bevittnat. Och resultatet blev ju därefter också.

Husqvarna kunde gjort både 2- och 3-0 i den första halvleken, speciellt efter en chans i slutet av den första halvleken när en frispark letade sig in i straffområdet och en HFF-spelare missade öppet mål i stort sett. Skulle ha varit en uttökad ledning där.
Undertecknad trodde på ett tidigt byte i den andra halvleken i kanske ett inhopp från Gabriel Altemark-Vanneryr eller bollhållaren Adam Eriksson. Men Thomas Askebrand fortsatte med samma uppställning som han startade med.
Det kunde ha blivit ett mål från Linus Tornblad tidigt i den andra halvleken men hans skott utifrån styrdes i ribban från HFF:s målvakt, som för övrigt gjorde det bra matchen igenom.

Det var det närmaste GAIS kom en kvittering i den andra halvleken. Laget agerade krampaktigt och drog på sig flera gula kort och frustationen bland spelarna var märkbar, speciellt från mittbacken Björn Andersson som hade kunnat åka på ett andra gula kort i slutet men klarade sig undan precis.
Husqvarna uttökade ledningen i den 74:e minuten genom chilenaren Carlos Ross som nickade in bollen i mål bakom en förvirrad Tommi Vaiho. Bollen gick i en märklig bollbana i luften och damp ner i den bortre burgaven till Vaihos förvåning och 2-0 till hemmalaget var ett faktum.

Husqvarna FF 2 - 0 GAIS

  • lördag 26 april 2014 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2518
  • Domare: Nermin Cisic
MÅL AST
12 24 Hampus Andersson
13 17 Adam Eriksson Linus Tornblad
14 5 Emil Eliasson
15 8 Bobby Warshaw Asgeir Börkur Asgeirsson
16 14 Gabriel Altemark-Vanneryr Petrit Zhubi
17 19 Fredrik Jonsson
18 35 Oliver Gustavsson
2
Matcher
1
Vunna
0
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

26 apr 14 16:00 Superettan Husqvarna FF - GAIS 2 - 0
09 aug 14 17:20 Superettan GAIS - Husqvarna FF 2 - 1