Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Ljungskile SK

2
Superettan söndag 20 april @ 16:00

Från SvenskaFans, Sion Kostofski:

GAIS spelade 2-2 under söndagen mot Ljungskile. Efter att ha vänt ett underläge från 0-1 till 2-1 så släppte grönsvart in ett mål i slutet av den andra halvleken. Ett tungt poängtapp för GAIS.

     Mardrömsöppningen var verkligen ett faktum när LSK gjorde mål redan efter 55 sekunder. Marcus Översjö hade bollen i vid eget straffområde men istället för att rensa, eller spela bort bollen säkert, drällde mittbacken med bollen och LSK kunde bryta. Därefter avslutade kantspelaren Sema efter en passning och satte dit ledningsmålet 0-1 till gästerna.
GAIS hade svårt att ta sig in i matchen efter den tunga starten och gästerna skapade en hel del och oroade försvaret ständigt. Men kvitteringen skulle komma i mitten av den första halvleken. Malkolm Moënza, denna dagen på en högerkant, drog inåt i planen och drog på ett skott med vänstern som letade sin i målvaktens vänstra hörn. Och bara några få minuter senare skulle Linus Tornblad få till ett skott som letade sig in i mål via stolpen och vändningen var ett faktum!

     Spelet blev avsevärt mycket bättre efter det för GAIS, som hittade varandra bättre och lyckades kontrollera matchen ganska bra. Första halvlekens resterande del efter 2-1-målet var inte målchansmässigt den bästa. En nick som var ganska nära var det närmaste vi skulle se och man gick ut i halvtid med en ledning.
Till den andra halvleken byttes Joel Johansson ut till förmån för Gabriel Altemark-Vanneryr, som fick debutera. Givetvis jättekul att han fick debutera – men Thomas Askebrand och vi supportrar är nog lite oroliga då Joel byttes ut pga en befarad axelskada, samma axel som höll honom borta under hela vintern och hela försäsongen. Förhoppningsvis är han tillbaka i spel snart, han behövs!

     Det var inget direkt skönspel som visades upp i den andra halvleken. Visst skapade GAIS några halvchanser, och LSK likaså, men under nästan 25-30 minuter var det mycket kamp på mitten från båda lagen, som visade upp ett stabilt försvarsspel vilket gjorde att chanserna uteblev. Gabriel Altemark-Vanneryr hade dock en bra chans där det hade kunnat resultera i ett mål men inte den här gången för ”Polisen”. Tommi Vaiho fick visa upp sitt register när han gjorde en riktigt fin räddning på ett skott från 25 meter som var riktigt bra placerad.
På den officiella hemsidan innan matchen så bekräftades det att det har varit några som drabbats av förkylningar under veckan vilket gjorde att en del inte var riktigt hundraprocentiga. Det märktes definitivt att vissa spelare såg helt slutkörda ut efter 60-65 minuters spel där man sällan tog den sista löpningen i anfallen då orken inte riktigt var på topp. I kombination med förkylningen och det väldigt varma vädret (20 grader i skuggan) så tog LSK vara på detta och tog kontroll i matchen.

     Gästerna pressade GAIS riktigt hårt och hemmalaget gjorde två byten inom en kort tid. Slutkörda Petrit Zhubi och Linus Tornblad byttes ut till förmån för Hampus Andersson samt Bobby Warshaw, som fick göra hemmadebut i den grönsvarta tröjan. Tanken var väl att Bobby Warshaw skulle behålla bollen i anfallet så mycket som möjligt och fördela bollen via mittfältet och sedan ut till kanterna och anfalla på det sättet, speciellt med tanke på att man då kunde få in bollar i boxen till Gabriel Altemark-Vanneryr. Men när tröttheten satte sig in hos spelarna blev det mest så att LSK fick mängder med hörnor och bollen var oftast på GAIS planhalva. Pressen från bortalaget lönade sig då man fick in en kvittering på slutet och i slutändan var detta en väl värd kvittering för laget, som pressade enormt mot GAIS. Sandeep Mankoo var utanför plan när målet föll in pga kramp och försvarsspelet blev därefter med en man mindre, tyvärr resulterade ju det i målet för LSK.
Hampus Andersson fick den sista chansen att göra mål men målvakten räddade den bollen och matchen slutade 2-2.

GAIS 2 - 2 Ljungskile SK

  • söndag 20 april 2014 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 3788
  • Domare: Lars Olsson
MÅL AST
12 4 Mirza Mujcic
13 24 Hampus Andersson Linus Tornblad
14 17 Adam Eriksson
15 2 Richard Ntomba Ekunde
16 8 Bobby Warshaw Gult kort Petrit Zhubi
17 14 Gabriel Altemark-Vanneryr Joel Anell
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

22 jun 15 19:20 Superettan Ljungskile SK - GAIS 3 - 2
26 jul 15 18:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 0
02 jul 16 16:00 Superettan Ljungskile SK - GAIS 1 - 0
25 sep 16 15:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 3
18 mar 17 14:00 Träningsmatch GAIS - Ljungskile SK 3 - 1