Matchinfo

GAIS

IFK Värnamo

1

GAIS

1
Superettan söndag 6 april @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

Malkolm Moënza satte dit 1-1 i den 94:e minuten och räddade en poäng till GAIS under söndagen på Finnvedsvallen. Efter en usel första halvlek ryckte GAIS upp sig till den andra halvleken och får åka hem till Göteborg med en poäng i bagaget.

     Som GAIS-supporter var man allt annat än nöjd efter de första 45 minuterna som utspelade sig på Finnvedsvallen. Med ett väldigt stort bortafölje med sig och med den fina försäsongen man har gjort så trodde man att det skulle se betydligt bättre ut än vad det gjorde. Värnamo dominerade hela den första halvleken och GAIS hade inte alls mycket att säga till om.
Fredrik Jonsson och Bobby Warshaw startade på topp och deras samarbete var inte på topp. De synkade inte alls under den första halvleken och de var sällan inne i straffområdet på rätt plats när inläggen kom från Hampus Andersson på högerkanten.
Värnamo öste på framåt med sina kontringar och gjorde det riktigt bra. Man tog också ledningen efter dryga kvarten spelad på en hörna, där mittbacken Martin Claesson nådde högst efter en markeringsmiss av försvaret. 1-0 till hemmalaget.

     GAIS hittade inte alls rätt i den första halvleken och chanserna var få. Tommi Vaiho fick istället visa upp sitt fina register och göra några svettiga räddningar på flera fina lägen som Värnamo hade. Det hade absolut inte varit orättvist om hemmalaget hade haft ledningen med 2- eller 3-0 i halvtid. GAIS kunde pusta ut när domaren Per Melin blåste för halvtidsvila.
I den andra halvleken gjordes en förändring av Thomas Askebrand. Joel Johansson, tillbaka efter en lång skadefrånvaro på försäsongen, hoppade in istället för Bobby Warshaw. Det blev en positiv förändring direkt. Joel skapade redan en farlighet efter bara 35 sekunder på planen och laget tog sig ordentligt i kragen.

     GAIS fick en jättechans inledningsvis av den andra halvleken när Petrit Zhubi avancerade och släppte bollen till Fredrik Jonsson, som i sin tur skarvade vidare bollen till en fri Hampus Andersson som sköt mot mål men Åkesson i Värnamo-målet räddade skottet.
Man hade press på hemmalaget under stora delar av den andra halvleken men man slarvade lite i passningsspelet och misslyckades ibland med djupledsbollar upp till pigge Joel Johansson.
Linus Tornblad och Malkolm Moënza fick entra planen i den andra halvleken och bidrog med ny energi. Men Värnamo var riktigt nära att avgöra tillställningen på slutet när man fick ett friläge – men Tommi Vaiho gjorde en fantastisk räddning och höll kvar GAIS i matchen. Och tack vare den räddningen och en viss inhoppare i Malkolm Moënza kunde man få med sig en poäng till Göteborg. Malkolm fick bollen utanför straffområdet i den 93:e minuten och drog på ett mycket fint skott som gick in i målvaktens vänstra hörn. 1-1 och eufori bland supportrar och spelare!

IFK Värnamo 1 - 1 GAIS

  • söndag 6 april 2014 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2498
  • Domare: Per Melin
MÅL AST
12 4 Mirza Mujcic
13 9 Joel Anell Bobby Warshaw
14 17 Adam Eriksson
15 18 Linus Tornblad Hampus Andersson
16 26 Malkolm Moenza Petrit Zhubi 1
17 2 Richard Ntomba Ekunde
18 35 Oliver Gustavsson
5
Matcher
3
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

21 aug 16 15:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 3 - 1
05 maj 17 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 2 - 1
25 sep 17 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 2 - 0
10 apr 18 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 1 - 2
12 sep 18 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914