Matchinfo

GAIS

IF Brommapojkarna

0

GAIS

2
Superettan lördag 24 oktober @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

Efter en väldigt jobbig tid med flera raka matcher utan seger sparkades P-O Ljung i början av oktober månad. Nu har GAIS tagit sig i kragen och lördagens 2-0-vinst mot Brommapojkarna säkrade kontraktet för fortsatt spel i Superettan 2016.

Det var skönt att vakna upp så här dagen efter vinsten mot BP. Man känner en väldig lättnad efter att ha haft hjärtat i halsgropen den senaste tiden. Matchen mot Syrianska gav dock ett hopp som man som supporter inte har varit bortskämd med den här säsongen. 3-0 och en väldigt stabil insats från grönsvart i den matchen. Därför var matchen mot Brommapojkarna en chans att verkligen bevisa att den insatsen inte var en tillfällighet.
Dock startade man matchen på Grimsta IP lite osäkert och det var ett BP som försökte att gå för en seger. Ett desperat BP, som dock gjorde det bra mot GAIS och speciellt i den första halvleken där man skapade flertalet fina lägen. Man vann skottstatistiken med hela 7-1 i den första halvleken och det sade också ganska mycket om GAIS omställningsspel, som inte riktigt fungerade.

Passningsspelet var inte det bästa från GAIS sida och det kändes lite nervöst.Tajmingen i löpningarna stämde inte heller och det var mest chansbollar mot Linus Tornblad och Patrik Ingelsten på topp. Den sistnämnde fick också utgå precis innan halvtidsvila pga en befarad skada och Johan Lundgren fick hoppa in istället.
I den andra halvleken fortsatte BP på den inslagna vägen med en offensiv fotboll som satte GAIS i en hel del farliga situationer. Tommi Vaiho hade dock en hel del fina ingripanden, som så många gånger tidigare den här säsongen, och räddade grönsvart flera gånger. Men GAIS fick igång ett litet mer aggressivare försvarsspel och kunde därefter förbättra sina omställningslägen. Det var också en omställning som bäddade för det första målet. GAIS nickade bort en boll från eget straffområde och det skickades upp en långboll mot inhopparen Wagsley i den 67:e minuten. Samtidigt rusade BP:s 17-årige keeper ut och skulle rensa bort bollen – men brassen hann först och drog på ett långskott i öppet mål som studsade in. 1-0 och vild glädje bland bortasupootrarna!

Tommi Vaiho nämndes innan här och de räddningarna han gjorde var fenomenala. Hans bästa räddning kom några minuter efter ledningsmålet när en BP-spelare får till ett riktigt bra, lågt skott mot den bortre stolpen som Vaiho kommer ner på perfekt och styr precis ut bollen med sin högerhand till en hörna. Klassräddning. Samtidigt fick BP en nick i ribban strax därefter och GAIS passivitet höll på att straffa sig. Men när BP flyttade upp stykorna blev det luckor i försvaret och det var det som också avgjorde matchen. Johan Lundgren passade centralt till Reuben Ayarna som i sin tur hittade Kieron Cadogan på kanten. Engelsmannen drev bollen inåt och drog på ett vänsterskott som gick in i det bortre hörnet och 2-0 till GAIS!

IF Brommapojkarna 0 - 2 GAIS

  • lördag 24 oktober 2015 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 1223
  • Domare: Lars Olsson
MÅL AST
12 6 Calle Svensson
13 27 Francisco Wagsley Rodrigues de Sousa Filho Linus Tornblad 1
14 12 Pule Maraisane
15 13 Alieu Bajaha Francisco Wagsley Rodrigues de Sousa Filho
16 14 Bragi Bergsson
17 21 Johan Lundgren Gult kort Patrik Ingelsten
5
Matcher
3
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

01 maj 15 16:00 Superettan GAIS - IF Brommapojkarna 2 - 1
24 okt 15 16:00 Superettan IF Brommapojkarna - GAIS 0 - 2
17 jun 17 16:00 Superettan IF Brommapojkarna - GAIS 3 - 2
30 sep 17 17:00 Superettan GAIS - IF Brommapojkarna 0 - 0
14 apr 19 15:00 Superettan IF Brommapojkarna - GAIS 1 - 2