Matchinfo

GAIS

Östersunds FK

4

GAIS

0
Superettan söndag 4 oktober @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

Detta GAIS har satt sig rejält i skiten just nu. Den här insatsen var inte någonting annat än pinsam och med tanke på att bottenkollegorna tog sitt ansvar och vann idag så är vi endast två poäng från en kvalplats, en plats som starka Mjällby sitter på nu. Att vi har låtit detta få hända är inte alls bra och laget är just nu en av de formsvagaste lagen i serien med sex matcher utan seger och vi har endast mäktat med tre mål på de matcherna.
GAIS började matchen svagt och de tog bara åtta minuter för hemmalaget att spräcka bortalagets nolla. Efter det försökte GAIS fytta upp och skapa lite chanser men med en fel balans i laget hände det inte mycket. Bästa chansen för GAIS del under matchen var ett skott efter en hörna av Richard Ekunde. Till den andra halvleken skulle GAIS mardrömsspelare i Jamie Hopcutt kliva fram två gånger om och göra både 2- och 3-0.Att vi förlorar mot ett riktigt bra lag i Östersund kan jag helt klart acceptera. Men sättet man faktiskt genomför det på är allt annat än acceptabelt vilket gör en oerhört oroad inför den svåra fortsättningen av Superettan. Det är bara tre omgångar kvar och laget är så likt spelmässigt den magiska upplagan av 2012 så att det är skrämmande. Skillnaden är snarlik med oförstående startelvor och ett spel som är så lättläst så att motståndarna inte känner sig riktigt hotade.
I en sån här match ska vi ligga rätt i positionerna och försöka att vinna boll och därefter ställa om. Det fanns inte en uns av något taktiskt smart drag här inte dock.
Nej, nu måste spelare och framförallt ledarna ta sitt ansvar och förändra. Supportrar ska inte få åka hela vägen från Göteborg, betala en jävla massa varje år och rent ut sagt skämmas för att det ser ut som det gör. Det räcker nu.

Nu kommer ett uppehåll pga landslagsspel och då måste det hända saker på GAIS-gården. P-O Ljung måste börja sätta en startelva som är rätt balanserad. Björn Andersson måste ner i backlinjen igen för att man ska få en ledare då det helt saknas. Dessutom borde han bära lagkaptensbindeln resten av säsongen. Sedan måste man ändra centralt på mittfältet och i anfallet. Ska du köra med två defensiva mittfältare i Yussif Chibsah och Reuben Ayarna måste du ha en spelare strax framför dom i en släpande forwardsroll. Det är där Wagsley borde få chansen att bli en spelfördelare till yttermittfältare och anfallare. Det blir alldeles för långt mellan mittfält och anfall och det har varit ett ständigt problem den här säsongen. Sedan måste kantspelet bli avsevärt mycket bättre. Det är under långa stunder under all kritik, både offensivt men även defensivt där ytterbackarna inte hänger med i löpningarna för fem öre.
Fortsätter vi spela så här så tror jag att kval inte kommer att vara aktuellt – då lutar det istället mer åt en av de två platserna för direktnedflyttning. Det gäller också att vi supportrar tar vårt ansvar och går påde resterande matcherna, även om folk har tröttnat rejält. I med- och motgång!

Östersunds FK 4 - 0 GAIS

  • söndag 4 oktober 2015 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 5237
  • Domare: Jim Petersson
5
Matcher
0
Vunna
1
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

26 maj 14 19:20 Superettan GAIS - Östersunds FK 1 - 3
24 sep 14 19:00 Superettan Östersunds FK - GAIS 2 - 1
20 apr 15 18:45 Superettan GAIS - Östersunds FK 1 - 1
04 okt 15 16:00 Superettan Östersunds FK - GAIS 4 - 0
11 mar 18 17:00 Svenska Cupen Östersunds FK - GAIS 1 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914