Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Ängelholms FF

2
Superettan torsdag 24 september @ 19:00

Från GAIS.se, Erik Bergqvist:

Första halvlek

Ängelholm tar ledningen redan efter ca 40 sekunder. Man spelar upp bollen hela vägen nere från vänsterbacken S-Latefs position med en crossboll som når högeryttern Piotr Johansson. Johansson väggar med lagkaptenen Carlsén och kommer på så vis förbi Sandeep Mankoo. Inlägget längs marken från ÄFFs högerytter går in mot Vladica Zlojutro som störtar fram och pressar Richard Ekunde till ett brytningsförsök som går in i mål. 0-1 för Ängelholm är ett självmål för den till startelvan återkomna Ekunde.

Ängelholm har även tre skottlägen till under de första minuterna. Två av dem går ganska långt över men det tredje från Björn Westerblad är nära att styras in av Ängelholms ena mittback Johan Eiswohld. Eiswohld har dock inte riktigt rätt timing i det momentet; skottet passerar utanför och GAIS får undan den efterföljande hörnan.

Det dröjer ca 10 minuter innan GAIS kommer upp på offensiv planhalva ordentligt. Man pressar Ängelholm som tre-fyra gånger i följd inte lyckas få bort bollen från egen planhalva ordentligt. I pressen gör Reuben Ayarna en glidtackling mot Ardian Rexhepi, Ayarna träffar inte boll utan spelare men tacklingen ser å andra sidan inte så hård ut. Rexhepi tar sig dock för sin vänsterfot. Han reser sig upp och försöker gå vidare men kan inte fortsätta. ÄFF måste byta och plockar in tidigare Landskrona BoIS-spelaren Fredrik Karlsson på topp.

Matchen lugnar ner sig lite och GAIS spelar upp sig. Sitt första bra läge får man efter nästan 19 minuter när ÄFF inte får undan ett bra inlägg från Kieron Cadogans högerkant. Luther Singh får fram returen till en framrusande Ayarna som bröstar bollen förbi ÄFFs sexa Bergholtz och skjuter en halvvolley högt över mitt framifrån.

GAIS fortsätter att skapa lägen de kommande minuterna. Först när Luther starkt tar sig förbi två gulklädda ute på kanten; kommer in i banan och skjuter ett för löst samt kanske lite för tidigt skott. Den andra chansen kommer efter en inåt skruvad hörna från vänsterkanten och Luther. Den nuvarande mittbacken Björkeryd nickar ner till sin kollega Hedlund som är fri för en sekund men inte får ordning på fötterna utan bara kan klacka bollen vidare till tidigare mittbacken Björn Andersson som även han klackar men utanför målvakten Oskar Berglunds första stolpe.

Två gånger i den första halvleken tvingas Tommi Vaiho ut till kanten av straffområdet för att avvärja lägen. En djupledsboll mot målskytten Zlojutro kan han säkert greppa framför den framstormande Ängelholmaren. En annan boll mot den vänstra utkanten av straffområdet tar han emot med bröstet, det ser något oroande ut men Tommi överspelar inte situationen utan reparerar sin dåliga första mottagning genom en lätt touch i sidled bort från en gulklädd spelare och en säker rensning ut över sidlinjen.

Det håller nästan på att bli en kvittering efter knappa halvtimmen då den ena gula mittbacken Eiswohld får en felträff vid en rensning och rensar bollen bakåt på egen målvakt från en position bara fem eller sex meter framför mål. Patrik Ingelsten försöker hinna fram på en retur men Berglund håller bollen tillräckligt nära efter sin första räddning för att hinna plocka upp returen.

GAIS fortsätter mata på med en del inlägg både från vänster och höger och det känns stundtals farligt men Ängelholms backlinje och målvakt lyckas rensa undan och avvärja farligheterna innan det blir några riktigt bra skott eller nicklägen av det.

Mot halvlekens slut lyckas GAIS äntligen kvittera. Kieron Cadogan vinner en duell ute på högerkanten och slår ganska snabbt ett lågt inlägg mot första stolpen. Inlägget går mellan benen på ÄFF-aren som försöker bryta och Björn Andersson kan ganska ostört springa in på den första ytan och styra bollen in i nätmaskorna i det bortre hörnet. 1-1 efter skärpa i avslutningsläge med fötterna från Björn.

Andra halvlek

GAIS skapar tre halvchanser redan under de första fem minuterna. Först bryter Kieron Cadogan igenom centralt och skjuter utanför från ett bra läge precis vid straffområdeskanten. Ett par minuter senare blir det lite kalabalik i ÄFFs straffområde efter en frispark som Björn Andersson fixat i en luftduell med den inbytte amerikanen Eric Robert Pothast, som blir varnad för tacklingen i ryggen på Björn, men ÄFF lyckas få undan bollen efter lite flipperspel. Sedan får Cadogan ett läge till efter ytterligare en bra prestation på vänsterkanten av Luther; än en gång slås inlägget in i straffområdet lågt längs marken och än en gång skjuter Cadogan utanför.

Svaret från skåningarna kommer ganska snabbt. Två gånger i samma anfall får man stå ganska omarkerade i GAIS straffområde och nicka. Nick ett från nummer sex Bergholtz går parallellt med mållinjen men inte särskilt nära densamma och nick två några sekunder efteråt från samme Bergholtz går utanför Tommi Vaihos högra stolpe.

Matchen saktar ner lite efter ett par intensiva första fem-sex minuter av halvlek två och det dröjer till, drygt, minut 63 innan det dyker upp någon ytterligare chans för något av lagen. Det är Ängelholm som spelar sig igenom GAIS mittfält och kommer i ett fyra mot tre läge på ganska bred front. Den aktive Bergholtz tar gott nog för GAIS beslutet att skjuta istället för att spela och gör så rakt på en följsam Starke Hedlund som starkt täcker undan det skottet.

I minut 69 tar Ängelholm ledningen med 2-1. En hörna från ÄFFs vänstra sida kommer inåt skruvad mot den bortre stolpen. Den för GAIS precis inbytte, för David Björkeryd, Calle Svensson hamnar lite i ingenmansland och får se bollen passera över sig. Bakom honom vid den bortre stolpen är det kamp mellan duon Ekunde-Ingelsten och motståndarna Bergholtz-Eiswohld. Sist på bollen i den kampen blir Eiswohld som nickar in ledningsmålet för gästerna.

Johan Lundgren kommer in och ersätter Reuben Ayarna och bidrar med fart och driv under tiden han är på plan. Det är också han som får GAIS första bra kvitteringschans när han får ett bra skottläge i straffområdet efter att Ingelsten nickat ner ett inlägg till honom. Lundgren slår dock hål i luften med sitt volleyförsök, han missar bollen och en Ängelholmare rensar bollen till inkast.

Tommi Vaiho håller på att skänka bort ett 3-1 mål till Ängelholm med kvarten kvar när han tappar ett inlägg framför fötterna på en gulklädd anfallare men han lyckas i grevens tid slänga sig på sin tappade boll och får andas ut med bollen i famnen. Han oroar även lite senare i halvleken när han misslyckas med en rensning som bara går rakt ut i mitten längs marken men Ängelholm tar för lång tid på sig att komma till avslut i den situationen och Tommi hinner tillbaka för att rädda ett enkelt skott.

2-2 kommer som en gåva från Ängelholms målvakt Berglund. Yussif Chibsah som tar sitt första skott för dagen från ca 35 meter ut. Bollen går mot mål i en ganska komfortabel höjd för Berglund men makrillvädret hjälper GAIS. I vätan får Berglund inte grepp om bollen utan styr den in i eget mål. Det visar dock vikten av att få skotten man skjuter på mål.

GAIS trycker på den övervägande delen av de kvarvarande minuterna. Johan Lundgren får ett hårt skott utifrån höger blockerat. Björn Andersson nickar över efter en bra slagen inläggsfrispark. Ängelholm sticker upp plötsligt när Piotr Johansson missar ett skottläge från en fri position i straffområdet men den farligaste chansen kommer i slutet av tilläggstiden.

Det blir kalabalik i Ängelholms straffområde efter ett något misslyckat inlägg från Chibsah men Bragi Bergsson och Johan Lundgren lyckas få tag på bollen. Lundgren hamnar fri till höger i straffområdet och får ett skottläge med 93:09 på klockan. Avslutet kommer med vänsterfoten hårt ner mot den första stolpen men Oskar Berglund hinner ner och räddar.

Matchen blåses av i sekunden efteråt av domaren Dragan Banjac och slutresultatet skrivs till 2-2.

GAIS 2 - 2 Ängelholms FF

  • torsdag 24 september 2015 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 1412
  • Domare: Dragan Banjac
5
Matcher
4
Vunna
1
Oavgjorda
0
Förlorade

Tidigare möten

21 jul 14 19:20 Superettan GAIS - Ängelholms FF 1 - 0
19 maj 15 19:20 Superettan Ängelholms FF - GAIS 1 - 3
24 sep 15 19:00 Superettan GAIS - Ängelholms FF 2 - 2
22 maj 16 15:00 Superettan GAIS - Ängelholms FF 7 - 0
20 sep 16 19:00 Superettan Ängelholms FF - GAIS 1 - 5
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914