Matchinfo

GAIS

Ljungskile SK

3

GAIS

2
Superettan måndag 22 juni @ 19:20

Från Svenska Fans. Simon Kostofski:

GAIS föll med 3-2 under måndagen mot Ljungskile på Uddevalla Arena. Efter att grönsvart hämtat upp ett 0-2-underläge till 2-2 kunde trotjänaren Aleksandar Kitic sätta dit 3-2 i sista sekunden av matchen.

     Den här säsongen är verkligen upp och ner. Man börjar bli ganska trött på det ojämna spelet GAIS presterar. Ena veckan fungerar det mesta för att nästa rasa ihop fullständigt och då måste man ständigt börja om på ruta ett. Aldrig kan man gå in med ett riktigt bra självförtroende från start i matcherna, för det är där det brister totalt.
Passningsspelet var inte det bästa inledningsvis men GAIS började ändå helt okej i västkustderbyt. Man hade några okej anfallsförsök men visst saknades det tajming i passningarna och i löpningarna. Konstigt nog bytte P-O Ljung startelva jämfört med 5-2-segern senast och petade Adam Eriksson och Petrit Zhubi, vilket var väldigt förvånande med tanke på det anfallsspelet vi presterade i förra matchen där de två var högst delaktiga i många bra anfall.
Ljungskile spelade upp sig och man utnyttjade ett ganska öppet mittfält, där oftast en passning från hemmalagets backlinje hamnade hos en offensiv spelare hos LSK och hela GAIS backlinje fick problem med positionsspelet många gånger då.
Hemmalaget anföll mycket på kanterna och fick också ledningsmålet via ett fint inlägg från ena kanten av ex-GAIS:aren Jakob Olsson som hittde in till en helt fristående Hannes Stiller som tajmade in nicken perfekt och nickade in ledningsmålet. Markeringen på Stiller var inte den bästa.

     LSK fortsatte med sin press och Jonas Lindberg kom allt mer in i matchen och hade väldigt fina samarbeten med bland annat Ken Sema och Markus Gustafsson. Man fick också många hörnor som satte GAIS i många pressade situationer.
Några minuter efter målet kom även det andra. Markus Gustafsson hittade Ken Sema som drog på ett skott som studsade via Malkom Moënzas fot och in i mål. 2-0 och tungt för GAIS, som inte skapade någonting vettigt under hela den första halvleken.
Till den andra halvleken gjorde P-O Ljung två byten. Adam Eriksson och Petrit Zhubi fick entra planen och Linus Tornblad och Johan Lundgren fick utgå. Genast blev spelet mycket bättre och vi tog över matchen helt efter byterna. Det blev ett bättre passningsspel och löpningarna var vältajmade. Vi skapade flera chanser och äntligen fick spelarna ut sina offensiva kvalitéer. Efter dryga kvarten av den andra halvleken kom reduceringen till 2-1. Efter en passning ut till vänsterkanten fick Malkolm Moënza bollen. Han agerade strålande när han tog sig förbi på kanten och slog ett perfekt inlägg till inhopparen Adam Eriksson som sköt in 2-1 underbart snyggt på volley. Nu var GAIS med i matchen igen!

     Kort därefter kom kvitteringen från grönsvart. Reuben Ayarna fick bollen på offensiv planen och drog på ett skott. Målvakten Ivo Vazgec missuppfattade bollbanan helt och tappade in bollen i mål. 2-2 och för andra gången i GAIS-tröjan fick den defensiva mittfältaren göra mål!
GAIS fortsatte med sin press och LSK var märkbart tagna av bortalagets press. Bragi Bergsson spelade upp sig rejält och var inblandad i väldigt mycket offensivt. Det var också han som ordnade en straff för GAIS i den 74:e minuten. Världens chans att kunna vända detta till en ledning. Patrik Ingelsten klev fram och placerade bollen högt – men bollen tog i ribban. Efter missen kom LSK allt mer in i matchen och nu var det en rejäl kamp om vilket lag som skulle ta alla tre poäng. Och den kampen vann hemmalaget. I matchens sista minut fick LSK frispark. Frisparken gick mot den reslige backen Steven Old, som vann nickduellen. Det blev kalabalik i straffområdet och till slut var Aleksandar Kitic sist på bollen och tryckte in segermålet 3-2.

Ljungskile SK 3 - 2 GAIS

  • måndag 22 juni 2015 @ 19:20
  • Superettan 
  • Åskådare: 1787
  • Domare: Johan Krantz
MÅL AST
12 2 Richard Ntomba Ekunde
13 5 Emil Eliasson Sandeep Mankoo
14 10 Petrit Zhubi Johan Lundgren
15 17 Adam Eriksson Linus Tornblad 1
16 29 Tahir Kocak
17 7 Shkelqim Krasniqi
18 32 Magnus Berglöf
5
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

22 jun 15 19:20 Superettan Ljungskile SK - GAIS 3 - 2
26 jul 15 18:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 0
02 jul 16 16:00 Superettan Ljungskile SK - GAIS 1 - 0
25 sep 16 15:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 3
18 mar 17 14:00 Träningsmatch GAIS - Ljungskile SK 3 - 1