Matchinfo

GAIS

GAIS

4

Mjällby AIF

1
Superettan söndag 31 maj @ 16:00

Från SvenskaFans, Simon Kostofski:

GAIS vann med hela 4-1 mot Mjällby under söndagen på Gamla Ullevi. Grönsvart låg under till en början men vände matchen, mycket tack vare två mål av Patrik Inglesten.

   För första gången på väldigt länge i seriesammanhang kunde GAIS göra hela fyra mål och gå segrande ur striden mot Mjällby. En väldigt skön seger och förhoppningsvis något laget kan bygga vidare på.
Den första halvleken var mestadels jämn med ett GAIS som försökte att föra spelet och ett Mjällby som försökte ställa om. GAIS hade matchens första målchans när Johan Lundgren sprang förbi Mjällby-försvaret och blev fälld inne i straffområdet – där domaren dock valde att fria. Lundgren forsatte att kriga fram mot bollen och fick till ett avslut som målvakten kunde rädda. Men nog borde det ha blivit straff i det läget!
Annars var det inte så mycket mer att skriva om efter den första halvleken. Dock fick Petrit Zhubi strax innan halvtidsvila en fin chans när han fick bollen framför sig nära mål efter en hörna. Men hans avslut studsade upp något och gick över målet.

   Gästerna Mjällby började den andra halvleken på ett bra sätt och det skulle bara ta sju minuter in i den andra halvleken innan matchens första mål kom. Mjällbys Kwame Bonsu fick bollen centralt från högerkanten och drog på ett klassavslut utanför straffområdet och Tommi Vaiho var chanslös. 0-1 och uppförsbacke åter igen.
Denna gång var uppförsbacken betydligt annorlundare än de senaste matcherna. Patrik Ingelsten visade sina kvalitéer i den 61:a minuten och var felvänd utanför straffområdet men vände sig om och drog på ett riktigt fint avslut i mål mot sina gamla lagkamrater. 1-1 och det skulle faktiskt bara ta fyra minuter för nästa GAIS-mål att trilla in. Sandeep Mankoo fick bollen på högerkanten efter ett inlägg av Petrit Zhubi som gick förbi Kieron Cadogan i straffområdet. Sandeep Mankoo slog ett perfekt inlägg till Patrik Ingelsten, som nickade in 2-1 för GAIS och vändningen var ett faktum.
Kort därefter kom även det tredje målet. Björn Andersson sprang förbi sin markering fint ch nådde högst på en hörna slagen av Johan Lundgren och placerade in 3-1 med pannan. Nu var det i stort sett klart. Det riktiga avgörandet kom i en kontring när Kieron Cadogan slog en perfekt crosspassning till Petrit Zhubi, som i in tur klackade bollen fram till Bragi Bergsson. Bragi hittade Johan Lundgren i straffområdet som stötte in matchens sista mål i den 78:e minuten.

GAIS 4 - 1 Mjällby AIF

  • söndag 31 maj 2015 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2016
  • Domare: Per Melin
5
Matcher
2
Vunna
1
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

28 aug 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Mjällby AIF 3 - 0
07 maj 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Mjällby AIF 2 - 2
15 sep 12 14:00 Allsvenskan Mjällby AIF - GAIS 4 - 0
31 maj 15 16:00 Superettan GAIS - Mjällby AIF 4 - 1
03 aug 15 19:30 Superettan Mjällby AIF - GAIS 1 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914