Matchinfo

GAIS

IFK Värnamo

1

GAIS

0
Superettan måndag 4 maj @ 19:00

Från Svenskafans:

Och nu är vi tillbaka på ruta ett. Efter en stark seger mot BP senast följdes detta upp med en svag insats borta mot IFK Värnamo på Finnvedsvallen under måndagskvällen.
GAIS var redan borta från start och hemmalaget tog kommandot direkt. Man visade prov på ett snabbt passningsspel och hittade många bra löpningar bakom backlinjen. Och hemmalaget skulle redan näta efter nio minuters spel. Efter en hörna från höger kunde den nickstarke anfallaren Pär Cederqvist nicka in 1-0 helt omarkerad vid den bortre stolpen. Markeringen på anfallaren var usel och det tog Cederqvist vara på, målskytt som han är.
IFK Värnamo hade bud på flera mål efter ledningen och det var tack vare storspel av Tommi Vaiho som de kunde avvärjas. Bland annat räddade han en nick från nära håll med en otrolig enhandsräddning. Backlinjen fick också panikrensa stora delar av matchen när hemmalaget fick göra som de ville i sin press.

I den 35:e matchminuten dömde domaren straff för hemmalaget efter att en GAIS-spelare rivit ner en motståndarspelare i straffområdet i samband med en hörna. Dzenis Kozica klev fram och tog straffen men Tommi Vaiho visade prov på ännu ett fint målvaktsspel och tog straffen. Starkt av målvakten, som visar hög Superettan-klass.
GAIS fick en period där man fick lite mer boll i den första halvleken efter att backlinjen och mittfältet äntligen börjat finna varandra. Dock så var det alldeles för plottrigt med bollen när man anföll och istället för en snabb passning framåt så tog man oftast en dribbling för mycket och laget verkar ha svårt för att tänka snabbt i passnings- och avslutningslägerna.

Hemmalaget började även den andra halvleken bra och skapade en del lägen. Man vann även många nickdueller på fasta situationer ytterligare, både i offensiven och defensiven, och det var svårt för GAIS att etablera ett anfallsspel efter den usla starten.
Bryan Johansson fick en bra chans efter cirka tio minuter spelade av den andra halvleken men kunde inte få in bollen i mål. Han byttes även ut strax efter chansen till förmån för Shkelqim Krasniqi. Senare fick även Linus Tornblad lämna planen och Simon Guli fick hoppa in och debutera i den grönsvarta A-lagströjan.
Spelet böljade lite fram och tillbaka och lagen hade några chanser var att sätta dit en boll men de hade svårt att få in något mål. GAIS fick lämna Värnamo med en förlust i bagaget.

IFK Värnamo 1 - 0 GAIS

  • måndag 4 maj 2015 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 1 220
  • Domare: Johan Krantz
MÅL AST
12 5 Emil Eliasson
13 6 Calle Svensson David Björkeryd
14 10 Petrit Zhubi
15 17 Adam Eriksson
16 7 Shkelqim Krasniqi Bryan Johansson
17 32 Magnus Berglöf
18 24 Simon Guli Linus Tornblad
5
Matcher
3
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

21 aug 16 15:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 3 - 1
05 maj 17 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 2 - 1
25 sep 17 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 2 - 0
10 apr 18 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 1 - 2
12 sep 18 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914