Matchinfo

GAIS

GAIS

2

IF Brommapojkarna

1
Superettan fredag 1 maj @ 16:00

Matchrapport från SvenskaFans:

Det skulle äntligen bli en hemmaseger för GAIS och det var den första halvleken som låg bakom segern. GAIS dominerade redan från början och BP hade svårt att ställa om till kontringar så försvaret i hemmalaget hade en ganska lugn halvlek.
P-O Ljung valde att använda Patrik Ingelsten som forward (äntligen!) och i Johan Lundgrens frånvaro fick Bragi Bergsson chansen bredvid Reuben Ayarna. De två förändringarna kändes verkligen av i en positiv bemärkelse och vi skapade mycket chanser för första gången i år. Bragi Bergssons passningar i djupled från en central mittfältsposition är någonting som har saknats rejält i GAIS den här säsongen. Spelet blev väldigt mycket bättre och GAIS kändes farliga hela tiden när de anföll.
Efter lite drygt 20 minuter spelade skulle GAIS göra sitt första mål i matchen. Bragi Bergsson hade bollen centralt och serverade en mycket fin djupledspassning till en snabb Linus Tornblad till vänster. Linus sprang ifrån sin försvarare och levererade en grym passning in till Patrik Ingelsten, som var på rätt plats och kunde skjuta in 1-0 till GAIS.

GAIS radade upp mängder med chanser och både Linus Tornblad och Bryan Johansson var nära att öka på till 2-0 men målvakten stod i vägen för de unga anfallarna. Istället skulle Patrik Ingelsten briljera och göra ett fantastiskt fint mål. Emil Eliasson hade bollen till höger på planen. Han skickade en hög boll mot Patrik Ingelsten. Anfallaren, i sin tur, klackade bollen och spelade fram sig själv med den eleganta klacken och avslutade som en riktig målskytt ska. 2-0 och en av Superettans snyggaste mål hittills var ett faktum!
En för dagen prickfri Reuben Ayarna fick utgå strax innan pausvilan pga en sträckning och i värsta fall kan han vara borta i en månad. Väldigt tråkigt för ghananen. Han ersattes av en landsman i Yussif Chibsah, som fick göra debut i GAIS-tröjan för A-laget.

I den andra halvleken var GAIS nära att uttöka till 3-0 efter en hörna, när Richard Ekunde kom högst upp vid en hörna men tyvärr träffade han virket. Efter den chansen blev GAIS lite väl bekväma i sitt spel och BP bjöds in allt mer. Det kändes faktiskt som att gästerna, som inte såg bra ut i den första halvleken, skulle ha en chans att komma tillbaka i matchen. GAIS gjorde en del defensiva byten när man tog in en bollhållare i Adam Eriksson istället för Bryan Johansson och försvararen David Björkeryd till förmån för Linus Tornblad. Det utnyttjade gästerna och man skapade bra chanser och den förre BP-fostrade målvakten Tommi Vaiho fick lite väl mycket att göra. Till slut fick gästerna utdelning på sin press och satte dit reduceringsmålet 2-1. Jacob Ortmark gjorde ett inlägg från höger och Christian Kouakou var helt fri i straffområdet och kunde stöta in reduceringsmålet.
BP fortsatte att föra spelet medan GAIS låg väldigt lågt ner och fick rensa mycket från eget straffområde. GAIS höll ut och tog säsongens första seger på hemmaplan.

GAIS 2 - 1 IF Brommapojkarna

  • fredag 1 maj 2015 @ 16:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 3 012
  • Domare: Per Melin
MÅL AST
12 3 David Björkeryd Linus Tornblad
13 4 Yussif Chibsah Reuben Ayarna
14 10 Petrit Zhubi
15 17 Adam Eriksson Bryan Johansson
16 30 Sandeep Mankoo
17 7 Shkelqim Krasniqi
18 32 Magnus Berglöf
5
Matcher
3
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

01 maj 15 16:00 Superettan GAIS - IF Brommapojkarna 2 - 1
24 okt 15 16:00 Superettan IF Brommapojkarna - GAIS 0 - 2
17 jun 17 16:00 Superettan IF Brommapojkarna - GAIS 3 - 2
30 sep 17 17:00 Superettan GAIS - IF Brommapojkarna 0 - 0
14 apr 19 15:00 Superettan IF Brommapojkarna - GAIS 1 - 2