Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Halmstad BK

1
Träningsmatch lördag 13 februari @ 14:00

Från GAIS.se, Erik Bergqvist:

Säsongens första hemmamatch blev en jämn tillställning och slutade inte helt ologiskt 1-1 (1-1). Både GAIS och gästande Halmstad BK visade gott gry och att de kan bli att räkna med i superettan.

Halläningarna började bäst och GAIS stördes en del av att en av lagets centrala mittfältare, Johan Lundgren tvingades till byte redan efter sex minuter. När ersättaren Bragi Bergsson väl blivit varm i kläderna började GAIS ta över allt mer.

Kieron Cadogan iscensatte flera anfall på högerkanten, Luther Singh, för dagen i en central anfallsposition utmanade HBK-försvaret ordentligt och det var också den unge sydafrikanen som såg till att GAIS tyg en välförtjänt ledning. Efter ännu ett Gaisanfall som startats på högerkanten tog Luther sig in i straffområdet, drog till ett knallhårt skott med högerfoten som HBK-målvakten inte kunde hålla.

Efter Singhs mål hade GAIS en bra period med rörlig och kreativ anfallsfotboll, men släppte initiativet strax före paus. HBK tilläts ta sig fram till en del farliga lägen och i 43:e minuten kom kvitteringen när HBK:s norska nyförvärv Alexander Ruud Tveter – efter ett anfall som byggdes upp på GAIS högerkant – avslutade snyggt, otagbart i krysset bakom Tommi Vaiho.

I paus gjorde GAIS två byten i backlinjen, Steven Old ersatte Björn Andersson som mittback och Malkolm Moenza tog över vänsterbackplatsen efter Liam Davies och GAIS fortsatte att prestera väl. Höll hyggligt rent defensivt och skakade fram ett antal skapliga lägen att sätta ett ledningsmål.
Att matchen ändå slutade oavgjort får ses som helt okej, även HBK hade perioder i matchen då man var det bättre laget och hade också ett par riktigt bra målchanser.

– Jag tycker att vi gjorde en bra insats, det blev lite skakigt i inledningen när vi tvingades till ett tidigt byte, men sedan gjorde vi en bra insats. Vi har fortfarande lite svårt att hålla fast i de övertag som vi lyckas skapa och hamnar under perioder i lägen där vi får jaga och kommer på efterhand, säger GAIS tränare Benjamin Westman.

I GAIS gjorde Dan Keat sin första match i klubben och visade att han kommer att bli en tillgång, Luther Singh var ett ständigt orosmoment för motståndarna och provspelaren från Burnley, Renny Smith gjorde ett starkt inhopp.

GAIS 1 - 1 Halmstad BK

  • lördag 13 februari 2016 @ 14:00
  • Träningsmatch 
MÅL AST
12 26 Malkolm Moenza Liam Davies
13 4 Steven Old Björn Andersson
14 52 Renny Smith Daniel Keat
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

14 okt 16 19:00 Superettan GAIS - Halmstad BK 2 - 1
03 feb 18 15:00 Träningsmatch Halmstad BK - GAIS 1 - 1
13 maj 18 17:30 Superettan Halmstad BK - GAIS 1 - 0
26 jan 19 12:00 Träningsmatch GAIS - Halmstad BK
14 maj 19 19:00 Superettan Halmstad BK - GAIS 1 - 2