Matchinfo

GAIS

Ljungskile SK

1

GAIS

0
Superettan lördag 2 juli @ 16:00

Taget från GAIS.se, skrivet av Tobias Hurtig:

Tung förlust mot Ljungskile

Det var med tunga steg som GAIS gick in i sommaruppehållet efter matchen mot Ljungskile. Ett sent mål av Hannes Stiller avgjorde matchen i Bohuslänningarnas favör och Atleterna fick åka hem till Göteborg utan poäng.

Den före detta IFK Göteborgsspelaren Hannes Stiller stod för matchens enda mål då han i den 89: e minuten kom upp bra på ett inlägg och nickade in vinstmålet för Ljungskile. GAIS kom inte alls upp i det fina spel som laget hade för några omgångar sedan och det var med tunga huvuden som spelarna fick lämna Uddevalla Arena.

Rolig start på en halvlek där kvalitén sjönk efterhand

Båda lagen öppnade starkt och spelade en rolig fotboll inledningsvis inför de 1321 åskådarna som hade hittat till Uddevalla Arena. Ljungskile kom runt bra på sin högerkant och hade flera farliga inlägg som dock GAIS-backarna lyckades få undan. Makrillarna i sin tur kontrade med hög fart och fick till fint kombinationsspel med få tillslag vilket ledde till snabba omställningar. Redan efter några minuter hade LSK skapat två farliga målchanser och Atleterna en, när James Sinclair blev framspelad på högerkanten och fick på ett skott som gick tätt utanför målvaktens högra stolpe.

Efter den rafflande inledningen tog GAIS över bollinnehavet medan Ljungskile koncentrerade sig på att ligga rätt i de defensiva positionerna. Dessvärre sett med GAIS-ögon ledde inte Makrillarnas bollhållande till några direkta farligheter då LSK gjorde det svårt för GAIS att hitta ytor. Efter den lovande starten på matchen så hände inte särskilt mycket under den första halvleken. Atleterna höll i bollen mest, men Bohuslänningarna kom till fler avslut. Det var slarvigt från båda lagen och det bjöds på många felpass.

I slutet av den första halvleken blev dock en fritt löpandes Kieron Cadogan framspelad i straffområdet och fick på ett skott som August Strömberg tippade ut till hörna. Den efterföljande hörnan ledde till en nickduell som en Makrill kom högst på men tyvärr för GAIS del räddade en Bohuslänning på mållinjen.

Ljungskile tog över helt i andra halvlek

Den andra halvleken inleddes med att Ljungskile skapade flera hörnor och farliga målchanser. LSK kom ut från halvtidsvilan klart starkast och dominerade matchen fullständigt. Makrillarna fick koncentrera sig på försvarsspel. Benjamin Westman noterade att matchbilden inte var den önskade och bytte in David Johannesson samt Luka Mijaljevic mot James Sinclair och Luther Singh. Efter bytena pressade GAIS hemmalaget högre upp i banan och fick hålla i bollen mer, men Bohuslänningarna var fortsatt spelmässigt bättre än Makrillarna.

När klockan tickat upp mot den 80: e spelminuten började LSK forcera för att få till ett vinnande mål och skapade vid tidpunkten fyra hörnor och en jättechans efter inlägg på mindre än två minuter. Flera gånger stod folk på den välfyllda GAIS-läktaren och andades ut med hjärtat i halsgropen.

Mitt i Ljungskilepressen stack Atleterna plötsligt upp och fick till en hörna med fem matchminuter kvar på klockan. Efter hörnan behöll GAIS bollen och fick ut den till Malkolm Moenza på vänsterkanten. Malkolm slog ett fint inlägg och hittade Kieron Cadogan som omarkerad sköt tätt utanför målvaktens högra stolpe. Så nära var det att GAIS tog samtliga tre poäng med sig hem till Göteborg. Istället är det Ljungskile som gör det enda målet för matchen efter att ett precist inlägg från Aleksandar Kitic på högerkanten nådde Hannes Stiller. Stiller kom upp perfekt på inlägget och nickade till vänster om Tommy Vaiho. Vaiho var på bollen men lyckades inte styra den utanför stolpen.

Trots det sena målet går det inte att säga någonting om slutresultatet. Ljungskile vann välförtjänst men det är var en trist avslutning på vårsäsongen för GAIS.

Nu väntar sommaruppehåll för GAIS och lite semester för spelare och ledarstab. Efter uppehållet måste GAIS börja plocka trepoängare och nästa chans du har att se GAIS den 25: e juli hemma mot Varbergs BOIS. Välkommen att stötta laget till en välkommen och välbehövlig trepoängare.

Ljungskile SK 1 - 0 GAIS

  • lördag 2 juli 2016 @ 16:00
  • Superettan 
MÅL AST
12 10 Luka Mijaljevic James Sinclair
13 52 Renny Smith
14 25 Felix Kasper
15 12 Pule Maraisane Johan Lundgren
16 14 Bragi Bergsson
17 19 David Johannesson Luther Singh
18 94 Jesper Johansson
5
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

22 jun 15 19:20 Superettan Ljungskile SK - GAIS 3 - 2
26 jul 15 18:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 0
02 jul 16 16:00 Superettan Ljungskile SK - GAIS 1 - 0
25 sep 16 15:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 3
18 mar 17 14:00 Träningsmatch GAIS - Ljungskile SK 3 - 1