Matchinfo

GAIS

GAIS

0

IK Sirius FK

0
Superettan lördag 11 juni @ 16:00

Matchrapporten är tagen från GAIS.se, skriven av Tobias Hurtig:

Publiken på Gamla Ullevi bjöds på en underhållande match när Makrillarna ställdes mot Sirius och lyckades förlänga sviten av matcher utan förlust till åtta. Giftiga målchanser, fint kombinationsspel, bra stämning och vackert väder visade varför man ska välja GAIS framför EM-fotboll.

GAIS gjorde en bra match överlag och borde ha gått segrade ur kampen. En habil första halvlek följdes upp av en riktigt bra andra, men tyvärr missade hemmalaget ett par bra chanser från nära håll och därmed slutade matchen mållös.

GAIS resoluta framåt i första halvlek

Vid matchstart är det bra drag på GAIS-läktarna och det känns som att alla grönsvarta på Gamla Ullevi är fast beslutna att heja fram Atleterna till tre mycket välkomna poäng. Även spelarna är pigga från start och letar sig fram i banan med ett varierande anfallsspel och snabba passningar. Fantasifulla anfall och initiativtagande löpningar gör att Atleterna skapar ett spelmässigt övertag gentemot Upplänningarna.

Sirius håller även de mycket boll, men kommer inte till lika många målchanser som Makrillarna. I minut 18 vinner GAIS boll centralt i banan och bollen letar sig fram till en löpande Johan Lundgren som tar sig in i straffområdet, men dessvärre får han inte ren träff på bollen. Vid denna period hade GAIS skaffat sig två chanser som en perfekt dag hade letat sig in i mål. Strax därefter visade dock Sirius varför de ligger högt upp i tabellen, då de vackert kortpassningsspelade fram bollen till Kingsley Kofi Sarfo som djupt inne i straffområdet får på ett skott som Tommi Vaiho tokräddar.

Halvleken fortgår och det märks att det är två lag med en fin formkurva som möts på Gamla Ullevi. Det bjuds på fin smånätt fotboll från båda lagen men Atleterna känns något farligare när de attackerar. Något som gör att GAIS-publiken inte kan låta bli att hoppas på att få se de vackra raketerna skjuta mot skyn.

När domaren väl blåser i pipan och förkunnar att halvleken är över kan den sammanfattas som så att Sirius höll i bollen mest men att GAIS varit farligare och mer resoluta framåt.

Atleterna går för vinst i andra halvlek

Halvleken startar med att Sirius fortsätter att vara mer bollhållande än Atleterna. Spelarna i de vackra grönsvarta tröjorna fortsätter dock att vara resoluta vid bollinnehav. Nämnas bör även att Makrillarspelarna är väldigt aktiva i sin rörelse när en lagkamrat har boll, vilket gör att det känns enkelt för bollhållaren att hitta alternativ.

I mitten av halvleken slår Johan Ramhorn ett perfekt inlägg från vänsterkanten som Luka Mijaljevic sånär får på mål. Tyvärr går bollen över. Målchansen gör att publiken som har valt att komma till Gamla Ullevi återigen vaknar till. Detta sprider sig till spelarna som tar över bollinnehavet och börjar komma till fler halvchanser. Oturligt nog för GAIS drabbas de blåsvarta av skador på flera av sina spelare vilket stoppar GAIS momentum och sänker tempot en aning.

När matchen börjar närma sig 90 spelade minuter får GAIS en hörna som nickas bort av Sirius, dock inte bättre än att den kan spelas in i straffområdet igen och når en i straffområdet farligt ståendes David Johannesson som just blivit inbytt. Dessvärre för de grönsvarta väljer domaren att blåsa frispark till Sirius för en situation som uppstått på mållinjen när hörnan slogs, då han noterar att Upplänningen ligger kvar och har ont.

Atleterna visar på slutet av matchen att det är de som går för vinst, både publiken och spelarna trycker på för ett vinnande mål. När klockan tickat upp till 90 minuter visar fjärdedomaren upp att det ska spelas fyra minuters övertid. Under övertiden innehar GAIS bollen mest men tappar den oturligt när de kommer upp till sista tredjedelen. I den 93: e matchminuten blir Alexander Nilsson i Sirius utvisad efter sitt andra gula kort då han dragit ner Malkolm Moenza efter ett bolltapp. Många på läktaren reagerar dock på att det röda kortet snarare gynnar Upplänningarna då Alexander tar över en minut på sig att gå av från plan utan att domaren lägger till något nämnvärt.

Vid slutsignal verkar både publik och spelare vara nöjda med spelet men besvikna på att vi inte lyckas få in det välförtjänta målet! Hur som helst lyckas GAIS förlänga sin förlustfria svit till åtta matcher. Senast Grönsvart hade en serie om åtta matcher utan förlust var 2005 då laget under Roland Nilssons ledning kvalade sig till Allsvenskan.

Härnäst ska Makrillstimmet inta Varberg på lördag nästa vecka, den 18: e juni, kl. 16:00. Då ses vi för en av årets ”semestermatcher” och för att öka på antalet matcher utan debacle ytterligare. Då kan Benjamin Westman & Co slå nya rekord avseende den förlustfria sviten och bara det är skäl nog att vara på plats.

Nästa chans att få uppleva Grönsvart spela i hemmaborgen Gamla Ullevi är den 28: e juni kl. 19:30. Kom då och hjälp Atleterna att spela fram ytterligare hemmapoäng!

GAIS-sirius

GAIS 0 - 0 IK Sirius FK

  • lördag 11 juni 2016 @ 16:00
  • Superettan 
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

15 sep 14 19:20 Superettan IK Sirius FK - GAIS 0 - 1
11 maj 15 19:00 Superettan IK Sirius FK - GAIS 5 - 0
01 Nov 15 14:30 Superettan GAIS - IK Sirius FK 2 - 3
11 jun 16 16:00 Superettan GAIS - IK Sirius FK 0 - 0
29 aug 16 19:00 Superettan IK Sirius FK - GAIS 0 - 0