Matchinfo

GAIS

Assyriska FF

2

GAIS

2
Superettan måndag 6 juni @ 17:00

Tagen från GAIS.se, skrivet av Philip Morsten:

GAIS vann en poäng på mot Assyriska FF på svårspelade Södertälje Fotbollsarena. Men det kunde med lite tur blivit mer än så då hemmalaget kvitterade på straff i slutminuterna. Dock är Grönsvart nu, för första gången sedan 2005, uppe i en förlustfri svit om sju matcher.

Det var ett soligt Södertälje som mötte Gais denna Nationaldag när laget skulle ställas mot Assyriska FF på Södertälje Arena. Båda lagen kom till match med uppåtgående formkurva efter flera matcher utan förlust.

GAIS startar piggt i första halvlek

Matchen inleds i lugnt tempo utan några farligare målchanser. Det dröjer till 10:e minuten innan första farliga målchansen dyker upp, då är det Calle Nyström som efter en hörna matar på med skott från nära håll som täcks av Assyriskaförsvaret på mållinjen. Bara tre minuter senare utnyttjade Luther Singh ett slarvigt Assyriska och kunde bryta sig igenom och springa i friläge mot AFF-målvakten Malmqvist. Dock får Luther bollen lite för långt ifrån sig och Malmqvist kunde styra avslutet till hörna.

GAIS hade därefter en bra period där Grönsvart visade gott gry i anfallsspelet och var vid flera tillfällen nära att riktigt fina lägen. Så i den 21:a minuten var det åter igen rörigt i hemmaförsvaret. Vem är då framme om just nämnde Singh som kunder trycka till och göra sitt 6:e mål för säsongen. Målpassningen kom från Kieron Cadogan som brutit in från sin högerkant i en lyckad djupledslöpning.

Efter 1-0-målet tryckte Assyriska på för kvittering och duktige vänsterbacken Simon Strand var ett ständigt hot på vänsterkanten. Men GAIS klarade av att hålla ihop defensiven och kunde styra hemmalaget till avslut från sämre lägen.

Efter 27 minuters spel matar Johan Lundgren på ett hårt skott i ribban efter det att AFF försökt att freda sig vid en hörna- Och bara två minuter senare lägger Luka in bollen i öppet mål efter att Singh gjort en fin löpning på kanten. Dock döms målet bort efter sen offsideavblåsning.

Under slutklämmen av den första spelade halvtimmen är det fortfarande GAIS som trycker på med stor hjälp av Singhs snabba fötter. Men i den 34:e minuten gör Assyriska en något oväntat kvittering efter att Ken Fagerberg snurrat rejält i straffområdet och kunde sedan lägga upp bollen till en väl placerad Tim Söderström som kunder lägga den säkert bakom Vaiho.

Efter detta mål får Assyriska ny energi och trycker på för 2-1 men GAIS får emellanåt ändå till farliga kontringar. Bland annat bryter Luka igenom försvaret i 38:e och får till ett skott som Malmkvist styr ut till hörna. Några minuter senare var det Cadogan som får till ytterligare ett bra skott som styrs ut av täckande försvar.

Första halvlek slutar oavgjort 1-1 med ett knappt spelövertag för GAIS då man ledde skottstatistiken med 8-5 samt hörnstatistiken med 3-0. Grönsvart gjorde framför allt en bra bortahalvlek där man klarade av att hålla AFF stången på ett utmärkt sätt och lyckades att skapa de vassaste chanserna.

Snöpligt slut på matchen

Den andra halvleken inleds med att Simon Strand åter igen bryter sig fri på högerkanten och matar på ett skott som täcks ut till hörna. Fyra minuter senare gör han i stort sett samma fina löpning som även den går till hörna. I övrigt en tam inledning även på andra halvlek där det skulle dröja till 57:e minuten innan Luka Mijaljevic är nära på att göra 2-1 för atleterna efter ett mycket fint inlägg från Singh. Bollen tätt utanför stolpen. Bara minuten senare drämde Fredrik Holster till bollen som på ett liknande sätt försvann bakom Vaihos stolpe.

I den 62:a minuten skapar Cadogan en frispark långt ut på vänsterkanten. Malkolm Moenza går fram och slår ett fint placerat inlägg som studsar två gånger genom ett virrigt straffområde och sedan in i mål. Något svagt av Assyriskaförsvaret men man måste ändå ge Malkolm beröm för sin frispark.

Efter 2-1 trycker Assyriska på för en kvittering. Gais spelar för det mesta bra defensivt. I 69:e minuten är Assyriska mycket nära kvittering efter hörna men Vaiho håller tätt mellan stolparna.

I 74:e minuten drar Luther Singh på sig ett gult kort efter att ha slagit bort bollen efter avblåsning. Han fick sedan bara spela 5 minuter till innan firma Westman och Ljung byter ut honom mot David Johannesson. Efter ytterligare ett par minuter byts även Liam Davis in när in när Danny Ervik går ut.

I slutskedet av matchen trycker Assyriska på men saknar stukturen för en bra målchans. Dock åker GAIS på en rejäl kalldusch i 91:a minuten när en Assyriskaback rusar in i straffområde och går omkull i en närkamp med Johan Ramhorn och tilldöms därefter straff. Straffen sätts kyligt av Tim Söderström till slutresultatet 2-2.

Sett till matchbilden får kryss sägas vara ett rättvist resultat men för Atleterna föll sista målet oerhört snöpligt. Skottstatistiken slutade 11-10 med knapp fördel för Assyriska. Liksom hörnstatistiken som hemmalaget ledde med 5-3. Därmed kan GAIS förlänga sin förlustfria svit till sju matcher vilket ger fortsatt gott självförtroende inför nästa tuffa match mot tabelltrean IK Sirius den 11:e juni kl. 15.00.

GAIS-Assyriska

Assyriska FF 2 - 2 GAIS

  • måndag 6 juni 2016 @ 17:00
  • Superettan 
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

02 Nov 14 15:00 Superettan Assyriska FF - GAIS 1 - 1
27 jun 15 16:00 Superettan GAIS - Assyriska FF 0 - 2
30 aug 15 17:00 Superettan Assyriska FF - GAIS 1 - 0
06 jun 16 17:00 Superettan Assyriska FF - GAIS 2 - 2
06 aug 16 18:00 Superettan GAIS - Assyriska FF 4 - 0