Matchinfo

GAIS

GAIS

7

Ängelholms FF

0
Superettan söndag 22 maj @ 15:00

Tagen från GAIS.se, skrivet av Tobias Hurtig:

7-0! GAIS utklassade Ängelholms FF

Det blev en minst sagt händelserik match mellan GAIS och Ängelholm. GAIS dominerade matchen från start och vann rättvist med 7-0 och kunde till och med haft fler mål i protokollet. Två spelare i GAIS stod för var sitt hattrick under dagen i matchen som tog GAIS upp på en femte plats i tabellen.

Matchen börjar med att båda lagen känner lite på bollen. GAIS är redan från början lite mer direkta i sina passningar än Ängelholm och redan i den andra matchminuten får GAIS ett kanonläge; En tilltrasslad situation letar sig ut till en fritt stående Craig Henderson som istället för skott drar in bollen i mitten. Där kommer Johan Lundgren och får till ett fräsande skott som tvingar målvakten till en retur på vilken Luka drar iväg ett skott där Ängelholms målvakt gör en kanonräddning!

Efter Lukas målchans fortsätter GAIS att vara snabba vad gäller att få fram bollen i banan. Många spelare är i ständig rörelse vilket gör det lätt för bollhållaren att hitta alternativ. I den åttonde minuten gör GAIS mål genom Luka Mijaljevic. Anfallet börjar med att Luther Singh blir framspelad på högerkanten och driver fram i banan där en Ängelholmsspelare bryter bollen. Johan Lundgren tar över och slår ett inlägg mot Luka som nickar ner den till Craig Henderson som skjuter ett skott. Skottet går i stoplpen och på returen skjuter Luka Mijaljevic bollen i mål! 1-0 till GAIS i minut 8. En drömstart för Makrillarna!
Efter målet går det om möjligt ännu fortare att sätta upp bollen i banan då Atleterna innehar bollinnehavet. Bollarna slås snabbt och med rätt adress och det känns vid tillfället som att det är en tidsfråga innan 2-0 målet ska komma. I den fjortonde matchminuten kommer målet efter att Johan Lundgren krigat till sig bollen och slår ut den till Singh. Singh slår in bollen i mitten där Cadogan kommer och skjuter in bollen i mål. Innan undertecknad hunnit ta upp anteckningsblocket är Luka nära på att göra sitt andra mål i matchen då han kommer högst på ett inlägg från vänsterkanten men Ängelholms målvakt gör en reflexräddning som håller världsklass. GAIS fortsätter att vara resoluta i sina framspel och vinner dessutom så gott som varenda närkamp. I minut nitton är Sinclair först på en slumptouch som går in i mitten utanför straffområdet, han driver sig fram till ett friläge men lägger bollen tätt utanför vänster stolpe.

Efter Sinclairs möjlighet tar Ängelholm tag i spelet. De börjar hålla i bollen, jobbar sig ner i banan och lyckas stoppa GAIS oerhörda offensiv. Matchen blir lite mer stillastående men GAISspelarna fortsätter att behålla lugnet även när de kommer lite längre ner i banan än tidigare. I minut trettioåtta får Johan Lundgren bollen på mittplan, därifrån slår han en långboll till den ständigt löpande James Sinclair som driver ner mot kortlinjen, stannar bollen och slår in bollen till Luther Singh som skjuter in bollen till 3-0! Därefter går det fort för Makrillarna, både spelmässigt och målmässigt. I minut fyrtioett driver Kieron Cadogan med boll, Luther Singh överlappar till vänster, får bollen av Cadogan och därifrån gör Luther inga misstag utan lägger in bollen i mål för 4-0. GAIS fortsätter pressa, vinna närkamper och spela snabbt på rätt adress. I matchminut fyrtiofem får Luther Singh bollen, driver in i straffområdet och blir fälld. Domaren dömer straff vilken Luka Mijaljevic tar och sätter bollen i mål och GAIS tar ledningen med 5-0.

När domaren blåser av halvleken är det till stående ovationer och en glädjeyra som har varit allt för sällan bland GAISare de senaste åren. Det hände så mycket under den första halvleken att undertecknad hade svårt att hänga med i svängarna. Signifikativt för halvleken var dock att GAIS vann så gott varje närkamp, spelade snabbt på lagkamrater som hade rörelse samt vackra kombinationsspel offensivt vilka ofta ledde till farligheter.

I andra halvlek vinner Makrillarna fortsatt många närkamper och spelar runt bollen fint inom laget. Ängelholm drar ner på tempot när de har bollen och koncentrerar sig på att täta bakåt. Det blir en något jämnare spelbild men GAIS kämparglöd och bolltrillande leder ändå till en klar spelmässig fördel. GAIS är fortsatt resoluta och vill framåt då man innehar boll. Det är lätt för Atleterna att spela fotboll då det är så många spelare i rörelse. GAIS byter under första hälften av halvleken ut den ständigt löpande Sinclair samt Cadogan. In kommer istället Smith och Maraisane.

I den sextioandra spelminuten får Mijaljevic en frispark strax utanför Ängelholms straffområde. Frisparken tar Danny Ervik och bombar den med all sin kraft rakt i ribban. Därefter fortsätter GAIS med fina omställningar och snabbt ordnat spel och i den sextiosjätte minuten vinner Luther Singh en boll till vänster i banan. Han driver upp mot kortlinjen och slår in bollen till den nyinkomna Maraisane som skjuter ett skott som Mijaljevic styr in i mål. HATTRICK FÖR MIJALJEVIC!

Efter målet fortsätter matchen som förut och GAIS är klart drivande och vinner nästan varje närkamp. I den sjuttioandre minuten tar Singh hand om en rensning och får bollen utanför Ängelholms straffområde. Därifrån driver han två meter in i banan och skjuter bollen till höger om målvakten. 7-0 OCH HATTRICK FÖR SINGH! Två hattrick i en och samma match för Makrillarna! Något som inte hänt sedan 80-talet då Steve Gardner och Samir Bakaou hade lekstuga i en tennisdoftande 6-0-viktoria.

Efter 7-0 målet är det en match där GAIS njuter av varje löpsteg. Spelarna är initiativtagande och visar en enorm glädje över att få spela fotboll i laget med världens vackraste tröjor. Ängelholm försöker offensivt mer än de gjort tidigare under matchen och är faktiskt ganska nära i slutet av matchen då man sätter igång en frispark snabbt. Ett uppoffrande försvarsarbete av GAIS sätter dock stopp för Ängelholm att få med sig ett mål hem till Skåne.

Matchen avslutas med kontrollerande spel från GAIS. Fint spel, vackra kombinationer och bra drag på läktarna! De sista sju minuterna av matchen spelas inför stående ovationer från samtliga åskådare vilka hyllar spelare som verkligen förtjänar det! Den enda GAISare som hade något negativt att anmärka på under den här matchen är nog undertecknad som inte hann med att anteckna och se samtliga chanser i sin helhet då det hände saker för GAIS hela tiden!
GAIS går i och med segern upp på en femte plats i tabellen med tretton inspelade poäng och laget har nu inte förlorat på fem omgångar. Nästa match för GAIS är borta mot Trelleborg på söndag den 29: e maj.

GAIS - Ängelholm 2016

GAIS 7 - 0 Ängelholms FF

  • söndag 22 maj 2016 @ 15:00
  • Superettan 
MÅL AST
12 29 Danny Ervik Craig Henderson
13 52 Renny Smith Kieron Cadogan
14 7 Shkelqim Krasniqi
15 12 Pule Maraisane James Sinclair 1
16 14 Bragi Bergsson
17 19 David Johannesson
18 94 Jesper Johansson
5
Matcher
4
Vunna
1
Oavgjorda
0
Förlorade

Tidigare möten

21 jul 14 19:20 Superettan GAIS - Ängelholms FF 1 - 0
19 maj 15 19:20 Superettan Ängelholms FF - GAIS 1 - 3
24 sep 15 19:00 Superettan GAIS - Ängelholms FF 2 - 2
22 maj 16 15:00 Superettan GAIS - Ängelholms FF 7 - 0
20 sep 16 19:00 Superettan Ängelholms FF - GAIS 1 - 5
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914