Matchinfo

GAIS

IFK Värnamo

1

GAIS

1
Superettan söndag 15 maj @ 16:00

Tagen från GAIS.se, skrivet av Daniel Björnalm:

GAIS fortsätter sin fina trend och laget är nu uppe i fyra matcher utan förlust. Detta efter att laget besökt Värnamo och spelat 1-1 mot stadens vitblåa IFK. Värnamo har inte varit någon önskemotståndare för grönsvart och laget har dessutom börjat serien på ett övertygande sett. Sett utifrån matchens utveckling får poängen ses som godkänd.

Matchen började i ett makligt tempo där båda lagen kände på varandra och försökte hitta sitt spel. I GAIS var det Johan Lundgren som ofta hade bollen när han mötte backlinjens uppspel från sin defensiva mittfältsposition. Johan startade denna match ihop med Bragi Bergson på det centrala mittfältet för första gången för i år. En ändring nödgad att göras då Craig Henderson oturligt nog fått skadekänning i veckan och därmed indragen biljett till Annie Lööfs gamla domäner som följd. Laget fick även klara sig utan förra matchens matchhjälte Luther Singh vars noteringar för gula kort gjort honom indisponibel. Singh som visat på gryende storform på sistone. Ersatte Luther gjorde boråsaren Shkelqim Krasniqi och publiken kunde åter konstatera att tränarna tvingats till ändringar i startelvan.

Det var hemmalaget som kom att skapa den första chansen. Efter  10 spelade minuter skapade smålänningarna matchen första heta läge. Den centrala mittfältaren Oskar Johansson löpte fint in i en fri yta i straffområdet och fick en passning snett inåt bakåt av flinke kantlöparen Simon Nilsson. Avslutet var svagt och bollen landade en bra bit bort på löparbanorna som omringar Finnvedsvallen.

Det dröjde dock bara åtta minuter tills utdelningen för hemmalaget kom och då fick unge Johansson ta på sig rollen som framspelare istället. I Motståndarkollen varnade vi för Issam Jebali och varningen visade sig vara korrekt utfärdad. Tunisiern, som ofta droppade ned och sökte boll från sin anfallsposition, hittade ett vackert samspel med Johansson och i ett fritt läge chippade han elegant bollen över en maktlös Tommi Vaiho. Ett väldigt vackert fotbollsmål och det är lätt att misstänka att han har Samir Bakaou som föredöme med tanke på hans offensiva kvaliteter.

GAIS försökte hitta sitt eget spel men laget hade svårt att hitta fram till klara målchanser. Det som man så bra och effektivt lyckades med mot Åtvidaberg lyste nu likt solen för dagen med sin frånvaro. Men istället var det hemmalaget som allt som oftast kom fram till lägen där de med bättre skärpa hade kunnat punktera matchen på ett tidigt stadium. Som till exempel när Jebali på en hörna nickade strax över. Jebali visade sig vara en fena på att skapa sig lägen och även stolpen hindrade honom från att göra sitt andra mål för eftermiddagen kort därefter. Underläget stannade vid uddamålet när domare Klitte flöjtade för halvtidsvila, som var en behövlig sådan för tränare Westman och hans adepter.

Redan i paus agerade tränarteamet då Bergson tackade för sig och ersattes av Danny Ervik. Placeringsrockaden blev då som sådan att Kieron Cadogan tog en central plats på innermittfältet medan Danny tog plats till höger på mittfältet och James Sinclair lyftes över till den vänstra flanken.

Strax innan timmen var spelad fick GAIS en dubbelhörna som båda med lite flyt hade kunnat rendera i ett kvitteringsmål. Närmast var kapten Steven Old vars nick gick strax över.

Värnamo fortsatte att skapa lägen. Efter ett bolltapp på mittplan fick återigen Jemali ett friläge. Avslutet var tänkt att nå den bortre gaveln men Vaiho läste det och stod för en ypperlig räddning.

GAIS spelade upp sig en bit in i andra halvlek och lyckades skapa fram en riktigt kvalificerad målchans. Hemmalaget misslyckades med att rensa undan ett ervikskt inlägg och som Luka Mijaljevic sedan avslutade lurigt på med en halvvolley men målvakt Rasheed var med på noterna. Detta var under en period då GAIS lyft upp spelet och hemmalaget blivit passiva. Som så många gånger tidigare när lag blir passiva så straffar det sig. Ty kort därefter måttade kalmarlånet Johan Ramhorn ett inlägg. Precisionen på det inlägget var gudomligt och hittade fram till Luka som med en språngnick från den högre skolan skarvade in den otagbart i bortre gaveln. Mycket vackra prestationer från både Johan och Luka!

Efter målet byttes rollerna åter och de vitblåa firade åter triumfer med att komma fram på kanterna och skapa chanser, medan GAIS ånyo hamnade i ett läge då laget hade svårt att skapa chanser modell större.

Värnamo må ha haft de flesta möjligheterna att avgöra men GAIS hade däremot den absolut vassaste av dem. Efter en hörna blev situationen enormt tilltrasslad och de vitblåa hade definitivt änglavakt för att undvika påhälsning i det läget. Flertalet gaisare fick lägen att få in bollen över linjen men fru Fortuna gav tyvärr sin hjälpande hand till hemmalaget.

Oavgjort och en svit av fyra raka matcher utan torsk för makrillarna. Moralen i laget syns vara hög och en fin svit att ta med sig när Ängelholms FF kommer på besök på söndag klockan 15. Se till att vara där och se när laget förlänger sviten till fem raka och fortsätter sin resa uppåt i tabellen!

IFK Värnamo - GAIS
GAIS startelva!

IFK Värnamo 1 - 1 GAIS

  • söndag 15 maj 2016 @ 16:00
  • Superettan 
MÅL AST
12 29 Danny Ervik Gult kort Bragi Bergsson
13 52 Renny Smith Luka Mijaljevic
14 12 Pule Maraisane
15 19 David Johannesson Shkelqim Krasniqi
16 94 Jesper Johansson
17 24 Simon Guli
18 30 Pascal Olsson
5
Matcher
3
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

21 aug 16 15:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 3 - 1
05 maj 17 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo 2 - 1
25 sep 17 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 2 - 0
10 apr 18 19:00 Superettan IFK Värnamo - GAIS 1 - 2
12 sep 18 19:00 Superettan GAIS - IFK Värnamo
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914