Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Åtvidabergs FF

0
Superettan onsdag 11 maj @ 19:00

Taget från GAIS.se, skrivet av Anders Fagerlund:

GAIS tog en välförtjänt seger hemma mot formtoppade Åtvidabergs FF. Redan i 7:e matchminuten kunde Luther Singh göra matchens enda mål vackert framspelad av Luka Mijaljevic.

Grönsvart fortsätter den fina trenden på hemmaplan och kunde ta en värdefull trepoängare – men ännu viktigare, laget fick visa för både publiken och sig själva att här finns det något att bygga på.

Tidigt ledningsmål gav Grönsvart vind i seglen

ÅFF kom till match med gott självförtroende efter tre raka segrar men det hjälpte inte mot ett hungrigt och fokuserat GAIS. Grönsvart startade matchen starkt och fick vind i seglen via ett tidigt avslut som sedan skulle följas upp av ett tidigt ledningsmål. Under första halvlek var spelet jämnt men GAIS kändes hela tiden lite farligare i framstötarna än vad gästerna gjorde. Men lite bättre skärpa i sista tredjedelen kunde Grönsvart gått till pausvila med en större ledning, t ex borde omställningen då Luther Singh och Luka Mijaljevic kom fria med Gustav Jansson i ÅFF-kassen resulterat i en utökad ledning.

I andra halvlek prioriterade Atleterna att ligga rätt i positioner och man kunde därmed på ett imponerande sätt avväpna ett jagande ÅFF innan man kom fram till straffområdet. Visst hade blåtröjorna några halvchanser men man skapade bara ett fåtal chanser. Mot slutet chansade bortalaget lite mer och med bara ett par minuter kvar flyttade man upp sin målvakt på en hörna. Det gav press mot Tommi Vaihos bur men det ledde också till några bra omställningslägen för GAIS. Vid ett tillfälle fick hemmalaget till och med in bollen i nätmaskorna men domare Adnan Jukic dömde bort detsamma och gav istället varning till inbytte Renny Smith.

Efter slutsignalen firade spelarna med klacken och Calle Nyström som igen gjorde en fin insats ledde ett tag sången i ”Vi älskar vårat GAIS” medan Luther Singh gjorde ”High Fives” med alla som sträckte fram handen. Det var inte svårt att efter matchen se vad segern och det fina spelet betydde för laget, poäng, självförtroende och arbetsro.

Många spelare får beröm

Det var många av spelarna som gjorde en riktigt fin insats på onsdagskvällen. Hela GAIS backlinje gjorde en helgjuten insats och mittlåset med Calle Nyström och Steven Old höll ÅFF:s duktiga anfallsduo i strama tyglar. Bortalagets tidigare framfart på kanterna bromsades effektivt upp av en stabil Johan Ramhorn och Malkolm Moenza som också var aktiv i offensiva räder.

Under många av de tidigare matcherna har GAIS matchplan varit att pressa motståndaren högt och hårt för att vinna boll och kunna starta anfall. Mot ÅFF valde man att vara lite mer nogräknad i när och hur man stötte framåt, vilket gjorde att det var svårt för bortalaget att hitta luckor mellan Atleternas täta led. På centralt mittfält gjorde Johan Lundgren och Craig Henderson som vanligt ett enastående jobb och de hittade också positioner som stängde vägarna framåt för motståndarna.

På kanterna bidrog både James Sinclair och Kieron Cadogan till såväl offensiv som defensiv och den förstnämnde belönades med blommor som bäste spelare i hemmalaget. Sinclair fick mycket lovord på läktaren under matchen för sin energi, löpstyrka och vilja att offra sig för laget. På topp var både Luther Singh och Luka Mijaljevic aktiva och fick var sin poäng i mål- respektive assistligan. Luka hade fyra avslut på mål i matchen och var riktigt nära att utöka GAIS ledning vid åtminstone två av dessa.

GAIS hade 13 avslut på mål och man släppte bara till farliga chanser för bortalaget vid ett fåtal tillfällen. På hela taget var detta en insats som lovar gott inför kommande matcher. Nu blickar vi framåt mot bortamötet med IFK Värnamo på söndag!

GAIS - Åtvidabergs FF

GAIS 1 - 0 Åtvidabergs FF

  • onsdag 11 maj 2016 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2358
  • Domare: Adnan Jukic
MÅL AST
12 29 Danny Ervik Johan Lundgren
13 52 Renny Smith Gult kort Luka Mijaljevic
14 7 Shkelqim Krasniqi Luther Singh
15 12 Pule Maraisane
16 14 Bragi Bergsson
17 19 David Johannesson
18 94 Jesper Johansson
5
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

04 aug 12 16:00 Allsvenskan GAIS - Åtvidabergs FF 2 - 2
11 maj 16 19:00 Superettan GAIS - Åtvidabergs FF 1 - 0
24 okt 16 19:00 Superettan Åtvidabergs FF - GAIS 4 - 2
11 jun 17 15:00 Superettan GAIS - Åtvidabergs FF 0 - 1
15 okt 17 15:00 Superettan Åtvidabergs FF - GAIS 3 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914