Matchinfo

GAIS

GAIS

0

Örgryte IS FF

0
Superettan lördag 30 april @ 15:00

Taget från GAIS.se, skrivet av Daniel Björnalm.

Derbyt med stort D i Göteborg gick av stapeln under lördagen då GAIS mötte Örgryte IS FF. En match där Öisff visade sig vara laget som kom närmast segern med flest skapade antal av kvalificerade chanser. Matchhjälten med stort M för GAIS var målvakten Tommi Vaiho, som med rader av högkvalitativa räddningar stärkte sina aktier för ett deltagande i sommarens EM-slutspel.

Derbyt blev en fest på många sätt. De båda månghövdade klackarna satte färg på inramningen som höll hög europaklass. Kampen i matchen var intensiv, hård och juste. 11 gula kort delades ut från Robert Daradics händer och även ett rött. Detta inför hela 11690 åskådare.

Första halvlek kom att bli en historia med bollen mest i rödblå ägo. Man hittade ofta in till sina båda forwards, George Mourad och William Atashkadeh, som båda gjorde ett fint jobb med att hitta lediga ytor. Oftast uppstod ytorna mellan det nykomponerade grönsvarta innermittfältet bestående av Calle Nyström och Johan Lundgren samt grönsvarts båda mittbackar. Även kantspelet som GAIS tränare Benjamin Westman varnade för inför matchen visade fin kvalitet. I synnerhet Daniel Paulsson vållade GAIS vänsterback Malkolm Moenza en hel del problem.

Gästernas försök till att spela fotboll renderade i en handfull chanser som med lite mer (o)tur kunnat resultera i ett ledningsmål. Närmast var nyss nämnde Atashkadeh som i ett bra läge efter en hörna enbart hindrades från sitt första mål för säsongen av en målvaktshandske tillhörande Vaiho. Även yttern Ohlsson testade skottlyckan men även här lyckades Vaiho förhindra påhälsning.

GAIS då? Jodå, några chanser vaskade man fram, dock inte med samma dignitet som motståndarna förmåddes göra. Närmast var Luther Singh när hans långskott täcktes av en back och ändrade riktning. Den luriga bågen som blev vållade Robertino Klaljic i målet smärre problem. Även hans volley strax utanför straffområdet efter en hörna hade med lite tur kunnat ge Singhs målskörd en skjuts.

Även kämpen Nyström hade ett bra läge. Med gott om tid centralt i straffområdet fick värmlänningen inte till sin nick utan bollen plockades enkelt av burväktaren i Öisff.

Anmärkningsvärt från den första halvleken var också de många antalet varningar, hela åtta stycken. Ett par av dem hade till och med kunnat ge en annan färg på kortet utan att någon protesterat.

Halvlek nummer två fortsatte i samma stil som nummer ett. Förutom ett tag i inledningen av matchen hade GAIS svårt att hitta ett eget vägvinnande offensivt spel och man hade sällan bollen i sin ägo under några längre perioder. De skapade chanserna var till antalet enkla att hålla reda på medan Marcus Lantz rödblåa mannar skapade än mer kvalificerade chanser än vad som var fallet från den första. Efter två spelade minuter fick den flinke ytterlöparen Daniel Paulsson ett något turligt skottläge från sin högerkant. Skottet var hårt och välriktat och i de flesta fall hade ett sådant skott renderat i ett ledningsmål.  Vaiho ville dock annat och med en reflexräddning tippade han med nöd och näppe bollen ut till en hörna.

Hörnor var något som kom att bli Öisff:s melodi under matchen. Laget noterades för hela 15 stycken. De flesta från högerkanten där deras vänsterback Hampus Bohman med den äran slog dem. Alla hörnor skruvades in mot mål där i princip alla spelare över 150 centimeter parkerat i direkt anslutning till Tommi. Många av dem blev synnerligen farliga men GAIS har ett koppel av duktiga huvudspelare som tillsammans med Tommi fredade målet på ett förtjänstfullt sätt vid dessa situationer. Den mest minnesvärda av dem var en inåtskruvad högerhörna som en öisff:are nådde högst på och där Vaiho gjorde en vacker enhandsräddning

Gästerna hade ytterligare en målchans kort därefter av än bättre klass då ett inlägg från höger nådde en fristående Mourad på bortre stolpen. Mourad, vars kusin driver en restaurang i Borås, lyckades med konststycket att få in sig själv i målet istället för bollen. En i sanning imponerande miss av en av banans främsta aktörer.

GAIS hade svårare att få till sina chanser och först i mitten av den andra halvleken lyckades laget hota på allvar. Chansen ska tillskrivas James Sinclair vars brytning, följande tvåfotsdribbling och skott från distans inte var dumt alls men avslutet for en bit utanför målramen.

Kort därefter fick hemmalaget en frispark i fint läge efter att Calle Nyströms räd framåt i banan visat prov på teknik, kämparanda och obändig vilja. Läget var som klippt och skuret för en vänsterfot. Luka Mijaljevic ställde sig i en ansats snarlik Ronaldos från hans favoritlag Real Madrid. Frisparken var inte oäven men for även den strax över målet.

Tränare Westman gjorde ett byte för att försöka få till lite bättre eget anfallsspel och Teteh Bangura klev av gräsmattan till förmån för dalslänningen David Johannesson. Med ungefär en kvart kvar av matchen gjordes även lite positionsbyten då Luther Singh gick upp på topp jämtenDavid, Luka flyttades ned som höger yttermittfältsposition medan Kieron Cadogan bytte kant till den vänstra.

Bytena gjorde inte någon större skillnad utan det var Örgryte som hade de farligaste lägena även i slutet av matchen. Absolut närmast var Qvidingprodukten Sebastian Ohlsson vars givna mål från nära håll blev bestulet av Vaiho som med en bisarr prestation lyckade reflexrädda försöket. Unge Ohlsson kommer säkert ligga sömnlös över den misslyckade möjligheten att bli matchhjälte.

Det hjärta och den jävlar anamma som Westmans mannar uppvisade idag var något att imponeras över. Spelet stämde inte alltid men inställningen och jobbet som gjordes gör att poängen förhoppningsvis ger även en skjuts på ett mentalt plan att ta med sig i nästa omgång. Detta symboliserades med bravur av lagkapten Steven Old vars duellspel, lugn och ledaregenskaper kunde ses till och med av dem som inte var och bevittnade matchen.

Med samma kollektiva försvarsspel och lite mer flyt i det egna anfallsspelet så kommer en annan nykomling i serien få det svårt i nästa omgång. GAIS tar sig då norrut och möter Dalkurd på gamla hederliga Domnarsvallen i Miss Lis födelsestad Borlänge. En match där Craig Henderson är tillbaka efter avstängning men där Kieron Cadogan inte tillåts deltaga då hans röda kort idag genererar en matchs avstängning.

GAIS 0 - 0 Örgryte IS FF

  • lördag 30 april 2016 @ 15:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 11690
  • Domare: Robert Daradic
12
Matcher
3
Vunna
8
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

06 maj 13 19:20 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 1
29 aug 13 20:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 1 - 1
30 apr 16 15:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
16 aug 16 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 0
11 maj 17 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 0
04 sep 17 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 1 - 1
12 jun 18 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 4 - 4
28 aug 18 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 1 - 3
17 jun 19 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 1 - 0
24 sep 19 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
22 aug 20 17:30 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
28 sep 20 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914