Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Syrianska FC

1
Superettan lördag 16 april @ 15:00

Från GAIS.se, skrivet av Anders Fagerlund:

GAIS hade tre poäng på ingång, men bjöd in Syrianska som tog emot och fick in sin kvittering när övertiden var fyra sekunder gammal. Den händelsefattiga matchen slutade 1-1 (0-0).

Annars började GAIS lovande, satte fart på bollen, tryckte till i närkamperna och första halvleks bästa målchans skapades redan efter en dryg halvminut.

Denna den tredje seriematchen för säsongen bjöd på en tredje variant på startelva. En backlinje med Steven Old och Björn Andersson som mittbackar, Carl Nyström som högerback samt Luka Mijaljevic på topp innebar att GAIS hade en präktig fyrtornsbesättning att utnyttja på fasta situationer. Tränare Benjamin Westman hade dessutom inför matchen utlovat att det skulle bli riktigt jobbigt för Syrianska på fasta.

GAIS spelmässiga övertag i den lovande inledningen resulterade bland annat i fyra hörnor under inledningen, tyvärr utan resultat. Lika harmlösa var också de inläggsfrisparkar som servades från både höger och vänster. Och faktum är att GAIS hade spelövertag nog att skapa fler chanser men det blev inget märkvärdigt av nånting, antingen missades sista passningen eller också dribblades det en gång för mycket.

Lika lugnt var det för Tommi Vaiho. Syrianska, vars försök att bygga sitt passningsspel från grunden effektivt stördes av GAIS, hade heller inga chanser att skriva hem om och en ganska händelsefattig första halvlek slutade mållös.

Även om Syrianska jämnat ut spelet något var det GAIS som hade initiativet även efter paus. Efter knappa timmen spelad kom också ledningsmålet, Carl Nyström, högerback för dagen, stormade fram på högerkanten, drog in en passning i boxen, bollen kom i retur och en liggande Nyström drog in den en gång till och den här gången kunde Luka Mijaljevic dunka in sitt första grönsvarta mål i en tävlingsmatch och GAIS hade en inte allt för orättvis ledning.

Inte långt efter ledningsmålet var hemmalaget på gång igen och skapade en situation där domaren – som hade en jobbig andra halvlek – mycket väl hade kunnat blåsa straff för GAIS.

Efter den situationen tycktes hemmaspelarna bestämma sig för att låta Syrianska ha bollen och inrikta sig på att försvara sig i 25 minuter plus tillägg. Och det brukar ju sällan lyckas och den här lördagseftermiddagen var inget undantag. Syrianska fick in sin kvittering när de fyra tilläggsminuterna börjat ticka ner och tre poäng gick definitivt upp i rök.

GAIS 1 - 1 Syrianska FC

  • lördag 16 april 2016 @ 15:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2046
  • Domare: Diako Behnam
MÅL AST
12 26 Malkolm Moenza Renny Smith 1
13 29 Danny Ervik
14 16 Johan Ramhorn Carl Nyström
15 7 Shkelqim Krasniqi
16 14 Bragi Bergsson Johan Lundgren
17 19 David Johannesson
18 94 Jesper Johansson
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

16 apr 16 15:00 Superettan GAIS - Syrianska FC 1 - 1
05 Nov 16 16:00 Superettan Syrianska FC - GAIS 1 - 0
16 apr 17 17:00 Superettan Syrianska FC - GAIS 2 - 1
12 aug 17 18:00 Superettan GAIS - Syrianska FC 2 - 1
28 apr 19 17:30 Superettan Syrianska FC - GAIS 0 - 0