Matchinfo

GAIS

Örgryte IS FF

0

GAIS

2
Superettan måndag 28 september @ 19:00

GAIS stod för en stor derbyinsats när man helt välförtjänt kammade hemma samtliga tre poängen på Gamla Ullevi. Matchen slutade 2-0 till Atleterna som välförtjänt fick fira tillsammans med supportrarna utanför arenan efter slutsignal och med 2207 gaisare som löste stödbiljett. 

Det var Grönsvart som inledde matchen piggast och per omgående tog tag i den berömda taktpinnen. Man dikterade tempot med ett behärskat bollinnehav och ett fungerande presspel. GAIS hittade också fram till några halvchanser under de första tio minuterna.

Det goda anfallsspelet skulle också ge utdelning. När matchuret tickade upp mot 15 minuter lyckades Andersén slå en väl avvägd djupledsboll på Julius Lindberg. Lindberg som hade bollen vid straffområdets vänstra kant, tittade upp och friställde Richard Yarsuvat som med lite tur satte bollen i nät för fjärde matchen i följd.

Efter målet gick Grönsvart på samma mina som senast mot Västerås. Man lät nämligen Örgryte komma in i drabbningen och om man höll nästan omedelbart på att släppa in en kasse. Calle Nyström agerade dock räddande ängel och kunde rensa bort bollen som varit farligt nära att leta sig förbi mållinjen. Öis kunde under en tiominutersperiod trycka tillbaka GAIS som plötsligt såg ängsliga och räddhågsna ut.

Atleterna lyckades dock reda ut den ministormen och kunde efter ett tag återta kommandot. Innan paus hade Meinhard Olsen en gyllene möjlighet att dubbla ledningen men han tvekade en aning och målvakten kunde enkelt klara skottet. Grönsvart gick in i paus med en rättvis 1-0 ledning.

GAIS höll i sitt fina spel från den första halvleken in i den andra. Julius Lindberg trollade vidare på sin vänsterkant och skapade flera chanser åt sig själv och åt kompanjonerna i anfallet. I matchminut 55 belönades hans trollkonster med ännu en framspelning. Efter att elegant tagit sig förbi en motståndare lämnade han över till en överlappande Andersén som från en snäv vinkel hittade luckan och satte kraftfullt dit 2-0.

Även om Öis försökte trycka på för en reduceringsboll var det fortsatt grönsvart som skapade de vassaste möjligheterna. Mervan Celik var närmast när han efter ett briljant anfall dessvärre avslutade rakt på målvakten. Det var inget snack om saken om att det här var Makrillarnas afton och himlen var målad grönsvart efter ett fullständigt kontrollerat derby.

Inför matchen uppmanade banderollen på bortasektionen “Ge oss grönsvart glöd i överflöd – kör över dom” och det budskapet tog laget fasta på. GAIS tog en välförtjänt derbyseger och spelarna tog med sig energin som skapats av GAIS-hjälpen in på planen. August Wängberg berättade för GP:

– Ett otroligt initiativ. Vi tog med det ut i matchen, i går visade fansen hur mycket de brinner för klubben, nu var det vår tur att visa hur mycket vi brinner.

Kapten Calle Elfgren Nyström var inne på samma linje:

– Vi sa det i ringen innan matchen, ”Hela dagen i går höll våra fans på och samla in massa pengar för den här klubben, i dag måste vi ge dem en seger för allt de gör för oss”. Nu fick vi göra det. Helt fantastiskt!

Boris Lumbana var tillbaka på centralt mittfält och malde ihop med Adnan Maric ner det rödblå motstånd som kom i närheten. Ricky Yarsuvats målform håller i sig precis som Julius Lindbergs kreativa och vägvinnande spel. Trotjänaren Niclas Andersén, som varit i klubben sedan 2017, gjorde sitt första mål för GAIS och blev efter slutsignalen framröstad till matchens lirare.

Derbyvinsten var Makrillarnas fjärde seger på de senaste fem matcherna och bara serieledande Degerfors är bättre under den perioden. Matchen satte punkt för två enastående grönsvarta dagar – söndagens dundersuccé för GAIS-hjälpen följdes upp med en seger där spelarna förvaltade kraften i supporterled på bästa sätt. 2207 gaisare löste stödbiljett vilket innebar att vi vann även den jämförelsen med ÖIS.

Hade någon försökt sig på att skriva ett manus för söndag-måndag kunde hen knappast gjort det bättre än hur verkligheten spelades upp. Det är underbart att vara gaisare!

Text: Andres Kriisa

Örgryte IS FF 0 - 2 GAIS

  • måndag 28 september 2020 @ 19:00
  • Superettan 
MÅL AST
12 4 Joackim Åberg Meinhard Olsen
13 7 Nikola Ladan Richard Yarsuvat
14 8 Haris Cirak Gult kort Julius Lindberg
15 Emil Wahlström Boris Lumbana
16 13 Fredrik Martinsson Mervan Celik
17 13 Emin Grozdanic
12
Matcher
3
Vunna
8
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

06 maj 13 19:20 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 1
29 aug 13 20:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 1 - 1
30 apr 16 15:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
16 aug 16 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 0
11 maj 17 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 0
04 sep 17 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 1 - 1
12 jun 18 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 4 - 4
28 aug 18 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 1 - 3
17 jun 19 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 1 - 0
24 sep 19 19:00 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
22 aug 20 17:30 Superettan GAIS - Örgryte IS FF 0 - 0
28 sep 20 19:00 Superettan Örgryte IS FF - GAIS 0 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914