Matchinfo

GAIS

Norrby IF

3

GAIS

0
Superettan söndag 21 juni @ 14:30

Efter den sköna trepoängaren i hemmapremiären kraschlandade GAIS på Borås Arena och förlorade klart med 3-0.

Under dagen genomförde A-truppen en lättare träning då man också tog sig an söndagens svidande nederlag. Vi fick ett snack med huvudtränare Stefan Jacobsson efter genomfört pass för att höra lite om hur tankarna gick hos ledare och spelare.

Dagen efter förlusten mot Norrby, vad säger du om matchen och vår prestation?

– Lika bra känsla som vi hade efter matchen mot J-Södra, lika dåligt kändes det efter matchen mot Norrby. Vi var alla riktigt besvikna efter matchen och det är bara att konstatera att vi inte alls klarade av att komma upp i en den prestationsnivå som vi ska och måste kunna hålla.

– Sedan kan jag ju nämna att direkt efter slutsignal kändes det som ett riktigt bottennapp, men efter att ha kunnat se den i efterhand och kunnat analysera lite mer i lugn och ro så var det inte riktigt så illa som jag först trodde. Men visst, vi har mycket att jobba på för att kunna ge Brage en tuff match på söndag.

Ni har tränat under måndagen, vad har ni fokuserat på då?

– Idag har vi slickat såren, visat klipp för killarna och pratat igenom matchen. Vi har gått igenom de moment som vi måste förbättra och börjat jobba med dessa. Sedan har vi lagt matchen till handlingarna, nu måste vi titta framåt så från onsdag är det bara nästa match och nästa prestation som vi snackar om.

Berätta om hur du ser på matchen efter att också ha sett tv-bilderna.

– Inledningen i matchen är rätt ok och även om dom har mer boll än oss så ligger vi bra i våra positioner och då hittar dom inte fram till mer än ett par distansskott som Mathias klarar fint. Men efter ungefär halva första så tappar vi i kvalitet i vårt passningsspel. Vi får väldigt korta sekvenser med bollen och klarar inte av att etablera oss på deras planhalva. Precis före paus kom vi lite högre upp och hade ett par skapliga försök, bland annat hade Ricky ett fint skott som gick just över.

– I paus gjorde vi ett par taktiska ändringar för att komma till rätta med det övertag som dom fått på kanterna, men det hann ju inte få någon effekt förrän vi åkt på ett baklängesmål. Sedan blev det lite stressigt och vi fick inte grepp på motståndarna förrän vi åkt på ännu ett mål. Man kan konstatera att båda målen kom till på ett för enkelt sätt och ska man få med sig något från bortamatcher i Superettan får det inte se ut på det sättet.

– Det tredje målet är sedan inte mycket att säga om, det var en bra variant som dom fick till där dom screenar bort tre av våra spelare och får till både frispark och avslut perfekt. Visst kan man stoppa även sådant, men Norrby gjorde det riktigt bra där.

– I slutet av matchen kommer vi upp lite högre i planen och får till några avslut, men det är bara att erkänna att vi inte var tillräckligt bra. Men jag vet att vi kan bättre och det vet spelarna också.

Några slutord innan vi arkiverar Norrby-matchen?

– Jag vet att våra supportrar kräver mer av oss än vad vi visade i Borås och även om vi inte är ”färdiga” som lag och enhet idag så är det klart att vi själva också ställer högre krav på oss själva än vad vi levde upp till mot Norrby. Så nu gäller det att vi tar oss an den utmaningen i nästa match och gör en bättre insats.

– Men jag kunde se på spelarna idag att dom egentligen helst hade velat få chansen att spela match direkt igen för att revanschera sig prestationsmässigt. Den känslan ska vi konservera och ta med oss inför Brage-matchen på söndag.

Norrby IF 3 - 0 GAIS

  • söndag 21 juni 2020 @ 14:30
  • Superettan 
MÅL AST
12 17 Nuha Jatta Boris Lumbana
13 11 Julius Lindberg Emin Grozdanic
14 25 Anton Snibb Richard Yarsuvat
15 Julius Johansson Joackim Åberg
16 9 Paulo Marcelo Charlie Weberg
17 13 Fredrik Martinsson
11
Matcher
6
Vunna
4
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

04 feb 17 17:00 Träningsmatch GAIS - Norrby IF 2 - 0
02 apr 17 17:00 Superettan Norrby IF - GAIS 0 - 0
21 okt 17 14:00 Superettan GAIS - Norrby IF 2 - 1
09 feb 18 15:00 Träningsmatch GAIS - Norrby IF 1 - 0
30 jun 18 16:00 Superettan GAIS - Norrby IF 4 - 1
12 aug 18 17:30 Superettan Norrby IF - GAIS 1 - 1
02 feb 19 13:00 Träningsmatch Norrby IF - GAIS
24 jul 19 19:00 Superettan GAIS - Norrby IF 1 - 0
01 okt 19 19:00 Superettan Norrby IF - GAIS 0 - 1
21 jun 20 14:30 Superettan Norrby IF - GAIS 3 - 0
16 okt 20 19:00 Superettan GAIS - Norrby IF