Matchinfo

GAIS

Trelleborgs FF

2

GAIS

0
Superettan måndag 13 juli @ 19:00

Det blev förlust för GAIS under måndagskvällen då Trelleborgs FF var för starkt och vann 2-0 på Vångavallen.

GAIS kom till match med två förändringar i matchtruppen och en i startelvan. Niclas Andersén och Anton Snibb hade ersatts av 2003-talangerna Nuha Jatta och Donat Zejnullahu i truppen och Emin Grozdanic tog över Anderséns startplats på vänstervingen. Hemmalaget hade gjort en ändring i det lag som spelade 2-2 mot Akropolis, tidigare skyttekungen Salif Camara Jönsson ersattes från start av Abdul Fatawu Safiu.

Positiv start för GAIS

Tränare Jacobsson hade inför matchen pratat om att hemmalaget försvarar sig med två täta block om fyra – men också gjort klart att taktiken för Grönsvart ska baseras på mycket spelvändningar. Det syntes också i GAIS öppning då man hade tre fina crossbollar redan första fem minuterna. Första farligheten i matchen kom också efter en sådan då Charlie Weberg satte upp Fredrik Martinsson till höger.  och hans inlägg var på vippen att nå Ricky Yarsuvat centralt i boxen, men en hemmaback hann emellan.

Första kvarten gick till GAIS som hade mest boll och flera gånger var på vippen att bryta igenom den blå försvarsmuren. Men därefter flyttade TFF fram och skapade ett jätteläge efter 18 minuter. TFF satte en boll mot Atleternas mittförsvar och Mathias Karlsson gick ut för att plocka den medan Boris Lumbana täckte undan nämnde Safiu. Men precis innan GAIS-keepern skulle ta hand om bollen han TFF-anfallaren emellan med en tå och fick möjlighet att skjuta mot ett tomt mål, där dock både Karlsson och Lumbana gjorde allt för att komma emellan. Skottet gick i nät – men i gavelns utsida och det var sedan mållöst vid vätskepaus efter 22 minuter.

Stärkta av drycken fortsatte TFF att gå framåt och nu sätta Grönsvart under lite hårdare press. Det blev mer kamp om andrabollar och där var hemmalaget starkare och började nu få lite grepp om matchen. Man hade dock svårt att skapa några riktigt klara chanser och det höll i sig till den 35:e minuten då Måns Söderqvist fick ett friläge i snäv vinkel, men Mathias Karlsson kom ut och täckte fint och Lumbana slog ut bollen till hörna.

Hemmalaget fortsatte att pressa högt och spelet förlades till GAIS planhalva och till slut fick man också utdelning på sin spelmässiga uppryckning. Med fyra minuter kvar till halvtid kom man igenom på Makrillarnas vänsterkant och ett hårt inlägg längs marken möttes av Erik Andersson och bollen satt utan chans för målvakten.

På tilläggstid fick Ricky Yarsuvat bollen i mål i andravågen efter en inläggsfrispark, men tyvärr blåstes han av för offside. Minuten senare sköt TFF bollen i ribban på en hörna och därefter blåste Granit Maqedonci av första halvlek. Det såg initialt bra ut för GAIS när man sårade TFF via spelvändningar, men efter hand tog TFF över och sett till chanserna var hemmaledningen motiverad.

GAIS försöker men utan slutprodukt

När andra halvlek startade kom GAIS ut med ny energi och försökte hitta tillbaka till det spel man visat upp inledningsvis, dock hade man fortsatt svårt att ta sig fram till klara chanser. Men Grönsvart kom efterhand allt högre upp i banan, Emin Grozdanic och Fredrik Martinsson fick till bra inlägg från sina respektive kanter men utan att någon medspelare kunde nå bollen.

Efter 61 minuter blev Julius Lindberg nerdragen strax utanför straffområdet, men Mervans Celiks frispark gick en halvmeter över ribban. Ett par minuter senare gjorde GAIS sitt första byte då Haris Cirak ersatte Fredrik Martinsson och i samband med det gick man över till en 4-3-3-uppställning. Det första som hände därefter var att Måns Söderqvist fick ett friläge men sköt över både en utrusande Karlsson och målet.

GAIS fick dock inte ut något positivt av formationsskiftet, de följande minuterna utmärktes snarare av att man hade problem att spela sig framåt i banan. Ofta strandade passningarna i höjd med mittlinjen där hemmalaget krigade framgångsrikt i varje situation.

i 78:e minuten fick förvisso August Wängberg till ett bra inlägg men ingen lagkamrat var på plats och ytterligare ett skulle följa fem minuter senare. TFF presterade under denna del av matchen två riktigt vassa situationer och var bara en rensning från Boris Lumbana från att sätta dit tvåan.

Med sju minuter kvar kom Paulo Marcelo in istället för Julius Lindberg och GAIS satsade för att få upp fler i offensiven. Fem minuter senare kom Jesper Brandt in istället för Emin Grozdanic och GAIS skickade fler spelare framåt. Men det ville sig inte idag, Ricky Yarsuvat hade Grönsvarts bästa avslut med minuten kvar av ordinarie tid men Hampus Nilsson i TFF-buren räddade och en back var sedan först på returen.

I situationen efter vände spelet och TFF kom i tre mot två-läge och inbytte Haris Brkic kunde sätta spiken i kistan, 2-0. Det resultatet stod sig tiden ut och GAIS får ta nya tag på lördag på nykomlingen Umeå väntar på hemmaplan.

Noterbart från matchen var också att en tillrest GAIS-klack gjorde sig hörd under matchen. Från en plats just utanför staketet till arenan kunde man följa matchen och stötta Atleterna, tyvärr räckte den energin inte till att för att hjälpa Makrillarna till poäng.

Trelleborgs FF 2 - 0 GAIS

  • måndag 13 juli 2020 @ 19:00
  • Superettan 
MÅL AST
12 8 Haris Cirak Fredrik Martinsson
13 14 Jesper Brandt Emin Grozdanic
14 9 Paulo Marcelo Julius Lindberg
15 17 Nuha Jatta
16 Julius Johansson
11
Matcher
5
Vunna
4
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

09 apr 11 16:00 Allsvenskan GAIS - Trelleborgs FF 4 - 0
21 sep 11 19:00 Allsvenskan Trelleborgs FF - GAIS 0 - 1
29 maj 16 18:00 Superettan Trelleborgs FF - GAIS 1 - 1
09 sep 16 19:00 Superettan GAIS - Trelleborgs FF 3 - 3
05 jun 17 19:00 Superettan GAIS - Trelleborgs FF 1 - 0
11 sep 17 19:00 Superettan Trelleborgs FF - GAIS 2 - 0
25 mar 18 15:00 Träningsmatch GAIS - Trelleborgs FF 2 - 1
30 mar 19 16:00 Superettan Trelleborgs FF - GAIS 2 - 2
03 Nov 19 15:00 Superettan GAIS - Trelleborgs FF 0 - 0
13 jul 20 19:00 Superettan Trelleborgs FF - GAIS 2 - 0
04 sep 20 19:00 Superettan GAIS - Trelleborgs FF 2 - 1