Matchinfo

GAIS

BK Häcken

4

GAIS

1
Svenska Cupen lördag 9 mars @ 14:00

GAIS höll länge stången mot allsvenska BK Häcken i svenska cupens första kvartsfinal. Tillslut blev ändå uppgiften för stor och Hisingsgänget tog sig till semifinal efter en 4-1 seger på Bravida Arena.

När lottningen för svenska cupens kvartsfinaler kom var det många som drog på smilbanden när det stod klart att ännu ett derby skulle äga rum på Bravida Arena. Förhandssnacket handlade mycket om det enorma favoritskapet som låg på det gulsvarta Hisingslaget. Det tipset skulle visa sig hålla.

Den första halvleken var ganska tillknäppt och Häcken hade inledningsvis stora problem med att spela sig ur atleternas presspel. Samtidigt hade GAIS svårt att komma till brännheta målchanser utan försöken tog ofta slut i bortrensade inlägg eller brytningar utanför straffområdet. Då matchen mest präglades av duellspel och i princip var befriad från chanser till en början kom Häckens ledningsmål som en blixt från klar himmel. Ett inlägg från högerkanten som såg relativt ofarligt ut resulterade i mål för hemmalaget sedan GAISförsvararen misslyckats med sin rensning som gick via Alexander Jeremejeff och in i mål. Ett minst sagt märkligt mål som kändes mycket olustigt.

Baklängesmålet som mycket väl kunde ha dödat moralen i GAISlägret gjorde istället gott för grönsvarts spel. Man tog över bollinnehavet och lyckades vaska fram några halvchanser och flera hörnor. Wängberg hade till och med en boll i nät men spelet var redan avblåst för frispark i bollklubbens favör. 1-0 stod sig till halvtidsvilan och då kändes det som att GAIS absolut höll jämna steg med fjolårets allsvenska femma.

I andra halvlek satte Häcken upp tempot rejält och per omgående skapades det större ytor i makrillarnas försvar. Ungefär 10 minuter in i den andra akten pekade domaren på straffpunkten efter att Mervan Celik sprungit på Emil Wahlströms utsträckta ben. Huruvida domslutet var korrekt eller inte lämnar vi därhän. Från elva meter placerade Paulinho bollen skickligt i hörnet trots att Marko Johansson i GAISmålet gick åt rätt håll.
Några minuter senare utökade getingarna till 3-0 och efter det kändes GAIS aldrig nära.

Häcken höll i bollen och GAIS fick jaga den sista halvtimman. Slutresultatet skrevs tillslut till 4-1. Leo Pllanas tröstmål var en ljusglimt i den annars så mörka och regntunga eftermiddagen. Matchen på plan förlorades men en stor eloge måste ges till GAISklacken som överlägset vann matchen på läktaren trots underläge i stora delar av tillställningen.

Härnäst väntar träningsmatch den 16 mars mot Utsiktens BK på Ruddalens IP.

BK Häcken 4 - 1 GAIS

  • lördag 9 mars 2019 @ 14:00
  • Svenska Cupen 
6
Matcher
2
Vunna
1
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

26 maj 11 19:00 Allsvenskan GAIS - BK Häcken 1 - 0
24 jul 11 16:30 Allsvenskan BK Häcken - GAIS 2 - 0
31 mar 12 16:00 Allsvenskan GAIS - BK Häcken 0 - 0
30 jul 12 19:05 Allsvenskan BK Häcken - GAIS 3 - 1
09 mar 19 14:00 Svenska Cupen BK Häcken - GAIS 4 - 1
24 mar 19 15:00 Träningsmatch BK Häcken - GAIS 1 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914