Matchinfo

GAIS

Smedby AIS

0

GAIS

3
Svenska Cupen torsdag 23 augusti @ 18:30

GAIS avfärdade Smedby AIS med 3-0 på Mirum Arena och klubben är därmed kvalificerad för Svenska Cupens gruppspel i februari och mars 2019.

Makrillarna spelade kontrollerat matchen igenom och var det klart spelförande laget. Mycket av spelet förlades till hemmalagets planhalva och det berodde inte bara på att SAIS matchplan var ett lågt försvarsspel kryddat med omställningar. Grönsvart malde på med stort tålamod och tog sig ofta fram på kanterna med farliga inspel som resultat. Innan Ajdin Zeljkovic satte 1-0 i slutet av andra halvlek hade man haft en rad bra lägen utan att kunna förvalta dessa.

I andra halvlek fortsatte spelbilden att vara den samma. GAIS dominerar spelet och skapar chanser och Smedby har svårt att komma ur greppet. Till slut gav bortalagets övertag i bollinnehav resultat då först Jesper Westermark och sedan Dusan Djuric hittade nätet. Därmed var matchen stängd och Grönsvart kontrollerade handlingarna fram till slutsignalen.

Tränare Bosko Orovic kommenterar matchen så här:

– Vi gör en bra och kontrollerad match från start till mål och skapar mycket målchanser, samtidigt som vi inte släpper till något bakåt. Alla spelare förtjänar en eloge för en väl genomförd match. Jag tror inte att Smedby hade ett enda skott på mål samtidigt som deras målvakt gjorde en kanonmatch och räddade laget från en klart större förlust.

– Visst ser man att det skiljer i kvalitet mellan lagen, men det är ändå alltid svårt att möta ett lag som har allt att vinna och är beredda att offra allt för laget. Men vi tog oss an den utmaningen på ett bra sätt, spelade med bra tålamod och kom bra runt på kanterna och till slut gav det resultat.

Fick du några bra besked inför derbyt?

– Ja, det fick jag absolut. Det var många som var bra idag och vi har en hård men skön konkurrens om platserna. Det kommer att vara kamp om platserna i truppen och laget fram till tisdag.

Smedby AIS 0 - 3 GAIS

  • torsdag 23 augusti 2018 @ 18:30
  • Svenska Cupen 
MÅL AST
12 7 Johan Svahn Dusan Djuric
13 10 Leonard Pllana Mahmoud Eid
14 26 Carl Wede Karl Bohm
1
Matcher
1
Vunna
0
Oavgjorda
0
Förlorade

Tidigare möten

23 aug 18 18:30 Svenska Cupen Smedby AIS - GAIS 0 - 3