Matchinfo

GAIS

GAIS

0

Varbergs BoIS FC

2
Superettan söndag 19 augusti @ 15:00

Även om GAIS inledde något så när skapligt kom söndagens match att bli ett bottennapp. Efter impotent anfallsspel och en rakt igenom dålig andrahalvlek av GAIS kunde gästande Varberg BoIS åka hem med samtliga tre poäng.

Efter uppehållet har Grönsvart haft en viss tendens till att inleda matcherna på ett bra och piggt sätt för att sedan tappa lite av initiativet och denna trend fortsatte i viss utsträckning även under söndagseftermiddagen. Någon lysande start stod kanske GAIS inte för men är det något från denna match som inte var direkt dåligt så var det åtminstone den grönsvarta inledningen.

Redan i den andra minuten tog sig August Wängberg fram från sin ytterbacksposition och hittade in till Edin Hamidovic men den senare kunde inte få till ett avslut så trots bra läge inne i straffområdet uteblev tyvärr den riktiga målchansen.

Matchen tuggade på i ungefär samma riktning under förstahalvlekens inledande halva – GAIS hade mycket bollinnehav och rullade runt bollen på ett helt ok vis. Vissa tendenser till målchanser skapades men mer än så blev det å andra sidan inte heller. När den sista passningen skulle slås eller avslutet mot målet skulle tas så saknades den yttersta spetsen och GAIS var aldrig riktigt nära att verkligen ta ledningen.

Närmast att bli målskytt för hemmalaget blev nye tillika debuterande Mahmoud Eid som i mitten av halvleken hade ett stenhårt skott som målvakten ändå lyckades rädda likväl som en nick strax över några minuter senare. Tyvärr för GAIS del skulle man inte komma närmare än så över huvud taget idag.

GAIS tappar initiativet

Om inledningen som sagt hade varit något så när hyfsad var det också det enda att glädja sig åt denna regniga söndag. En bit in i samma halvlek blev GAIS nämligen allt mer blekt och det lågt stående bortalaget kunde arbeta sig in i matchen.

Likt många andra lag denna säsong kom Varberg till Gamla Ullevi med en matchplan mycket kretsande kring att stänga ytor för Bosko Orovic mannar och sedan utnyttja kontringar när ytor och spelvändningar gavs möjlighet till och detta skulle komma att bli mer och mer resultatgivande desto längre matchen gick.

I slutet på halvleken gavs Varberg allt fler möjligheter till att etablera lite eget spel och det ska sägas att halvleken från båda lagen höll relativt låg kvalitet. En hel del luftdueller och ganska flitigt förekommande av tekniska misstag gjorde inte denna match till någon direkt njutning för den objektive.

Strax innan paus skulle halvlekens bästa målchans komma när GAIS slarvat i uppspelsfasen, vilket bortalaget kunde kapitalisera på och spela till sig ett två mot ett-läge. Enbart en alldeles utmärkt räddning signerad Damir Mehic stoppade det orangeklädda bortalaget från att ta ledningen och GAIS behövde verkligen rycka upp sig inför den andra halvleken. 

Riktigt svag halvlek av GAIS blir kostsam

Tyvärr blev denna eventuella uppryckning precis allt annat än befintlig eftersom Grönsvart skulle komma att göra sin kanske sämsta halvlek för säsongen. Efter att domaren visslat igång efter halvtidsvilan fortsatte det låga tempot och uteblivna underhållningsvärdet i matchen – något som bortalaget trivdes alldeles utmärkt med.

Inte ens det faktum att Edin Hamidovic för andra gången under matchen fick bollen i nät hjälpte – han blev nämligen avvinkad för offside vid båda tillfällena och målen dömdes bort.

Precis därefter ställde GAIS till det rejält i mittförsvaret och Varberg gavs en ny möjlighet till att spräcka målnollan men även denna gång kom Mehic ut på ett förträffligt vis. Bara fem minuter senare skulle dock samma målvakt behöva hämta bollen ur sina nätmaskor.

När GAIS inte varit tillräckligt resoluta i sitt försvarsspel och en undanrensning blivit alldeles för klen kunde istället en Varbergsspelare testa lyckan på volley och resultatet kom att bli ett i ärlighetens namn väldigt vackert mål som böjdes in i det bortre hörnet.

Tidigare under säsongen har GAIS ofta lyckats ta sig tillbaka in i matcherna efter underläge och etablera någon form av forcering men inte ens detta var man kapabla till denna dag. Istället blev spelet bara allt sämre och mer och mer statiskt.

När Varberg sedan fått chansen att avgöra ett par gånger om genom sina kontringar och till slut lyft in 2-0 till gästerna var kampen i princip helt körd. Matchen överlag höll väldigt låg kvalitet och den här matchen är nog bäst att glömma för hemmalaget eftersom prestationen var rakt igenom riktigt svag.

Här näst väntar ett derby mot ÖIS, en match där det hade passat alldeles utmärkt om Grönsvart kunde ta revansch för denna match. Väl mött då!

GAIS 0 - 2 Varbergs BoIS FC

  • söndag 19 augusti 2018 @ 15:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 1903
14
Matcher
4
Vunna
2
Oavgjorda
8
Förlorade

Tidigare möten

06 apr 13 14:30 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 3 - 1
03 aug 13 16:00 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 0 - 1
07 maj 14 19:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 1 - 0
23 aug 14 16:00 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 2 - 0
06 apr 15 16:45 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 0 - 1
15 aug 15 15:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 2 - 3
18 jun 16 16:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 1 - 0
25 jul 16 19:30 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 4 - 2
25 mar 17 15:00 Träningsmatch GAIS - Varbergs BoIS FC 1 - 1
17 maj 17 19:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 7 - 1
04 Nov 17 16:00 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 3 - 0
24 jun 18 15:00 Superettan Varbergs BoIS FC - GAIS 2 - 2
19 aug 18 15:00 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 0 - 2
19 okt 19 13:30 Superettan GAIS - Varbergs BoIS FC 0 - 1