Matchinfo

GAIS

GAIS

0

Gefle IF

0
Superettan fredag 27 april @ 19:00

Nytt kryss när GAIS inte lyckades få hål på Gefle

Efter en matchbild inte helt olik förra helgens match mot Brage slutade fredagens batalj mot Gefle på Gamla Ullevi med ett nytt kryss. GAIS stod för initiativet och spelövertaget i matchen men lyckades inte straffa ett Gefle som försvarade sig väl.

Förra fredagens match gav ett ok resultat även om framför allt prestationen lovade gott. När det nu då var dags för en ny fredagsmatch hade GAIS siktet till fullo inställt på tre poäng och trots att varken Dusan Djuric eller Damir Mehic kom till start inledde Grönsvart matchen på ett lovande sätt.

Lovande inledning utan utdelning

Redan efter sex minuter kom man till matchens första läge efter att Jonas Lindberg slagit en finfin och öppnande passning till Junes Barny. Barny klev förbi sin motståndare inåt i banan men skottet han avlossade var inte lika bra som Lindbergs passning, utan målvakten kunde ganska enkelt rädda det något tama skottet.

Innan klockan tickat förbi tio minuter på matchuret hade GAIS skapat två bra lägen till. Den första efter att Calle Wede satt in ett inlägg längs backen snett inåt bakåt där missförstånd uppstod mellan Svahn och Lindberg, varpå Barny fick ett nytt skottläge men även denna gång tyvärr inte fick till någon jätteträff. Matchens tredje chans tillkom efter att Edin Hamidovic satt in ett fint instick till en framrusande Erik Westermark som nästan slet sig fri men hans fot på bollen gav inte mer än en inspark för gästerna.

Inledningen lovade som sagt gott men matchens andra tiominutersperiod kom faktiskt att bli gästrikarnas bästa i matchen. Efter att Gefle-spelare fått bollen i en spelvändning på gästernas högerkant och tagit sig förbi GAIS-försvarare uppenbarade sig ett utmärkt läge. Gefle-spelaren kunde ta sig in i straffområdet och i princip fritt läge krutade han på men Alexander Nadj, som hoppat in i startelvan Damir Mehic i frånvaro, stod för en alldeles lysande fotparad och 0-0 stod sig. Faktum var att denna chans förmodligen var det närmsta något av lagen kom ett mål under de 90 minuterna som spelades.

När 20 minuter av matchen passerat höjde sig hemmalaget på nytt och var sedan det bättre laget under första halvlek. Precis som mot Brage uppenbarade sig en ganska tydlig problematik då man förvisso hade mycket boll och styrde spelet men kom till för få vassa avslut och målchanser i förhållande till matchbild.

För stor obeslutsamhet och för få initiativ till att faktiskt gå rakt på mål resulterade i ett stort spelövertag men väldigt få chanser där man verkligen hotade Gefle. En dryg halvtimme in i matchen trycktes Jonas Lindberg ner i en luftduell och Makrillarna fick ett frisparksläge precis på straffområdesgränsen. Johan Svahn lyckades tyvärr inte lyfta den över muren utan den tog i densamma och 0-0 stod sig halvleken ut.

Även om GAIS gjort en hyfsad förstahalvlek fanns det en del frustration på läktaren med tanke på att man inte lyckats få hål på Gefle och dessvärre fortsatte andrahalvleken på mer eller mindre samma sätt som den första.

Stort spelövertag i andra halvlek

Gefle kom att ställa sig än lägre och försvara djupt med mycket folk kring eget straffområde och GAIS gavs och tog än mer bollinnehav men särskilt superfarligt blev det sällan i Gefles straffområde.

När Jonas Lindberg en timme in i matchen slog en fin djupledspassning till Barny som kom i bra läge, om än något ur vinkel, hade Barny den stora oturen att missa bollen och istället sparka hål i luften – något som nästan kändes typiskt för hela fredagskvällen och matchen för GAIS.

Närmast mål för Grönsvart del var eventuellt inhoppande Jesper Westermark som efter ett hårt och välslaget inlägg kom först till bollen inne i boxen. När han skulle få bollen förbi August Strömberg i motståndarmålet blev dock inte touchen helt optimal, utan mottagningen på den mycket hårda bollen blev mindre lyckad och chansen rann ut i sanden.

Med kvarten kvar nådde sedan Edin Hamidovic högst på ett inlägg och nicken var inte alls dum men satt inte på mål utan hamnade en bit utanför stolpen. GAIS fortsatte förtvivlat med att pressa ner motståndarförsvaret även under slutkvarten men på precis samma sätt som under första halvlek kom man sällan till avslut och när man väl gjorde det var kvaliteten inte av högsta klass.

Efter att GAIS på tilläggstid försökt skapa en sista chans blev man lite taffliga på mittplan och Gefle kunde ställa om, något som gästerna annars varit väldigt sparsmakade med under matchens gång då man ofta tappat bollen tillbaka till GAIS när man väl brutit den. Ett svepande inlägg in i GAIS box senare och det var faktiskt inte alls långt borta att gästerna kunde tagit en sen om än något ologisk ledning.

Riktigt så illa blev det inte utan 0-0 stod sig men resultatet gladde nog få gaisare i en match där spelet stundtals var godkänt men den offensiva spetsen framför motståndarnas mål har en hel del ytterligare att önska framöver. Härnäst väntar bortamatch och seriefavoriterna Helsingborgs IF tisdag den 8 maj – nya tag då!

GAIS 0 - 0 Gefle IF

  • fredag 27 april 2018 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 2990
MÅL AST
12 2 Andreas Östling Jonas Lindberg
13 8 Jesper Westermark Johan Svahn
14 21 Stefan Ilic Erik Westermark
15 25 Filip Trajanovski
16 13 Emin Grozdanic
17 22 Aiden Harvey
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

01 Nov 12 18:00 Allsvenskan GAIS - Gefle IF 2 - 3
09 mar 14 19:00 Svenska Cupen Gefle IF - GAIS 1 - 1
23 maj 17 19:00 Superettan GAIS - Gefle IF 1 - 0
29 jul 17 16:00 Superettan Gefle IF - GAIS 2 - 1
27 apr 18 19:00 Superettan GAIS - Gefle IF 0 - 0