Matchinfo

GAIS

Östers IF

2

GAIS

2
Träningsmatch fredag 16 mars @ 18:30

GAIS kryssade mot Öster

GAIS spelade 2-2 i fredagens träningsmatch mot seriekollegan Östers IF och Jesper Westermark förvaltade sin startplats med den äran och gjorde lagets båda mål.

Bosko Orovic hade formerat en startelva där han satsade på flera spelare som inte fått så mycket speltid tidigare under säsongen. Jämfört med laguppställningen i Östersund var det åtta skiften och dessutom hade herrar Hamidovic, Barny och Bergholtz fått möjlighet att helt vila från matchen.

Westermark ger GAIS en tidig ledning

När Per Melin blåste igång matchen satte Grönsvart direkt att man hade för avsikt att spela med den sedvanligt höga pressen, likaså att man vill föra matchen genom sitt bollinnehav och spela igenom motståndarnas linjer. Men precisionen i aktionerna var inte riktigt i paritet med tidigare matcher och GAIS det egna spelet var inte lika vägvinnande som vi vant oss vid.

Men Makrillarna skulle ändå ta ledningen efter en situation som kändes typisk för Atleterna anno 2018. Andreas Östling tog en löpning bakom backlinjen och serverades fint av Jonas Lindberg, Östling fick till ett bra inlägg och i boxen hade Jesper Westermark skakat av sig sin bevakning och kunde bekvämt nicka in 1-0.

Tyvärr fick Östling utgå i mitten på första halvlek efter en kraftfull satsning från en hemmaspelare. Den duktige mittfältaren vred sig i plågor och grönsvarta supportrar höll andan och höll tummarna för att Makrillarna inte skulle drabbas av fler skador. Till slut fick Andreas hjälp av planen och Erik Westermark ersatte på offensiv mittfältsplats.

Tack och lov verkar det ”bara” vara en lårkaka som drabbade Östling och han ska kunna vara tillbaka relativt snart.

Hemmalaget kvitterade före paus då Öster bröt fram på högerkanten och fick till ett fint inspel till en friställd Admir Bajrovic. Det oavgjorda resultatet stod sig sedan till pausvilan.

Svahn gör poäng i sin comeback

Inför och under andra halvlek gjorde sedan båda lagen ett antal byten vilket i någon mån störde spelrytmen. Men GAIS malde på med sitt bollinnehav utan att riktigt kunna bryta igenom, medan hemmalaget spelade lite rakare och spelade fler bollar i djupled. Makrillarnas backlinje höll dock ställningarna och Alexander Nadj ställdes inte på några svårare prov.

Med cirka 20 minuter kvar av matchen blev Johan Svahn inbytt och fick värmande applåder av tillresta gaisare. Svahn avlöste Niklas Olsson i rollen som mer balanserade mittfältare och det skulle inte dröja länge innan vi fick prov på hans fina passningsfötter. När GAIS fick en frispark utanför straffområdet stegade Svahn fram och slog en precis boll mot Jesper Westermark som avslutade skickligt och gav Grönsvart en ny ledning.

Innan matchen blåstes av skulle dock Öster kvittera i en märklig situation. Linjedomaren signalerade för vad som många tyckte var en klar offside, men verkade sedan ångra sig och gav utrymme för huvuddomare Per Melin att fria. Resultatet blev åter ett inspel där Bajrovic kunde näta och 2-2 stod sig sedan matchtiden ut.

GAIS gjorde knappast sin bästa match för säsongen men visar ändå kvalitet när man vägrar att förlora mot ett lag som siktar på en topplats i Superettan. Ett glädjeämne var också att Bosko Orovic fortsätter att ge de unga spelarna chansen, dels spelade akademikillarna Aiden Harvey och Emin Grozdanic hela matchen och visade fina takter och dels fick 17-årige Julius Johansson chansen att göra sin A-lagsdebut med knappa kvarten kvar. Johansson visade trots att han trots sin ringa ålder ingen respekt och visade prov på fin bollbehandling.

Jesper Westermark gjorde sin tredje match från start och tackade för förtroendet och gjorde två mål – och ökade därmed på den totala målskörden till tre baljor. Storebror Erik fick mot slutet möjlighet att visa att han kan vara en bra backup på den centrala mittbacksplatsen. Andreas Östling hann, trots att han fick utgå i första halvlek, med att visade vilken duktig spelare han är och idag gläds alla supportrar åt att smällen som han fick inte gav några allvarliga konsekvenser.

Matchen var ovanligt tuff för att vara en träningsmatch och Bosko Orovic var efter matchen tacksam för att laget inte drabbats av fler skador. Tillresta gaisare ifrågasatte flera av domarteamets bedömningar och var heller inte helt nöjda med situationen då 2-2-kvitteringen föll.

Avslutningsvis konstaterar vi att GAIS fortsätter säsongen på inslagen väg, det vill säga att man vägrar förlora. Efter nio matcher under året är det bara Östersund som lyckats besegra Grönsvart medan HBK, Bajen och Öster fått med sig ett kryss på sina respektive hemmabanor. Ett fint facit så långt för Makrillarna och härnäst väntar Allsvenska Trelleborgs FF  i genrepet inför seriepremiären.

Välkommen till Gamla Ullevi för att stötta GAIS mot TFF (söndagen 25/3 kl. 15.00) och därmed ge laget bästa möjliga förutsättningar för att stänga försäsongen med en riktigt positiv känsla.

Östers IF 2 - 2 GAIS

  • fredag 16 mars 2018 @ 18:30
  • Träningsmatch 
MÅL AST
12 7 Johan Svahn Niklas Olsson 1
13 12 Erik Westermark Andreas Östling
14 Julius Johansson Jonas Lindberg
15 1 Damir Mehic
5
Matcher
1
Vunna
3
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

24 jul 17 19:00 Superettan GAIS - Östers IF 2 - 2
08 aug 17 19:00 Superettan Östers IF - GAIS 2 - 0
16 mar 18 18:30 Träningsmatch Östers IF - GAIS 2 - 2
22 maj 18 19:00 Superettan Östers IF - GAIS 1 - 3
05 apr 19 19:00 Superettan GAIS - Östers IF 1 - 1
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914