Matchinfo

GAIS

Östersunds FK

1

GAIS

0
Svenska Cupen söndag 11 mars @ 17:00

GAIS föll i cupen men är på rätt väg

GAIS tränare Bosko Orovic tvingades efter förlust i Svenska Cupens kvartsfinal konstatera att Östersund just nu är ett bättre lag än GAIS – men också att Grönsvart är på rätt väg och att laget ”saga” bara har börjat.

GAIS ställdes på söndagen inför klubbens tuffaste utmaning på många år då man tog sig an spelskickliga Östersunds FK  i Svenska Cupens kvartsfinal. Grönsvart gjorde en tapper insats men de erkänt hemmastarka jämtarna skulle visa sig bli en för svår nöt att knäcka och ett sent mål av Abdullahi Gero blev matchavgörande. Men Makrillarna bjöd ÖFK tufft motstånd och det Allsvenska topplaget fick verkligen gå för fullt för att kunna säkra avancemanget.

ÖFK dominerade tillställningen från start till mål med säkert bollinnehav och ett varierat anfallsspel. Med ett snabbt passningsspel försökte man luckra upp det grönsvarta försvaret och som vanligt sökte man ofta ytan framför GAIS backlinje. Makrillarna formerade sig ofta enligt 5-4-1 och stod upp bra mot anfallsvågorna, men det var också tydligt att detta var ett svårare test än vad Atleterna stött på tidigare i år.

Publiken fick se återkommande attacker från kantspelarna Hosam Aiesh och Ken Sema och vid flera tillfällen fick de till inspel snett inåt bakåt, men utan att någon kunde hemmaspelare kunde hitta rätt. Anfallaren Saman Ghoddos droppade ofta ner i banan för att ge ytterligare alternativ för inspel just utanför straffområdet och trycket mot Damir Mehics kasse ökade efter hand.

Östersund tillämpade också en mycket hög press och Atleterna tvingades till klart fler långa uppspel än vad vi sett i tidigare matcher. Vid de tillfällen som GAIS lyckades spela sig framåt i banan visade hemmalaget prov på resolut och fokuserat försvarsspel och man kunde i de flesta fall bryta anfallen innan Grönsvart tog sig in i boxen.

Med ungefär en timma spelat av matchen fick August Wängberg en smäll mot knät i eget straffområde och han tvingades avbryta matchen några minuter senare. Vidare undersökning av ”Agge” görs i veckan som kommer och just nu kan vi bara hålla tummarna för ett godartat besked.

När inbytte Gero till slut kunde avgöra matchen i den 86:e minuten var det en rimlig följd av det spelövertag som ÖFK hade under matchen. Ett skott utanför boxen fick en otäck studs och Mehic var tvungen att släppa en retur som ÖFK-anfallaren var först på.

Därmed är Atleternas cupäventyr 2018 till ända och laget får nu inrikta sig på förberedelser inför seriepremiären om knappt tre veckor. Men de fina insatserna i cupens tävlingsmatcher göra att man nu kan ta sig an kommande uppgifter med en stärkt tro på lagets kvaliteter och den egna spelfilosofin.

På hela taget var detta en match som tydligt visade vilket lag som var bäst för dagen, men också hur mycket GAIS har utvecklats jämfört med i höstas. Att laget som klarade kontraktet i Superettan i sista omgången skulle kunna åka till Östersund i mars och utkräva full respekt var det inte många som trodde i november.

Bosko Orovic sa efter matchen att han tyckte att laget gjorde en bra insats defensivt men att laget inte riktigt kom upp i den standard som man önskade i offensiven. GAIS-tränaren konstaterade att laget fick för korta spelförande sekvenser och att man inte tilläts vila med boll, men han konstaterade också att ”Östersund är just nu ett bättre lag och vinner rättvist, men vår saga har bara börjat – vi är på rätt väg”.

Östersunds FK 1 - 0 GAIS

  • söndag 11 mars 2018 @ 17:00
  • Svenska Cupen 
MÅL AST
12 24 Allan Mohideen Carl Wede
13 21 Stefan Ilic August Wängberg
14 8 Jesper Westermark Jesper Westermark
15 22 Aiden Harvey
16 13 Emin Grozdanic
17 19 Ajdin Zeljkovic
8
Matcher
0
Vunna
1
Oavgjorda
7
Förlorade

Tidigare möten

26 apr 13 19:20 Superettan GAIS - Östersunds FK 1 - 3
24 aug 13 15:00 Superettan Östersunds FK - GAIS 2 - 0
26 maj 14 19:20 Superettan GAIS - Östersunds FK 1 - 3
24 sep 14 19:00 Superettan Östersunds FK - GAIS 2 - 1
20 apr 15 18:45 Superettan GAIS - Östersunds FK 1 - 1
04 okt 15 16:00 Superettan Östersunds FK - GAIS 4 - 0
11 mar 18 17:00 Svenska Cupen Östersunds FK - GAIS 1 - 0
29 feb 20 14:30 Svenska Cupen Östersunds FK - GAIS 4 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914