Matchinfo

GAIS

Halmstad BK

1

GAIS

1
Träningsmatch lördag 3 februari @ 15:00

GAIS kryssade i Halmstad

Mötet mellan GAIS och hemmalaget Halmstads BK avbröts i förtid efter ymnigt snöfall. Ställningen var då 1-1 efter det att Grönsvart gjort båda målen i en stundtals välspelad första halvlek. Bosko Orovic var nöjd med lagets insats men såg fram emot att jobba vidare med detaljer i spelet när truppen nu drar söderut för  träningsläger.

Atleterna bjöd på en bra prestation på Skedalaheds IP utanför Halmstad. Stundtals spelade man riktigt publikfriande fotboll där bollen flöt snabbt mellan spelare och lagdelar, men drabbningen kanske ändå mest kommer att kommas ihåg för att domaren bröt matchen mitt i den andra halvleken. Då hade nämligen det tilltagande snöfallet förvandlat planen till ett helvitt fält och de båda tränarna bedömde ihop med rättskiparen att risken för skador blivit alltför stor.

GAIS för spelet i första halvlek

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen initialt och under matchens första fem minuter tryckte blåtröjorna tillbaka GAIS. Men därefter fick Makrillarna tag på bollen och kunde ta över initiativet främst baserat på ett snabbt och distinkt passningsspel. Nu var det bortalaget som förde matchen och bollklubben hade svårt att få grepp på framstormande Atleter.

Men efter ett grönsvart bolltapp kunde hemmalaget göra en snabb omställning där man kom runt på sin vänsterkant och fick till ett mellanting mellan inspel och skott på mål. August Wängberg försökte rensa som sista gubbe men inte bättre än att bollen gick i nät.

GAIS fortsatte att spela bra fotboll och tog ännu tydligare kommando över handlingarna, men man hade svårt att få till några tydliga målchanser. Laget spelade sig fint fram till straffområdet men hade sedan problem med att ta sig igenom hemmalagets samlade försvarsmur. Marcus Bergholtz och Andreas Östling försökte med skott utifrån men utan att hota på allvar.

Första farligheten kom efter en kvart då Dusan Djuric tog sig in i straffområdet från höger och när alla väntade på inlägg så satte kaptenen för dagen ett skott mot första stolpen. Malkolm Nilsson i HBK-buren kunde dock avvärja med stora besvär.

Strax därefter spelade Andreas Östling fram Junes Barny i fint läge i boxen och den tidigare HBK-spelaren gjorde inget misstag. Dock hade den assisterande domaren vinkat för offside och målet dömdes bort. Något senare var det GAIS andra anfallare, Edin Hamidovic, som kom fram i utmärkt läge men i sista stund fick hemmaförsvaret ut bollen till hörna.

Calle Wede gör sitt första mål i GAIS

Men kvitteringen var på gång och efter 27 minuter snappade Calle Wede upp en dålig mottagning av en HBK-back. Han avancerade ett par meter och tryckte sedan till med ett fint volleyavslut som gick in i bortre gaveln. Wede var pigg under första halvlek och belönades alltså med att få hänga sin första kasse i grönsvart tröja – grattis Calle!

Under sista tio minuterna av halvleken föll GAIS tillbaka i kvalitet och spelet jämnades ut. Hemmalaget kom högre upp i banan men och Damir Mehic fick både skott och inlägg att hantera. 1-1 stod sig dock till halvtidsvilan och Grönsvart fick välförtjänta applåder på väg ut från arenan.

I pausen tilltog snöfallet och när andra halvlek blåstes igång började planen att skifta färg från grön till vit. Kvaliteten på spelet sjönk efter hand som nederbörden tilltog och nu blev tillställningen lite mer chansartad. Men GAIS höll modet uppe och satte några bollar bakom hemmalagets backlinje som borde resulterat i mål.

Calle Wede bröt i halvlekens inledning in från höger och kom fri med Nilsson i hemmakassen, som gjorde en fin räddning till hörna. Strax därefter fick Edin Hamidovic ett inspel som han avslutade fint men även denna gång styrde försvarare bollen till hörna. Några minuter senare var det inbytte provspelaren Akram Mansour som fick chansen i boxen men inte heller denna gång fann Grönsvart nätet.

Efter cirka en kvart var snöfallet så ymnigt att det började bli sämre sikt och efter 22 minuter samlade domaren tränare och lagkaptener till en kort konferens. Beslutet blev att blåsa av matchen som därmed slutade 1-1.

Bosko nöjd med prestationen

Bosko Orovic såg nöjd ut efter matchen och fick positiva kommentarer från grönsvarta supportrar på väg mot omklädningsrummen – inte minst med bäring på dagens nyförvärv. Orovic sa att han var riktigt glad över att ha gjort klart med Jonas Lindberg och var tacksam för att det hårda arbetet med att få ihop truppen gav resultat. Han kommenterade också matchen så här:

– Jag tycker att vi gör en bra prestation i första halvlek och i 35 minuter och då har vi bra kontroll på spelet. Halmstad har svårt att komma åt oss och vi tar oss framåt på ett bra sätt. Sedan kroknar vi på slutet av halvleken och slarvar lite men jag är helt klart nöjd med första halvlek. Det vi måste jobba vidare med är att vi tappar bollen lite onödigt på fel ställen och det är vid dessa tillfällen som vi bjuder in HBK till att skapa något.

– I andra halvlek blir det mer chansartat och det är svårt att ge något tydligt omdöme. Visst skapar vi några lägen men spelet är inte lika bra som i första, men det var ju tydligt att snöfallet spelade in. När domaren sedan ställde frågan så var det ett enkelt beslut, det är inte värt att riskera några skador. Vi får jobba vidare i veckan som under träningslägret och då förhoppningsvis i lite bättre väder – det ska ju vara i alla fall 15 grader i Spanien.

– Men som helhet är jag nöjd med prestationen. Halmstad är ett bra lag och vi visar att vi kan komma hit och styra matchen. Vi tar ett litet steg framåt jämfört med förra helgen.

Halmstad BK 1 - 1 GAIS

  • lördag 3 februari 2018 @ 15:00
  • Träningsmatch 
MÅL AST
11 13 Emin Grozdanic
12
Matcher
4
Vunna
5
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

16 apr 11 14:00 Allsvenskan Halmstad BK - GAIS 0 - 2
01 aug 11 19:00 Allsvenskan GAIS - Halmstad BK 2 - 1
13 feb 16 14:00 Träningsmatch GAIS - Halmstad BK 1 - 1
23 apr 16 15:00 Superettan Halmstad BK - GAIS 2 - 0
14 okt 16 19:00 Superettan GAIS - Halmstad BK 2 - 1
03 feb 18 15:00 Träningsmatch Halmstad BK - GAIS 1 - 1
13 maj 18 17:30 Superettan Halmstad BK - GAIS 1 - 0
26 jan 19 12:00 Träningsmatch GAIS - Halmstad BK
14 maj 19 19:00 Superettan Halmstad BK - GAIS 1 - 2
13 sep 19 19:00 Superettan GAIS - Halmstad BK 1 - 1
08 aug 20 17:30 Superettan Halmstad BK - GAIS 0 - 0
10 okt 20 17:30 Superettan GAIS - Halmstad BK 1 - 3