Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Norrby IF

1
Superettan lördag 21 oktober @ 14:00

GAIS vann måstematchen mot Norrby IF

Måstematchen mot Norrby IF blev ett drama utan dess like – men hade tack och lov ett lyckligt grönsvart slut. GAIS tog tre mycket viktiga poäng och har därmed fortsatt sitt Superettan-öde i egna händer.

GAIS vände för första gången under 2017 ett underläge till vinst när Norrby IF slogs tillbaka med 2-1. Luka Mijaljevic fick bli stor matchhjälte när han prickade in säsongens första grönsvarta övertidsmål och laget fick strax därefter fira ihop med 2200 glada och lättade gaisare. Men det var en seger som satt långt inne och halvvägs in i matchen var det inte många som trodde på poäng.

Svag första halvlek av Grönsvart

GAIS öppnade matchen piggt och tog sin vana trogen rollen som spelförande lag.  Tyvärr höll också mönstret med svaga prestationer i runt motståndarens straffområde också i sig och Atleterna hade svårt att vaska fram målchanser. Ett inlägg från Niclas Andersén som nästan nådde Simon Silverholt var ett tidigt undantag men annars fick publiken se en parad av bortslagna passningar kring offensiv box.

Norrby växte in i matchen successivt och efter ungefär en kvart hade bortalaget fått till sin press på hemmaspelarna riktigt bra. Med ens blev det svårare för Grönsvart att flytta fram bollen och det var svårt för hemmaspelarna att hitta passningsalternativ framåt, istället fick backlinjen vid flera tillfällen börja om och vid ett par tillfällen fick Damir Mehic till och med slå bollen till inkast i trängda lägen.

Den avslutande halvtimman av första akten var direkt svag av GAIS. Norrby fick matchen precis dit de ville, inte minst efter det att Marcus Översjö hade gjort 1-0 till bortalaget på en iskall chip i fritt läge. När domare Jim Pettersson blåste för pausvila var det många på läktaren som var rejält oroliga och konstaterade att det inte var mycket som talade till GAIS fördel.

Men spelare och ledarstab ville annorlunda! I paus utkrävde både tränare Bosko Orovic och spelarna själva ansvar för uppgiften som skulle göras och att det nu handlade om att stå upp för GAIS. När laget sedermera kom ut till andra halvlek var det med nyvunnen energi och en stark tro på att man kunde vända på matchen.

Luka avgör på övertid

Redan från start tog Makrillarna ett rejält grepp om handlingarna och man fick också precis den start som man hoppats på. Bara två minuter in i halvleken kom Calle Nyström först på en hörna från Dusan Djuric och men vänsterfoten styrde han in kvitteringen i bortre gaveln. Kapten Nyström sa själv efter matchen att han ville revanschera sig efter situationen då NIF tagit ledningen i första halvlek och det var enkelt att se glädjen i hans firande efter målet.

Nu var Grönsvart på jakt även efter ett segermål och under andra halvlek förlade man spelet till bortalagets planhalva. Men Norrby försvarade sig med den äran och släppte bara till kvalificerade chanser vid en handfull tillfällen, ofta i samband med fasta situationer som hörnor och långa inkast.

Men med knappt fem minuter kvar av ordinarie matchtid fick Erik Jonasson Westermark halvlekens stora chans, ett utmärkt tillbakaspel från Luka Mijaljevic hittade den nyligen inbytte mittfältaren i närheten av straffpunkten. Tyvärr passerade bollen utanför Mergim Krasniqi vänstra stolpe och det var nog många som kände att den situationen skulle bli matchavgörande – men så blev alltså inte fallet.

För i 92:a minuten kom GAIS i ett anfall på vänsterkanten, Calle Wede hittade fram till nämnde Westermark som fick tid på sig att måtta ett inlägg mot Luka Mijaljevic som bortabackarna hade tappat bevakningen på. GAIS skyttekung kunde göra sitt sjunde mål för säsongen och säkra ännu en hemmaseger.

Därmed stärkte Grönsvart sina aktier i kampen om de negativa kvalplatserna. GAIS gick i och med vinsten förbi både Norrby IF och Varbergs BoIS och säsongsavslutningen mot just Varberg förväntas bli helt avgörande avseende tabellplaceringarna. Men redan nästa helg har Atleterna chans att plocka fler viktiga poäng i bortamatchen mot Dalkurds FF.

GAIS 2 - 1 Norrby IF

  • lördag 21 oktober 2017 @ 14:00
  • Superettan 
MÅL AST
12 26 Carl Wede Simon Silverholt
13 3 Daniel Janevski Luka Mijaljevic
14 12 Erik Westermark Dusan Djuric 1
15 27 Tobias Johansson
16 19 Ajdin Zeljkovic
17 17 Sebastian Möller
18 17 Daniel Keat
11
Matcher
6
Vunna
4
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

04 feb 17 17:00 Träningsmatch GAIS - Norrby IF 2 - 0
02 apr 17 17:00 Superettan Norrby IF - GAIS 0 - 0
21 okt 17 14:00 Superettan GAIS - Norrby IF 2 - 1
09 feb 18 15:00 Träningsmatch GAIS - Norrby IF 1 - 0
30 jun 18 16:00 Superettan GAIS - Norrby IF 4 - 1
12 aug 18 17:30 Superettan Norrby IF - GAIS 1 - 1
02 feb 19 13:00 Träningsmatch Norrby IF - GAIS
24 jul 19 19:00 Superettan GAIS - Norrby IF 1 - 0
01 okt 19 19:00 Superettan Norrby IF - GAIS 0 - 1
21 jun 20 14:30 Superettan Norrby IF - GAIS 3 - 0
16 okt 20 19:00 Superettan GAIS - Norrby IF