Matchinfo

GAIS

GAIS

0

IF Brommapojkarna

0
Superettan lördag 30 september @ 17:00

GAIS tog en poäng i mållös gratismatch

Mötet mellan GAIS och BP slutade mållöst och inget av lagen var efter matchen nöjda med att bara ha tagit en pinne. BP riskerar att tappa mark i toppstriden och Makrillarnas avstånd till det negativa kvalstrecket blir allt mindre. 

Gratismatchen mot BP gick av stapeln på ett tryggt, säkert och underhållande sätt – precis som GAIS utlovat och alla gaisare hoppats på. Men tyvärr blev publiksiffran sämre än vad klubben hoppats på eftersom den demonstration som ägde rum tidigare på dagen fått många att stanna hemma.

Dagen till ära fick Otto Martler göra debut i grönsvart tröja efter det att Damir Mehic, en av säsongens bästa spelare i GAIS, fick lämna sent återbud efter en skadekänning. Otto gjorde en match som gav mersmak och fick faktiskt också priset som bästa gaisare vid slutsignal, detta trots att han hade en förhållandevis lugn afton.

Bra match med skärpan i avsluten saknas 

GAIS gjorde en riktigt bra första halvlek och kopplade ett tydligt grepp på BP, men trots en handfull bra lägen så blev det inga mål. Anton Wede och Dusan Djuric tog fina avslut från lite längre håll, medan Dardan Rexhepi och Alibek Aliev fick lägen från närmare håll utan att få bollen i nät. Anton Wängberg var aktiv i offensiven från sin högerbacksplats och låg bakom flera anfall, men Agge fick också ett bra läge själv som tyvärr satt i burgaveln.

Löpviljan i Grönsvart var stor och alla spelare gjorde nu det jobb för laget som Bosko Orovic sade sig ha saknat i förra matchen mot Värnamo. GAIS gjorde det svårt för bortalaget som inte fick sitt vanligtvis så fina passningsspel att stämma och bara skapade ett fåtal möjligheter till avslut.

I andra halvlek fortsatte ett piggt GAIS att spela bra, men efter cirka 65 minuter av matchen tröt krafterna. Flera spelare drabbades av kramp och någon också av skadekänningar, vilket ledde till tre snabba byten. Spelet blev därefter mindre ordnat och BP tilläts komma mer in i handlingarna. Bortalaget, som inte gjorde några byten i matchen, flyttade fram sina positioner men man lyckades inte bryta ner de grönsvarta försvarslinjerna. Detta trots att tränare Olof Mellberg ivrigt manade på sina mannar från sidlinjen med sådant engagemang att domare Robert Daradic visade upp honom på läktaren.

Matchen slutade 0-0 och 3680 personer fick vandra hem från Gratismatchen med en poäng i bagaget. Makrillarna borde ha vunnit matchen men plågades åter av att spelarna inte får till avsluten. Nu väntar två veckor med möjlighet till återhämtning innan GAIS tar sig an Åtvidabergs FF på bortaplan – vi får hoppas på offensiv islossning då.

GAIS 0 - 0 IF Brommapojkarna

  • lördag 30 september 2017 @ 17:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 3680
MÅL AST
12 25 Simon Silverholt Dardan Rexhepi
13 7 Johan Svahn Daniel Bennassar Nilsson
14 12 Erik Westermark Anton Wede
6
Matcher
4
Vunna
1
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

01 maj 15 16:00 Superettan GAIS - IF Brommapojkarna 2 - 1
24 okt 15 16:00 Superettan IF Brommapojkarna - GAIS 0 - 2
17 jun 17 16:00 Superettan IF Brommapojkarna - GAIS 3 - 2
30 sep 17 17:00 Superettan GAIS - IF Brommapojkarna 0 - 0
14 apr 19 15:00 Superettan IF Brommapojkarna - GAIS 1 - 2
25 aug 19 17:30 Superettan GAIS - IF Brommapojkarna 2 - 0