Matchinfo

GAIS

GAIS

0

Åtvidabergs FF

1
Superettan söndag 11 juni @ 15:00

GAIS förlorade den sista hemmamatchen före sommaruppehållet efter det att bortalagets Samuel Holm gjort matchens enda mål.

Patrik Ingelsten gjorde sin andra match som huvudtränare för GAIS och han valde att mönstra samma startelva som i vinstmatchen mot Trelleborgs FF. I förberedelserna hade gruppen slipat på defensiva detaljer och upprepat mantrat att fylla på med mer folk i offensiven. Men tyvärr fick Atleternas nuvarande ledare inte följa upp TFF-matchen med att kunna räkna in ytterligare poäng mot ÅFF.

Båda lagen har sina perioder i första halvlek

GAIS började dock piggt i första halvlek och hade ett par bra anfallsförsök under första kvarten. Ett långt inkast från Dan Keat skarvades av Steven Old och Alibek Aliev var på vippen att ge hemmalaget ledningen. Direkt efter vad Calle Nyström nära att knoppa in en hörna men bollen gick halvmetern över ribban.

Efter hand åt sig bortalaget in i matchen och tog efterhand över taktpinnen då Atleterna sjönk tillbaka på egen planhalva. Åtvidaberg var kvick i sin offensiv och som vanligt spelade Simon Helg en viktig roll och han gav Simon Marklund matchens bästa chans efter 20 minuter. Publiken kunde dock andas ut då skottet gick en bra bit över Damir Mehics ribba.

Mot slutet av halvleken ryckte Makrillarna dock upp sig och utjämnade styrkeförhållandena mellan lagen. Johan Svahn var som vanligt duktig i exekverandet av fasta situationer och i 35:e minuten slog han en frispark som blev riktigt farlig men bortalaget tofflade undan bollen i sista stund. Dock inte bättre än att James SInclair fick ett bra skottläge, men engelsmannen förpassade tyvärr bollen inte bara över målet utan också en bra bit upp på läktaren på kortsidan.

Första akten slutade mållöst och lagen hade dominerat olika perioder av de första 45 minuterna. Assisterande tränaren Kenneth Gustafsson blev intervjuad på innerplan direkt efter halvlekens slut och konstaterade att det inte var någon bra halvlek av GAIS. Han konstaterade att det krävs bättre takter såväl offensivt som defensivt och hoppades att laget skulle kunna prestera bättre i matchens andra akt.

Åtvid får enkelt mål i inledningen av andra

I paus gjorde GAIS sitt första byte då Alibek Aliev gick ut och ersattes av Luka Mijaljevic. På läktaren togs förra årets skyttekung emot med applåder och förhoppningarna om en positiv utgång på matchen steg.

Men tyvärr skulle inledningen på andra halvleken bjuda bortalaget på ett försvarsspel där GAIS bjöd såväl på boll som på ytor. Redan i halvlekens andra minut bröt Jens Jakobsson fram på högersidan och fick till ett mellanting mellan skott och inlägg, bollen  passerade förbi flera grönsvarta försvarare och fann ovan nämnde Holm som kunde raka in bollen från nära håll. En ödesdiger start på halvleken skulle det visa sig och GAIS hamnade i mental uppförsbacke.

Hemmalaget hade dock ett antal kvalificerade chanser att kvittera Åtvids ledning. Dusan Djuric slog ett fint inlägg till Rickson Manisiamina som dessvärre inte prickade mål med sin nick. Något senare var det forwardskollega Mijaljevic som fick på en bra nick efter inlägg från Svahn från vänsterkanten men ÅFF-keepern Gustav Jansson räddade fint.

GAIS hade också ett antal bra skottförsök utifrån där herrar Keat, Moenza, Mijaljevic och Djuric testade bössan, dock utan att ha siktet rätt inställt. Men den allra vassaste möjligheten under andra halvlek gick till målskytten Holm som blev helg friställd några meter från mållinjen, men den överspelade Mehic lyckades på något sätt ta sig tillbaka in i situationen och kunde avvärja. Årets räddning i Superettan utan konkurrens!

Efter 66 minuter fick Andreas Petersson chansen på centralt mittfält istället för Dan Keat och kvicke Petersson var inblandad i flera bra anfallsförsök. Med kvarten kvar av matchen kom Erik Westermark in och fick vikariera på högerbacken då Ingelsten skickade fram James Sinclair på topp. I slutminuterna  skickades också Steven Old upp på topp och GAIS gick verkligen för en utjämning, men idag saknades det där lilla extra och anfallen tedde sig tämligen tandlösa.

ÅFF kunde jubla åt att den stigande formkurvan håller i sig medan GAIS och firma Ingelsten/Gustafsson får leta vidare efter ett recept för att göra Grönsvart mer konkurrenskraftigt. Ingelsten berättade efter matchen att han var nöjd med arbetsinsatsen men att GAIS hade gjort för många tekniska misstag, det var många på läktaren som höll med om det och suckarna vid bortslagna passningar var många till antalet.

Härnäst väntar bortamatch på Grimsta IP där serieledande Brommapojkarna kommer att bli en svår utmaning för Makrillarna. Men kanske kan GAIS omvandla det till något positivt, mot ÅFF var det tydligt att publiken förväntade sig såväl bättre spel som poäng och i nästa omgång är man allt annat än favoriter.

GAIS 0 - 1 Åtvidabergs FF

  • söndag 11 juni 2017 @ 15:00
  • Superettan 
MÅL AST
12 8 Andreas Peterson Daniel Keat
13 12 Erik Westermark Rickson Mansiamina
14 10 Luka Mijaljevic Alibek Aliev
15 19 Ajdin Zeljkovic
16 27 Tobias Johansson
17 3 Daniel Janevski
18 17 Sebastian Möller
5
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

04 aug 12 16:00 Allsvenskan GAIS - Åtvidabergs FF 2 - 2
11 maj 16 19:00 Superettan GAIS - Åtvidabergs FF 1 - 0
24 okt 16 19:00 Superettan Åtvidabergs FF - GAIS 4 - 2
11 jun 17 15:00 Superettan GAIS - Åtvidabergs FF 0 - 1
15 okt 17 15:00 Superettan Åtvidabergs FF - GAIS 3 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914