Matchinfo

GAIS

Syrianska FC

0

GAIS

2
Allsvenskan söndag 23 oktober @ 16:30

Syrianska FC – GAIS

Matchrapport skriven av Simon Kostofski, tagen från SvenskaFans:

GAIS vann med 2-0 borta mot Syrianska under söndagen och kan nu titulera sig som Göteborgs bästa fotbollslag efter att ha klättrat upp till en femteplats i tabellen. Romarinho inledde målskyttet efter bara tre minuter spel och Calum Angus kunde göra 2-0 efter 53 minuters spel.

Matchen

Inför matchen saknades många tongivande spelare. Wanderson, Ekunde, M Gustafsson och Ayarna är helt klart mycket viktiga för oss och i deras frånvaro fick Romarinho, Tamandi, Florén och Lindberg komma in och visa vad skåpet skulle stå!

Direkt så visade vi att vi ville åka från Södertälje med samtliga tre poäng i bagaget och avsluta på bästa möjliga sätt. Och det skulle inte ta mer än tre minuter tills nollan var spräckt. Jimmy Tamandi tog ett inkast från höger som Erik Johansson fick skallen på. Romarinho var framme och stötte in bollen i mål och 1-0 till GAIS! Drömstart på matchen minst sagt!

Mervan Celik visade verkligen att han ville göra mål och avsluta på bästa sätt i GAIS-tröjan. Han var nära att näta när Jesper Florén gjorde ett inspel och Eric Bassombeng klackade bakåt till Mervan Celik som sköt men målakten gjorde en fin räddning där dock.

Syrianska kom dock mer och mer in i matchen när GAIS började slarva och man började visa upp ett ovårdat passningsspel. Robert Massi var nära att näta när han tog sig fram i banan men hans skott stöttes ut av Henri Sillanpää då Massi kom i dålig vinkel efter en sämre förstatouch.

I den 31:a minuten var Jimmy Tamandi tvungen att bryta matchen pga en skada och Alexander Angelin fick för första gången speltid i Allsvenskan och GAIS. Men fyra minuter efter inhoppet tacklar han en Syrianska-spelare och domaren dömer straff för hemmalaget i det läget. Lite snopet för Angelin som inte var allt för brysk i den situationen. Nåväl, Nahir Oyal stegade fram och slog bollen mot den högra stolpen men Henri Sillanpää kunde rädda och styra ut bollen. Mycket bra av finländaren!

GAIS hade en chans med Florén i spetsen men 1-0 stod sig till halvtid. Och det skulle bara ta 8 minuter in i den andra halvleken innan vi kunde få ytterligare ett mål.

Kenneth Gustafsson blir nersparkad till vänster utanför straffområdet. Kenneth tar själv frisparken som Lundgren, helt omarkerad, nickar mot mål. Målvakten räddar men det blir retur och Calum Angus kunde stöta in bollen i mål. Engelsmannens senaste mål kom just mot Syrianska fast på hemmaplan när han avgjorde i slutminuten. 2-0 till GAIS!

Mervan hade sedan ett par lägen att försöka göra mål men var för egoistisk i vissa lägen och det ville sig inte riktigt. Syrianska försökte men GAIS höll undan och en femteplats var säkrad!

Eftersnack

Mycket roligt att vara GAISare nu minst sagt! En femteplats är det bästa vi har presterat sedan 1989 och vi kan också titulera oss som det bästa Göteborgslaget 2011 vilket känns otroligt skönt!

Innan matchen trodde undertecknad på seger då Syrianska enbart kommer att fokusera på kvalmatcherna mot Ängelholm och inte vill slita ut sina spelare. Men mycket kul att vi kunde besegra hemmalaget trots flera tongivande spelare borta.

Med denna placering får vi också klirr i kassan. 2 108 000 kronor kan vi inkassera och det är otroligt viktiga pengar för vårat fortsatta framtida bygge i organisationen.

Tråkigt att Malmö vände och vann mot Örebro men vi får helt enkelt fokusera på att knipa en fjärdeplats eller en högre placering till nästa säsong. För visst känns det jävligt gött att vara GAISare just nu?

DET É UNDERBART ATT VARA GAISARE!!!!

Syrianska FC 0 - 2 GAIS

  • söndag 23 oktober 2011 @ 16:30
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 1578
  • Domare: Jonas Eriksson
5
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

16 apr 16 15:00 Superettan GAIS - Syrianska FC 1 - 1
05 Nov 16 16:00 Superettan Syrianska FC - GAIS 1 - 0
16 apr 17 17:00 Superettan Syrianska FC - GAIS 2 - 1
12 aug 17 18:00 Superettan GAIS - Syrianska FC 2 - 1
28 apr 19 17:30 Superettan Syrianska FC - GAIS 0 - 0