Matchinfo

GAIS

GAIS

1

IFK Göteborg

0
Allsvenskan måndag 17 oktober @ 19:00

158094

GAIS – ifk göteborg

Matchrapport skriven av Simon Kostofski, tagen från SvenskaFans:

GAIS tog en mycket välförtjänt seger under måndagen i derbyt mot IFK Göteborg. Efter en hel del chanser från GAIS sida så kunde Erik Johansson till slut sänka lokalkonkurrenten efter ett mycket fint förarbete från Eric Bassombeng. En mycket skön seger!

Sista hemmamatchen 2011 och det kunde absolut inte slutat på ett bättre sätt. Ett råtaggat GAIS kammade hem alla tre poängen i derbyt och Erik Johansson sänkte lokalkonkurrenten med sitt mål i den 79:e minuten, läckert framspelad av Eric Bassombeng som kämpade sig loss efter en långboll från vår vänsterback Kenneth Gustafsson.

GAIS började matchen bra och man försökte komma fram till målchanser. Lokalkonkurrenten försökte även dom och men det var mycket höjdbollar från Erik Dahlin i gästernas mål som anfallen försökte startas.

GAIS var bättre i den första halvleken men IFK försökte och hade en bra målchans när man skickade in en låg men snabb passning inne i straffområdet där en IFK-spelare dök och han var nära att peta in bollen. Men bollen passerade spelaren precis innan han hann nudda bollen.

Wanderson do Carmo testade ett skott utifrån i den första halvleken som Dahlin dock kunde styra undan.

I den första halvleken kunde vi dock notera att Eric Bassombeng passade på att springa offside ett antal gånger vilket gjorde i alla fall undertecknad ganska arg då han kunde ha sprungit smartare i vissa lägen.

I den andra halvleken var det faktiskt IFK som kom in med ny energi och det chockade GAIS lite inledningsvis men detta var bara en match vi skulle vinna så GAIS reparerade sig ganska snabbt och körde på den inslagna vägen – att ta tre poäng!

Och Erik Johansson fick ett mycket bra läge i den 53:e minuten när han vände bort två spelare och drog på ett skott som tog i stolpen. Mycket nära där.

Vi fortsatte att försöka skapa chanser och Wanderson hade bland annat ett läge efter ett inspel av Mervan Celik men brassen kunde inte få in bollen i mål.

Frustrerad stod man på läktaren och man ville bara få det förtjänta målet som vi har gjort för att förtjäna. Och visst kommer det förlösande målet. Kenneth Gustafsson skickar upp en långboll mot Eric Bassombeng som är riktigt löpstark i en duell med en spelare och han snurrar sedan bort tre spelare och hittar en fri Erik Johansson som placerar in 1-0 till GAIS! Enormt jubel bryter ut!

Sedan hade Wanderson ett jätteläge att avgöra med ett friläge efter slarv av gästerna men brassen missade precis. Men vill höll undan och tog alla tre poängen och vann äntligen mot IFK på Gamla Ullevi inför 15 530 åskådare!

Eftersnack

En fantastisk insats från samtliga inblandade och vi förtjänade verkligen att vinna idag! IFK står för en mycket blek insats och deras försök till långbollar var som goda efterrätter för Fredrik Lundgren och Calum Angus som totalt raderade ut Stiller och Hysén i nickduellerna.

2008 kom den senaste derbysegern innan vinsten idag. Den var väldigt efterlängtad och visst kommer det bli fest framöver. För första gången på 22 år så kommer vi före IFK som numera är sämst i stan! Vi har sedan en chans att som bäst bli 4:a om resultaten i nästa omgång skulle gå vägen samt om vi tar en trepoängare i Södertälje.

HEJA GAIS!!!

GAIS 1 - 0 IFK Göteborg

  • måndag 17 oktober 2011 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 15530
  • Domare: Martin Hansson
5
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

09 maj 11 19:00 Allsvenskan IFK Göteborg - GAIS 2 - 1
17 okt 11 19:00 Allsvenskan GAIS - IFK Göteborg 1 - 0
21 maj 12 19:05 Allsvenskan GAIS - IFK Göteborg 1 - 1
24 sep 12 18:30 Allsvenskan IFK Göteborg - GAIS 0 - 0
25 feb 19 19:00 Svenska Cupen IFK Göteborg - GAIS 0 - 3
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914