Matchinfo

GAIS

AIK

2

GAIS

1
Allsvenskan lördag 1 oktober @ 16:00

AIK – GAIS

Matchrapport skriven av Simon Kostofski, tagen från Svenska Fans:

GAIS har det svårt just nu. Spelet stämmer inte alls och AIK vann rättvist under lördagen med 2-1. GAIS tröstmål gjordes av Mervan Celik.

Matchen

Många supportar från våran sida hade bestämt sig för att ta Gårdakvarnens tåg upp till Solna för att hjälpa GAIS att ta en trepoängare mot AIK i den så viktiga matchen i kampen om en plats bland de fyra bästa. Tråkigt nog fick de närmare 1 200 GAISare se en väldigt dålig insats av grönsvart som ”bara” föll med 2-1.

AIK gick in med en grym inställning redan från minut 1. När vi försökte spela upp boll från backlinjen var det ständigt en motståndarspelare som vann boll på mitten och så var det stora delar av matchen.

AIK gjorde mål i den 9:e minuten redan. Dime boxade bort en målchans från en AIK-spelare som nickade mot mål och returen gick till Lalawélé Atakora som helt ostört fick prickskjuta in bollen i mål. Försvaret var väldigt stillastående och 1-0 till hemmalaget.

Hemmalaget ångade på hela tiden och vi hade egentligen ingen riktigt bra målchans förutom när Wanderson fick ett bra skottläge inne i straffområdet men hans skott gick tätt över.

I den andra halvleken fortsatte det som det gjorde i den första halvleken. Och 2-0 skulle komma. Dime ska upp i en höjdduell helt ostört. Dime säger något till Fredrik Lundgren som helt plötsligt nickar bort bollen rakt ut på plan och där kommer inhopparen Gabriel Özkan och skjuter in 2-0. Dålig kommunikation är det minsta man kan säga.

Vi slängde in Jesper Florén och Romarinho i den 74:e minuten och då blev det mycket bättre. Äntligen fick vi en som kunde hålla i bollen (Romarinho) och en som vågade ta löpningar (Florén).

Dime skulle dribbla av en AIK-spelare när tio minuter återstod men misslyckades och det var nära att resultera i ett baklängesmål. Men vi kunde reducera faktiskt. Wanderson drog på ett skott som målvakten räddade men det blev en retur som Mervan Celik stötte in i den 83:e minuten och nu fanns det lite hopp! 2-1.

Men trots fem minuters tillägg kunde vi inte göra något bättre än 2-1-målet och förlusten var ett faktum.

Eftersnack

En dålig insats av GAIS helt enkelt som är helt klart på dekis just nu med sin tunna trupp. Många slitna spelare som spelar just nu. Och försvaret har börjat darra rejält när det kommer till kommunikationen för att bara ta ett exempel.

Nu är det uppehåll och sedan är det årets viktigaste match – derbyt på Gamla Ullevi! Matchen är otroligt viktig för båda lagen och alla ska bara vara närvarande!

AIK 2 - 1 GAIS

  • lördag 1 oktober 2011 @ 16:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 9492
  • Domare: Daniel Stålhammar
5
Matcher
1
Vunna
0
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

19 jun 11 19:00 Allsvenskan GAIS - AIK 2 - 0
01 okt 11 16:00 Allsvenskan AIK - GAIS 2 - 1
24 maj 12 19:00 Allsvenskan AIK - GAIS 1 - 0
26 aug 12 15:00 Allsvenskan GAIS - AIK 0 - 1
19 feb 17 14:00 Svenska Cupen AIK - GAIS 1 - 0