Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Helsingborgs IF

3
Allsvenskan söndag 25 september @ 14:00

GAIS – Helsingborgs IF

Matchrapport skriven av Simon Kostofski, tagen från SvenskaFans:

GAIS förlorade med 1-3 på hemmaplan mot Helsingborg och därmed säkrade bortalaget i praktiken guldet i Allsvenskan. GAIS gjorde en sisådär insats och det straffade sig till slut mot ett taggat HIF.

Matchen

Ja, första halvleken är gärna något jag glömmer – för det mesta i alla fall. Vi är inte i bra form just nu helt enkelt och det syntes under större delar av matchen. Helsingborg var faktiskt inte speciellt bra, det var vi som inte kunde vårda vårat passningsspel och vi hade svårt att hitta våra positioner rätt i löpningarna.

Helsingborg hade ett bra läge efter drygt en kvart när Sundin drog på ett skott men bollen smet tätt utanför den vänstra stolpen.

Efter 24 minuters spel gör vi bort oss totalt. Lundgren skickar en jättedålig passning mot Sillanpää som i sin tur, väldigt förvånande, tar bollen med handen och givetvis blir det frispark inne i straffområdet. Efter ett jävla strul (signerat Lerjéus i centrum) så fick HIF ta om frisparken då vi tydligen rört på oss innan petningen. Nåväl, frisparken gick om och väl där dundrade norrmannen Hanstveit in bollen i mål. 0-1.

Annars var det inget namnvärt som hände i den första halvleken. Ingen av lagen skapade något jättebra läge egentligen som kan noteras.

I den andra halvleken fick vi en smakstart när Lundgren skjuter en boll rakt upp på handen på en HIF-spelare (en situation som uppstod redan i den första halvleken!) och äntligen fick vi en straff. Wanderson stegade fram och gjorde inget misstag och 1-1.

Efter det kom vi in i matchen igen. Lundgren var tvungen att utgå efter 50 minuters spel och ersattes av Tamandi. Tamandi tog platsen till höger medans Ekunde tog platsen centralt. Men vi fortsatte med ett bra spel.

Wanderson hade ett par fina injektioner och Markus Gustafsson hade ett fint skott på mål efter viss plotter men bollen räddades av Hansson i målet.

I den 67:e minuten gjorde Sundin dock 1-2. Angus, som annars var prickfri idag, kom lite på efterkälken när Sundin tar emot bollen fint, stannar upp i straffområdet och lurar Sillanpää och Angus och sätter dit bollen i mål.

Vi försökte sedan men hade svårt att skapa något jättebra läge. Wanderson do Carmo hade ett bra skott på mål som han sköt stillastående som Hansson fick sträcka sig på.

Men i den 87:e minuten skulle tillställning avgöras till bortalagets fördel. Ayarna tacklar en HIF-spelare inne i straffområdet så domaren pekar korrekt på straffområdet. Rachid Bouazoun gör inget misstag och SM-Guldet kommer att tilldelas HIF (ja, undertecknad vågar nog säga det).

Eftersnack

Ingen bra insats efter första 45 minuterna. Vi skapade alldeles för lite men kom in i andra och gjorde det bra. Vi borde ha kunnat få med oss minst en pinne för HIF var inte precis i bästa form men hade ett par fina injektioner med en jobbig Sundin längst fram.

Vi hade vissa ljusglimtar men förlorade matchen och istället blir det att koncentrera sig på matchen mot AIK på Råsunda om sex dagar. Axén borde tagit in Jesper Florén i ett tidigare tillfälle tycker undertecknad då kantspelet aldrig riktigt kom igång och mycket gick centralt. Det var väl egentligen bara efter paus när Bassombeng flyttades till kanten som det såg bra ut.

GAIS 1 - 3 Helsingborgs IF

  • söndag 25 september 2011 @ 14:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 6632
  • Domare: Michael Lerjéus
MÅL AST
12 1 Dime Jankulovski
13 7 Jonas Lundén
14 5 Jimmy Tamandi Fredrik Lundgren
15 10 Jesper Florén Reuben Ayarna
16 29 Romario Pereira Sipiao Erik Johansson
17 14 Jonas Lindberg
18 11 Gzim Istrefi
8
Matcher
0
Vunna
3
Oavgjorda
5
Förlorade

Tidigare möten

13 jun 11 19:00 Allsvenskan Helsingborgs IF - GAIS 1 - 1
25 sep 11 14:00 Allsvenskan GAIS - Helsingborgs IF 1 - 3
16 apr 12 19:00 Allsvenskan Helsingborgs IF - GAIS 1 - 1
28 okt 12 15:00 Allsvenskan GAIS - Helsingborgs IF 1 - 3
20 feb 16 14:00 Svenska Cupen Helsingborgs IF - GAIS 3 - 1
22 apr 17 16:00 Superettan GAIS - Helsingborgs IF 0 - 0
20 aug 17 15:00 Superettan Helsingborgs IF - GAIS 1 - 0
08 maj 18 19:00 Superettan Helsingborgs IF - GAIS 2 - 1